Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Bachelor
Oslo
3 år
Heltid
Støttet av lånekassen
Høst
Klasserom

Radiografi

Som radiograf tar du bilder av kroppens innside ved hjelp av røntgen, ultralyd, CT og MR, som er et viktig bidrag til å stille en diagnose. Radiografer gir pasienter informasjon om undersøkelser/behandling de skal igjennom og gir omsorg ved behov.

Korrekt diagnostikk og behandling krever nøyaktig og presis fremstilling av vev, organer, blodårer og skjelett, og bildemateriale av høy kvalitet. Studiene vil gi deg innsikt i bruk av avansert teknologi innen bildediagnostikk og behandling, samtidig med utøvelse av utfordrende pleie og omsorg i krevende situasjoner der det kreves raske avgjørelser og handling. 
For å trives som radiograf er det en forutsetning at du liker både teknologi, realfag og helsefag. Studiene vil gjøre deg i stand til å bruke mange typer høyteknologisk utstyr for å bidra til å diagnostisere og behandle ulike typer lidelser.

 I løpet av utdanningen lærer du å forholde deg til korte tidsfrister, mestre stress og være forberedt på å ta raske avgjørelser på egen hånd eller i samarbeid med andre. Du lærer å planlegge undersøkelser og behandling slik at arbeidet flyter lett.
Du lærer å bli en reflektert profesjonsutøver som setter mennesket i sentrum. Radiografer møter mennesker i alle livsfaser med ulik helsetilstand, alt fra antatt friske som kommer til kontroller til de med akutt og livstruende skade og sykdom. Dette stiller store krav både til radiografens medisinsk-tekniske og omsorgsmessige kompetanse, og innebærer at du må takle å håndtere alle slags pasienter i alle aldre.

Den teoretiske forståelsen om kroppens anatomi og fysiologi, spesielt kunnskap om alle knokler i skjelettet, er også viktig for en radiograf.

Som radiograf jobber du både selvstendig og i tett samarbeid med annet helsepersonell, så det forventes at du kan fungere godt i et team med annet helsepersonell og vi har fokus på samarbeid i utdanningen.

Se programplan på student.oslomet.no

OsloMet – storbyuniversitetet

OsloMet – storbyuniversitetet

OsloMet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus) har gått fra å være høgskole til å bli universitet. Institusjonens nye navn er OsloMet – storbyuniversitetet (engelsk: OsloMet – Oslo Metropolitan University).

OsloMet tilbyr utdanninger på både bachelor- og masternivå, i tillegg til halvårs- og årsstudier.

Fakulteter

 • Fakultet for helsevitenskap (HV)
 • Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI)
 • Fakultet for samfunnsvitenskap (SAM)
 • Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD)

Forskningsinstitutter og sentre

 • Arbeidsforskningsinstituttet AFI
 • By- og regionforskningsinstituttet NIBR
 • Forbruksforskningsinstituttet SIFO
 • Velferdsforskningsinstituttet NOVA
 • Kompetansesenter for arbeidsinkludering (KAI)
 • Senter for profesjonsstudier (SPS)
 • Senter for velferds- og arbeidslivsforskning
 • School of Management
Vis alle utdanninger fra OsloMet – storbyuniversitetet

Kontaktinformasjon til OsloMet – storbyuniversitetet

OsloMet – storbyuniversitetet

Pilestredet 46
0167 Oslo

Tlf: 67 23 50 00

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!