Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 22. mars 2022 🎓💻

Freds- og konfliktstudier - Bachelor

Oslo Nye Høyskole
Sammendrag
Bachelor
Oslo
3 år, 180 studiepoeng
Heltid
Støttet av lånekassen
Høst
Søknadsfrist: Rullerende opptak til studiestart
Klasserom

Freds- og konfliktstudier - Bachelor

Freds- og konfliktstudier - Bachelor - Bjørknes Høyskole

Bachelor i freds- og konfliktstudier

Som første og eneste utdanningsinstitusjon i Norge tilbyr Oslo Nye Høyskole en bachelorgrad i det spennende og dagsaktuelle fagområdet freds- og konfliktstudier. Studiet er praksisnært og inkluderer blant kurs i konflikthåndtering og studieturer til Tanzania og Midtøsten.

Bachelor i Freds- og konfliktstudier er tverrfaglig. Emnene som undervises tar for seg temaer som hører hjemme i fagfelt som statsvitenskap, utviklingsstudier, kulturstudier, sosiologi, antropologi, samfunnsgeografi, filosofi, psykologi, historie, religionsstudier og strategi- og forsvarsstudier.

Hva lærer jeg?

Studiet gir deg solid kunnskap og kompetanse innenfor et spennende og viktig fagfelt, og du vil utvikle omfattende forståelse for spørsmål knyttet til fred og konflikt. Du lærer blant annet hva krig og konflikt er, hvordan og hvorfor de oppstår, hva som driver dem og hvem som deltar. Du lærer også om konsekvensene og virkningene av konflikter, og ikke minst om hvordan konflikter kan forebygges og løses, samt hvilke elementer som må være til stedet for å bygge en stabil, vedvarende og positiv fred.

Emner i studiet

Bachelor i Freds- og konfliktstudier tar for seg spørsmål som:

 • hva ligger egentlig i begreper som fred, krig, konflikt og vold?
 • hvorfor det oppstår væpnede konflikter?
 • hvorfor verdenssamfunnet intervenerte i Libya, men ikke Syria?
 • finnes det universelle menneskerettigheter?
 • finnes det regler i krig?
 • hvilken rolle spiller religion i voldelige konflikter og fredsarbeid?
 • er det noen sammenheng mellom demokrati og fred?
 • hvorfor er det så vanskelig å reformere FN?
 • hva Norges rolle i verden virkelig er?
 • er krig utelukkende negativt?
 • vil klimaendringer og miljøødeleggelser føre til flere voldelige konflikter?
 • kan brudd på menneskerettigheter rettferdiggjøres i kampen mot terrorisme?
 • finnes det politiske teorier som på en overbevisende måte forklarer hvordan verden fungerer og hvorfor stater handler som de gjør?

Hvorfor studere Freds- og konfliktstudier?

Denne bachelorgraden gir deg gjennomgående kunnskaper innen et forsknings- og undervisningsområde som har fått økende oppmerksomhet de siste årene og som får stadig større betydning. Stadige forskningsfunn innen fagfeltet har ført til nye måter å tenke på når det gjelder viktige temaer som forebygging av konflikter, årsaker til konflikt, ulike aktørers rolle og internasjonal samhandling og utvikling.

Praksisplass i Flyktninghjelpen

Flyktninghjelpen er en av de mange spennende organisasjonene Oslo Nye Høyskole samarbeider med for praksisplasser til studentene på Freds- og konfliktstudier.

Jan EgelandSamarbeidet med fred- og konfliktstudentene på Oslo Nye Høyskole har gjennom alle disse årene gitt imponerende resultater. Takket være studentene sitt engasjement er det mulig for oss å nå ut til enda flere mennesker på flukt og intern fordrevne i hele verden.

Med dette engasjementet går ONH-studentene i front for den norske dugnadsånden. De er et utmerket eksempel på hva som er mulig å skape med frivillighet, om man bare er engasjert nok og trekker lasset sammen. Vi er svært takknemlige og imponerte over studentenes arbeid og engasjement!

- Jan Egeland Generalsekretær i Flyktninghjelpen

For kontakt eller mer informasjon om Freds- og konfliktstudier - Bachelor, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Studiet krever generell studiekompetanse.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng)

Kostnader

88,000 kr  for årsstudium/første år av bachelor. Året inkluderer kost/losji for 6 ukers studieopphold i Tanzania).

