Sammendrag
Bachelor
Oslo
3 år
Heltid
Støttet av lånekassen
Høst
Klasserom

Ortopediingeniør

En ortopediingeniør lager proteser og andre hjelpemidler til mennesker som enten mangler en kroppsdel eller trenger støtte til en kroppsdel. Ortopedi forener helsefag og ingeniørfag – og passer for deg som ønsker gjøre andres livskvalitet bedre.

Hvis du velger å ta en bachelor i ortopediingeniørfag, lærer du å designe og tilpasse ortopediske og tekniske hjelpemidler for at brukerne skal fungere bedre i hverdagen. Det kan for eksempel være å lage proteser, ortoser (støtteskinner) eller ortopedisk fottøy som sko og såler.

Brukerne du skal hjelpe er alt fra barn med medfødt cerebral parese, dysmeli eller klumpfot, til revmatikere og diabetikere som har måttet amputere et bein.

Ortopediingeniørfaget er et teknisk fag, og du vil lære mye om materialer og tekniske løsninger som er viktig utøvelsen av yrket, i tillegg til anatomi, fysiologi og biomekanikk.

Det er også et helsefag, og for at hjelpemiddelet skal fungere, er det svært viktig å kartlegge den enkelte brukers funksjon og behov. Som ortopediingeniør skal du gjøre kliniske vurderinger, ta mål til og utforme individuelt tilpassede hjelpemidler. Du må være flink til å kommunisere med andre mennesker, enten det er brukere eller andre yrkesgrupper.

Du lærer å samarbeide med andre helsearbeidere som leger, fysioterapeuter og ergoterapeuter om brukerens rehabiliteringsprosess. I selve fremstillingen av hjelpemiddelet vil du samarbeide med en ortopeditekniker.

For en ortopediingeniør er også medisinsk og samfunnsvitenskapelig kunnskap svært viktig. I løpet av studietiden lærer du mye om sykdoms- og skadetilstander som kan føre til behov for ortopediske hjelpemidler, og hvordan disse påvirker psykiske og sosiale forhold.

Se programplan på student.oslomet.no

Kontaktinformasjon til OsloMet – storbyuniversitetet

OsloMet – storbyuniversitetet

Pilestredet 46
0167 Oslo

Tlf: 67 23 50 00

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!