Vis studentum.no som: Mobil

Pilotutdanning - Arline Ready Program Sverige

OSM Aviation Academy
Sammendrag
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Västerås
20 måneder
Heltid
Delvis støttet av lånekassen
1 218 750 NOK
Februar og august
Klasserom

Pilotutdanning - Arline Ready Program Sverige

Ta en pilotutdanning i Västerås!

Airline Ready Program Norway er en integrert pilotopplæring skreddersydd for deg som ønsker å bli profesjonell pilot.

Airline Ready-programmet er rettet mot deg som ikke har noen tidligere flyerfaring, men ønsker å starte en spennende luftfartskarriere.

Programmet starter i februar og august, strekker seg over 20 måneder og gjennomføres i Arendal. Pilotutdanningen består av både fly- og flyteori, som veksles gjennom hele opplæringen. Ordningen innebærer at du som student får praktisert teorien din under flytimene, noe som gjør deg godt forberedt når du skal ut i jobb.

For kontakt eller mer informasjon om Pilotutdanning - Arline Ready Program Sverige, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Pilotyrket

Når du har bestått Airline Ready-programmet er du klar til å søke jobb som pilot. Det første trinnet er da å lære å fly den spesifikke flytypen som flyselskapet bruker. Opplæringen på en bestemt flytype kalles Type Rating. En pilot kan kun jobbe som pilot på de typene som piloten har opplæring på. Eksempler på flytyper er Boeing 737 og Airbus 320. Det finnes en mengde forskjellige fly og modeller som har forskjellige flyegenskaper og tekniske systemer. Piloten har derfor ikke lov til å fly alle typer fly, men kun typen(e) han er trent på. Tett samarbeid med Norse Atlantic Airways og Norwegian.

Type rating

En type rating tar omtrent 1,5-3 måneder å fullføre og inkluderer teoritrening og flyging i en simulator. Etter å ha fullført Type Rating, gjennomfører du en flytest for det svenske Transportstyrelsen for å få typen i sertifikatet ditt.

Pilotyrket stiller høye krav til deg som pilot gjennom hele karrieren. Dine kunnskaper og praktiske ferdigheter blir kontinuerlig kontrollert for å sikre flysikkerhet. Vanligvis gjennomføres det to kontroller i simulatoren hvert år for å sikre at kompetansen til piloten oppfylles.

Flyinstruktør

Opplæring som flyinstruktør er en annen vanlig retning  etter fullført grunnopplæring. Flyinstruktørutdanningen tar ca 3-6 måneder og gir deg ferdigheter til å lære opp nye piloter. Siden Europa har et felles system for flyopplæring, kan du jobbe ved en av flyskolene i Europa med flyinstruktørsertifikat. Som instruktør samler du både flytid og erfaring, noe som er verdifullt i din videre karriere.

Opptakskrav/Søknad

Utdanning ved OSM Aviation Academy bygger på videregående opplæring eller tilsvarende realkompetanse.

Man må:

  • Være 18 år for å søke
  • Fullført og bestått videregående opplæring 
  • Godkjent Pilot Aptitude Test 
  • Godkjent EASA Class 1 Medical certificate

Etter endt utdanning

Etter fullført opplæring oppnås følgende europeiske sertifikater og autorisasjoner:

  • CPL - Commercial Pilot License
  • ATPL - Theory
  • Multi Engine Rating
  • Instrument Rating
  • APS MCC (Airline Pilot Standard - Multi Crew Co-operation)

Sertifikatet gir deg rett til å søke jobb som styrmann (first officer) hos de europeiske flyselskapene. Samlenavnet for disse sertifikatene og autorisasjonene er "Frozen ATPL", begrepet som vanligvis brukes av flyselskaper når de leter etter piloter.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Pilotutdanning - Arline Ready Program Sverige.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

OSM Aviation Academy

OSM Aviation Academy

Velkommen til OSM Aviation Academy

OSM Aviation Academy (tidligere Scandinavian Aviation Academy) ble grunnlagt i 1963. Gjennom vårt Airline Ready Pilot-konsept får du all kunnskap og alle ferdigheter du trenger for å lykkes i din karriere som profesjonell pilot. Uansett om du velger den integrerte eller modulære veien til målet ditt.

OSM Aviation Academy tilbyr profesjonell pilotopplæring ved flyskolene i Arendal og Västerås, Sverige.

Airline Ready Program, Norge - I september 2018 åpnet vi en ny base i Arendal, hvor vi også tilbyr et integrert program som tar deg fra liten eller ingen flyerfaring til å ha alle sertifikater og autorisasjoner som kreves for å jobbe som First Officer på et europeisk flyselskap. Varigheten av programmet er omtrent 20 måneder.

Airline Ready Program, Sverige – I Västerås har vi et integrert program som leveres fullt ut fra vår svenske base. Programmet inneholder litt mindre enn det programmet i USA gjør, men begge programmene gir autorisasjoner og sertifikater som europeiske flyselskaper krever og som er regulert av EASA (European Aviation Safety Agency).

OSM Aviation Academy har lang erfaring innen luftfartsopplæring, med bedriftsrettede prosedyrer, erfarne instruktører og en moderne flyflåte. Skolens fly er utstyrt med G1000 «glass cockpits», tilsvarende flyselskapets standard, og i 2019 kom en ny 737NG-simulator til skolen. Mange av våre studenter setter stor pris på at opplæringen er tilpasset flyselskapenes krav og at OSMAA bruker prosedyrer og terminologi på nøyaktig samme måte som de europeiske flyselskapene gjør.

Det tilbyr også en rekke modulkurs, inkludert ATPL(A)-teori, CPL/ME/IR, APS Multi Crew Cooperation (MCC), Multi Crew Cooperation-kurs (MCC), UPRT (A) og flyinstruktørkurs, (FI) .

Vil du bli pilot? Da er OSM Aviation Academy skolen for deg!

Vis alle utdanninger fra OSM Aviation Academy

Kontaktinformasjon til OSM Aviation Academy

OSM Aviation Academy

Arendal

Mobil 0047 41 77 00 07


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Pilotutdanning - Arline Ready Program Sverige:

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!