Deretter 76,000 kr per år (60/180sp)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Freds- og konfliktstudier - Bachelor.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Oslo Nye Høyskole

Bjørknes Høyskole

Spennende studiemuligheter ved Oslo Nye Høyskole

Alle fortjener en studietid som lever opp til forventningene. Oslo Nye Høyskole garanterer å gjøre sitt for at du velger en utdanning som du blir fornøyd med. Her er du mer enn et studentnummer, enten du studerer i Oslo, på nett eller i utlandet!

Studietilbudet spenner seg fra helsefag, psykologi, statsvitenskap og internasjonale studier til økonomi og administrasjon og digital markedsføring og ledelse. Her tilbys alt fra enkeltemner og årsstudier til bachelor- og mastergrader. Du kan velge fag som freds- og konfliktstudier, psykologi, fysioterapi, økonomi og administrasjon, medisin grunnfag, kiropraktikk, ernæringsfysiologi, digital markedsføring og ledelse, og medisinstudier. Du kan også kombinere studier i Norge med studier i utlandet, som er en spennende mulighet for
deg og som potensielt kan verdsettes av din fremtidige arbeidsgiver.

Utdanninger på Oslo Nye Høyskole

Campus i Oslo finner du sentralt i byen, på urbane St. Hanshaugen. Høyskolen er preget av positive og ivrige studenter og ansatte som sørger for et godt læringsmiljø. Som student på Oslo Nye Høyskole blir du oppfordret til å engasjere deg ved siden av studiene i for eksempel studentdemokratiet, gjennom sosialkomiteen, studentrådet, linjeforeningene og
fadderstyret.

Nettstudier ved ONH

Det kan være flere grunner til at nettstudier er det mest ideelle for deg. Vi har to
oppstartsperioder for nettstudier i året, du kan starte mellom 15. desember og 1. februar, eller mellom 1. august og 15. september. Som nettstudent har du en fleksibel studiehverdag hvor du selv kan velge når og hvor du vil studere. Det skal uansett ikke gå på bekostning av kvaliteten på utdanningen din, eller studietiden din. Som nettstudent blir du godt tatt vare på. Du får din egen nettlærer, og via læringsplattformen Qybele har du tilgang til mange hundre undervisningsvideoer, fagchat, og mulighet til å danne kollokviegrupper med andre
studenter.

Studier i utlandet gjennom ONH

Vi samarbeider med over 20 forskjellige universiteter i utlandet. Du kan blant annet studere fysioterapi, medisin, tannlege og veterinær i utlandet. Og du kan velge å studere i land som Australia, Wales, USA, Slovakia, Nederland, Tsjekkia, USA eller Ungarn. Noen av studieløpene starter med et undervisningsår på campus hos oss i Oslo, før du drar sammen med klassen din til utlandet og fullfører studiene der. Dersom du studerer hos oss på campus i Oslo og vil
dra på utveksling et semester har du også mulighet til det.

Om du har spørsmål om studier i utlandet eller trenger hjelp med søknadsprosessen, får du gratis rådgivning hos oss. Vi hjelper deg med alt det praktiske rundt søknaden og følger deg gjennom prosessen og frem til avreise. Alle samarbeidsuniversitetene våre er godkjent for støtte av Lånekassen.

Vis alle utdanninger fra Oslo Nye Høyskole

Kontaktinformasjon til Oslo Nye Høyskole

Oslo Nye Høyskole

Lovisenberggata 13
0456 Oslo


Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 4

Basert på 1 omtaler

Stian Ringdal Abrahamsen
Grunnen til at jeg valgte å ta bachelor i frds og konlikt studier på Bjørknes Høyskole er blant annet fordi det er utrolig relevant i forhold tilden tiden vi lever i, og er på vei inn i. Det å bli presentert for politikk og hendelser på en annen måte enn det man normalt får i media er utrolig spennende. Det er utrolig interessant og ikke bare si...
Vis hele omtalen
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Freds- og konfliktstudier - Bachelor:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER
Vurdering
(4,0)
Basert på 1 omtaler
Fikk jobb i Flyktninghjelpen

Malene Celius Enoksen fikk drømmejobben i Flyktninghjelpen etter bachelorprogrammet i Freds- og konfliktstudier på Bjørknes Høyskole!

Les mer