Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Heltid
5 år
Profesjonsstudium
Oppstart: Høst og vår - Solna
Søknadsfrist: 15. mai og 15. november

Kiropraktor

Kiropraktorutdanning - Skandinaviske Kiropraktorhøgskolen

Utdann deg til kiropraktor – gjør en forskjell

Behovet for kiropraktorer vil fortsette å være stort i årene fremover. På Skandinaviske Kiropraktorhøgskolen i Stockholm får du kunnskapene du trenger!

Kiropraktorprogrammet i Stockholm er en femårig heltidsutdanning der kunnskap kombineres med praktisk trening. Gjennom utdanningen vil du lære om emner som anatomi, fysiologi, idrettsmedisin og ernæringsfysiologi. I fjerde og femte studieår får du praktisere kunnskapen din på høgskolens klinikk.

Utdanningen gir deg sertifisering som kiropraktor.

Diversified-modellen

Utdanningen ved Skandinaviske Kiropraktorhøgskolen karakteriseres av høye krav til vitenskapelige bevis. Vi jobber utifra den kiropraktiske orienteringen Diversified-modellen, som er den mest etablerte teknikken på kiropraktorskoler verden over, og som er den teknikken som har vært mest forsket på. Kiropraktisk behandling etter Diversified-modellen utgjør skolens kjerneteknikk.

Undervisning på kiropraktorprogrammet

Undervisningen består av:

 • Forelesninger som formidler teoretisk kunnskap.
 • Seminarer som gir rom for diskusjoner og egne refleksjoner omkring ulike problemstillinger. Et viktig moment er den dypere forståelsen.
 • Laboratorier der praktiske ferdigheter øves på og diskuteres.
 • Gruppearbeid for å stimulere studentenes kapasitet til samarbeid og egen kunnskapsinnhenting.
 • Innleveringsoppgaver og avhandlinger med veiledning som øker kapasiteten til å innhente informasjon, sammenligne data og gjennomføre kritiske analyser.
 • Praktisk arbeid på pasientklinikken for å utvikle ferdigheter i pasienthåndtering.

Kiropraktorutdanning

Bli sertifisert kiropraktor

Etter kiropraktorsprogrammets fem år kreves det ytterligere et år med praksis for å bli sertifisert kiropraktor. Som sertifisert kiropraktor kan du arbeide innen helse- og omsorgstjenester både i Norge og utlandet (visse tilleggskrav kan forekomme, sjekk ut hva regelverket sier i det landet du er interessert i å jobbe i).

Hvorfor velge kiropraktorutdanning?

Kiropraktor er et yrke som passer for deg som liker å jobbe med mennesker og menneskekroppen. En nyutdannet kiropraktor får dessuten enkelt jobb, godt betalt, samt stor frihet til å starte egen praksis eller gjøre internasjonal karriere. 

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse og:

 • Fysikk 1, Kjemi 1 og Biologi 1 eller
 • Naturfag 2 og
 • Matematikk 1 + 2

Du kan kompensere for manglende naturfag fra videregående gjennom et basiskurs. Kurset er spesielt tilpasset kiropraktorutdannelsen. Kontakt skolen for nærmere informasjon om kravet for spesiell kompetanse.

Tidligere erfaring fra helsesektoren, idrettslederutdanning samt terapeutyrker er meritterende.

Studiefakta, Tittel m.m

5-årig kiropraktorutdanning. Etter kiropraktorutdanningen på fem år, kreves ytterligere ett år med praksis for å bli sertifisert til å arbeide som kiropraktor.

Kostnader

84.000 SEK per studieår.

Utdanningen gir rett til å søke om lån og stipend i Lånekassen. 

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Kiropraktor.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Skandinaviske Kiropraktorhøgskolen

Kiropraktorutdanning - Skandinaviske Kiropraktorhøgskolen

Velkommen til Skandinaviske Kiropraktorhøgskolen

Ønsker du å utdanne deg til kiropraktor? Skandinaviske Kiropraktorhøgskolen i Solna, Sverige, har utdannet kiropraktorer siden 1983. Skolen er i dag Skandinavias største og eldste kiropraktiske institusjon.

På Skandinaviske Kiropraktorhøgskolen kan du ta en femårig utdanning i kiropraktikk, som etter ytterligere ett års praksis leder til sertifisering/godkjenning. I utdanningen inngår både praktisk og teoretisk undervisning, samt praksis på høgskolens klinikk.

En kiropraktorutdanning basert på moderne medisinsk vitenskap

Høgskolens formål er å tilby en kiropraktorutdanning basert på moderne medisinsk vitenskap, og aksepterte kiropraktiske behandlingsprinsipper. Skolen driver også forskning i samarbeid med noen av Sveriges mest anerkjente medisinske forskningsinstitusjoner og universitetssykehus. Vårt mål er å være en utdanningsinstans av høy internasjonal klasse!

