Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 16. november 2021 🎓💻 Les mer

Sammendrag
Heltid/deltid
Oslo
1 semester (heltid) eller 2 semester (deltid)
Fagskole
Oppstart: Januar og August 2018 - Oslo
Søknadsfrist: Rullerende opptak
Ja

Motekonsulent

motekonsulent - fagskoleutdanning

Vil du jobbe som motekonsulent?

Grunnutdanningen Motekonsulent er et kreativt og yrkesrettet studie som introduserer deg for moteindustriens mange arbeidsområder. Du kan velge å studere ett semester på heltid eller to semester på deltid.

Motekonsulent gir en innføring i mote- og designhistorie, styling og trender, kommunikasjonsstrategi, bedriftsøkonomi og kjøplovgivning. Utdanningen vektlegger motekonsulentenes rolle mellom det personlig kreative og det kommersielle markedsorienterte. Det legges også stor vekt på utvikling av en særegen portefølje gjennom studiet som du kan ta med deg i jobbsøkprosessen og videre i møte med bransjen.

Utdanningen kan tas over et semester dagtid eller to semester kveldstid. Studiet inneholder 304 undervisningstimer med kreative og merkantile fag. Etter bestått fullført utdanning vil du ha gode praktiske ferdigheter og bred teoretisk kunnskap som gir stødig grunnlag for å løse virkelige arbeidsoppgaver og utfordringer.

KARRIEREMULIGHETER

Utdanningen egner seg for deg som ønsker bred og grunnleggende kunnskap om moteindustrien. Arbeidsmuligheter kan for eksempel  være som medarbeider eller sjef i motebutikker, som stylist innenfor mote- og livsstilsegmentet, eller assistent i PR og agenturvirksomhet.


Emner i studiet

  • Juridiske emner
  • Møte med næringen
  • Porteføljefag
  • Fargelære
  • Stil & styling
  • Prinsipper i markedsføring
  • Bedriftsøkonomi
  • Trend & samfunn
  • Motehistorie
  • Produktkunnskap

Læringsutbytte

Grunnleggende forståelse for både kreative og merkantile fagretninger er viktig for motekonsulenten som vil jobbe i skjæringspunktet mellom det kreative og det kommersielle. For å sikre arbeidsmarkedet solid tverrfaglig kompetanse er utdannelsen delt inn i et firedelt fagtilbud: 

Teori
I denne modulen fokuseres det på eldre og nyere motehistorie og de toneangivende designerne og motehusene som har vært med å forme den. Trend og samfunn tar for seg de samfunnsmessige forholdene som påvirker hvordan trender skapes og endres. I produktkunnskap får du en innføring i tekstillære – fremstilling og innhold samt brukervennlighet.

Merkantil
I denne modulen får du innføring i merkantile emner som bedriftsøkonomi, juss og prinsipper i markedskommunikasjon. Dette er verdifulle grunnelementer å ta med seg videre både innen moteindustrien spesifikt og i arbeidsmarkedet generelt.

Kreativ
I den kreative modulen lærer du om stylistens ulike innfallsvinkler til både motestyling og personlig styling. Senere får du prøve ut teorien i praksis gjennom en egenprodusert photoshoot. Fargelære gir kunnskap om farger og deres egenskaper mens porteføljearbeidet samler emnene moodboard, research, moteillustrasjon og eksponeringsdesign.

Møte med industrien
Den beste måten å bli kjent med industrien på er å møte den. Derfor inviterer vi relevante aktører fra motebransjen for å holde foredrag. Dette inkluderer alt fra designere i både små og store bedrifter, innkjøpere og personlige shoppere, journalister, markedsførere og agenter. Disse møtene bidrar til at du får et realistisk bilde av de ulike arbeidsoppgavene i næringe

For kontakt eller mer informasjon om Motekonsulent, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Endt studium gir grunnlag for opptak til den toårige Moteindustriutdanningen ved SoFI School of Fashion Industry. Her kan du søke om direkteinnpass til andre semester da noen få plasser er holdt av til søkere som har fullført og bestått Motekonsulent.

Opptakskrav/Søknad

Fullført 3-årig videregående opplæring. Realkompetanse eller relevant yrkespraksis kan kompensere for manglende utdanning. 

Studiefakta, Tittel m.m

Motekonsulent – Heltid over et halvt år eller deltid over ett år.

Neste Studiestart

30. Januar 2018, heltid
30. Januar 2018, deltid
28. August 2018, heltid
28. August 2018, deltid

Kostnader

56.800 kr + Opptaksgebyr 1500 kr

Studiet er NOKUT-godkjent og gir rett til lån og stipend fra Statens Lånekasse. Fakturering av studieavgift følger lånekassens utbetalinger.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Motekonsulent.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

SoFI - School of Fashion Industry

SoFI School of Fashion Industry

SoFI – School of Fashion Industry

SoFI – School of Fashion Industry er en skole under Treider Fagskoler. Den fagskolegodkjente utdanningen Motekonsulent ble startet opp høsten 2009. I 2013 fulgte vi opp med den toårige fagskoleutdanningen Moteindustri, og i 2016 kom den toårige fagskoleutdanningen Motedesign.

Moteindustrien, definert som markedet for klær, sko, vesker og tilbehør, er blant verdens største industrier. Våre naboland Sverige og Danmark har store moteindustrier med et bredt utdanningstilbud spesialtilpasset bransjens behov. I Norge er moteindustrien i vekst, og bransjen har økende behov for flere bidragsytere med relevant utdannelse.

Vår visjon er å utdanne fagkompetente medarbeidere til den norske moteindustrien. SoFI tilbyr praktisk rettede utdanninger som gjør våre studenter attraktive for næringslivet. Vi skal utvikle kunnskap og tro på egne erfaringer i møte med et nytt arbeidsmarked. Vi ønsker å skape trygghet rundt tekniske og håndverksmessige ferdigheter knyttet til moteindustrien. Vi vil utvikle og utfordre selvstendige medarbeidere ved våre utdanningstilbud:

Alle utdanningene er NOKUT-godkjent, og gir derfor rett til lån og stipend fra Lånekassen.

Praktisk utdanning på dag eller kveld

SoFIs hovedfokus er å videreutvikle og tilpasse dagens og morgendagens utdanningstilbud slik at arbeidslivets krav tilfredsstilles. SoFI tilbyr Motedesign og Moteindustri som fulltidsutdanning på dagtid og Motekonsulent som fulltidsutdanning på dagtid og deltidsutdanning på kveldstid. Kveldsutdanningen på deltid gir mulighet for å kombinere utdanning med jobb.

Vis alle utdanninger fra SoFI - School of Fashion Industry

Kontaktinformasjon til SoFI - School of Fashion Industry

SoFI - School of Fashion Industry

Nedre Vollgate 8
0158 Oslo

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Motekonsulent:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!