Vis studentum.no som: Mobil

Samisk språk og litteratur - Bachelor

Sámi allaskuvla/Samisk Høgskole

Samisk språk og litteratur - Bachelor

Bachelor i Samisk språk og litteratur

Hvis du har interesse av språk, og vil være med å fremme samisk språk i det samiske samfunnet, da er dette studiet for deg. Dette bachelorstudiet gir bred teoretisk og praktisk kunnskap, og gir deg kunnskap om det samiske språket og samisk litteratur, dets historie, språklige situasjon, litterære typer, og teoretiske problemstillinger i et urfolksperspektiv. Dette studiet forsterker språket muntlig og skriftlig, og man får gode kunnskaper både i språk, litteratur, stilistikk og retorikk.  

Samisk språk og litteratur studiet gir kompetanse til å arbeide i offentlig og privat sektor, bl.a som tekstkonsulent, språkarbeider, kulturarbeider og forfatter. Studiet er nyttig hvis man vil jobbe i det samiske vitenskapelige og akademiske miljøet. Hvis man i tillegg fullfører praktisk-pedagogisk utdanning, gir det kompetanse til å undervise i samisk språk på grunnskoler og videregående skoler.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelor i Samisk språk og litteratur

Studiepoeng (ECTS)

180

Sámi allaskuvla/Samisk Høgskole

Sámi allaskuvla/Samisk Høgskole

Sámi allaskuvla Samisk_høgskoleDen Samiske høgskolen ble etablert i Guovdageaidnu i 1989. Etableringen ble gjort for å styrke samisk kompetanse og dekke det samiske samfunnets behov.

Skolen er en forsknings- og utdanningsinstitusjon hvor språket er samisk, både blant studenter, ansatte og administrasjonen.

Et nordisk-samisk, urfolks- og internasjonalt perspektiv

Sámi allaskuvla/Samisk høgskole har et nordisk-samisk, urfolks- og internasjonalt perspektiv med studenter fra Norge, Finland, Sverige og Russland og skolens særegne faglige profil kommer fra Samisk utdanning og forskning.

Studiene ved Sámi allaskuvla/Samisk høgskole gir elevene tilstrekkelig kompetanse til å kunne jobbe innen samisk kultur og forskning, samt innen mellommenneskelig arbeid. Skolen har totalt ca. 40 studietilbud, men tilbyr ikke alle på en gang. Hvert år tilbys det rundt 17-20 ulike studier. Totalt har skolen 52 ansatte og rundt 200 studenter.

Vis alle utdanninger fra Sámi allaskuvla/Samisk Høgskole

Kontaktinformasjon til Sámi allaskuvla/Samisk Høgskole

Sámi allaskuvla/Samisk Høgskole

Hánnoluohkká 45
N-9529 Kautokeino

Tlf: +47 78 44 84 00
samas.no

Beskrivelse og bosted

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!