Utdann deg til kiropraktor – gjør en forskjell

Behovet for kiropraktorer kommer til å fortsette å være stort i flere år fremover. På Skandinaviske Kiropraktorhøgskolen får du kunnskapen du trenger!

Kiropraktorutdanningen i Stockholm er en femårig heltidsutdanning der teoretisk kunnskap kombineres med praktisk trening. I løpet av utdanningen vil du studere emner som anatomi, fysiologi, idrettsmedisin og ernæringsfysiologi. I fjerde og femte studieår får du praktisere kunnskapene dine på høgskolens egne pasientklinikk. 

Kiropraktorutdanning på Skandinaviske Kiropraktorhøgskolen

Hvorfor studere kiropraktikk?

Det finnes mange gode grunner til hvorfor du bør velge kiropraktorutdanningen ved Skandinaviske Kiropraktorhøgskolen:

 • Utdanningen er utformet for skandinaviske helse- og omsorgstjenester
  Kiropraktorprogrammet er tilpasset svensk/nordisk helsekultur. Mesteparten av undervisningen vil foregå på svensk.  
 • Etablere kontakter verden over
  Allerede i løpet av studietiden vil du få kontakt med leger, sykepleiere og annet helsepersonell som du kan samarbeide med også etter utdanningen. 
 • Etterutdanning og oppdatert kunnskap
  Kontinuerlig videreutdanning er viktig for alle yrkesgrupper. Som utdannet kiropraktor fra Skandinaviske Kiropraktorhøgskolen får du tilgang til et omfattende etterutdanningsprogram i Stockholm.
 • Mulighet for inntekt under studietiden
  Gjennom å starte virksomhet som massør, rehabiliteringsinstruktør etc. kan du få inntekter allerede i studietiden.
 • Trygghet i en stor bransjeforening
  Kiropraktiska Föreningen i Sverige er den største og eldste svenske bransjeforeningen for sertifiserte kiropraktorer. De hilser deg velkommen allerede under studietiden!

Hva er kiropraktisk behandling?

Kiropraktoren undersøker ryggradens ledd og muskler med hendene. På denne måten diagnostiseres spenninger, endrede bevegelsesmønster og eventuelle skader. Et ledd som er begrenset i sin bevegelse kan gi smerter både lokalt i leddet og i andre deler av kroppen. Innen kiropraktikken finnes det flere ulike behandlingsteknikker. Den vanligste teknikken kiropraktorer benytter er HVLA-manipulasjon. 

Vis alle utdanninger fra Skandinaviske Kiropraktorhøgskolen

Kontaktinformasjon til Skandinaviske Kiropraktorhøgskolen

Skandinaviske Kiropraktorhøgskolen

Fogdevreten 2A
171 65 Solna

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Kiropraktor:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

– Kiropraktikk finnes i hele verden

Evdoxia Mantzoudi kommer opprinnelig fra Hellas, men har i de siste fem årene bodd i Sverige sammen med sin datter Athena. Hun valgte å søke på kiropraktorprogrammet blant annet fordi hun ønsker å kunne stille en diagnose.

Les mer
Mitt studievalg: Kiropraktor

Daniel studerer kiropraktikk på Skandinaviske Kiropraktorhøgskolen. Her forteller han om sitt studievalg.

Les mer
Anbefaler Kiropraktorhøgskolen!

Trolle Smedberg (22) er student på Skandinaviske Kiropraktorhøgskolen. Han ønsker å jobbe på en klinikk med mange ulike terapeuter, holde forelesninger og kanskje jobbe med et idrettslag.

Les mer
Fra Lund til Kiropraktorhøgskole...

Andreé Raquette valgte å søke på kiropraktorprogrammet etter selv å ha vært i behandling hos en kiropraktor hjemme i Lund.

Les mer
– Kiropraktikken er et framtidsyrke

Kristina Smith har alltid hatt en driv til å hjelpe mennesker som har det vondt, og vært nysgjerrig på de bakenforliggende årsakene til kroniske ryggsmerter. Målet hennes er å drive en egen klinikk, hvor ulike yrkesgrupper samarbeider om å tilby pasientene en helhetsløsning.

Les mer
Intervju med to norske Kiroprakt...

Vivian og Marius har begge studert på Skandinaviske Kiropraktorhøgskolen i Stockholm. Her kan du lese om deres erfaringer fra studietiden, hvordan det er å være norsk student i Sverige, hva en kiropraktor arbeider med til daglig og mye mer.

Les mer