Vis studentum.no som: Mobil

Freds- og konfliktstudier - Årsstudium

Oslo Nye Høyskole
Sammendrag
Årsstudium
Oslo
1 år, 60 studiepoeng
Heltid
Ja
Oppstart: Høst - Oslo
Søknadsfrist: Rullerende opptak til studiestart
Klasserom

Freds- og konfliktstudier - Årsstudium

Freds- og konfliktstudier - Årsstudium, Bjørknes Høyskole

Årsstudium i freds- og konfliktstudier

Freds- og konfliktstudier ved Oslo Nye Høyskole er et unikt tverrfaglig årsstudium med 5-ukers studieopphold i Tanga, Tanzania. Studiet gir 60 studiepoeng og kan både inngå som del av en bachelorgrad eller brukes som en videreutdanning.

Freds- og konfliktstudier omfavner en rekke spennende fagområder, som blant annet statsvitenskap, utviklingsstudier, historie, religionstudier, politisk teori, samfunnsgeografi og forsvars- og strategistudier. Studiet har fått stadig større betydning, og en rekke forskningsfunn fra feltet har ført til nye måter å tenke på når det gjelder forebygging av konflikter, konflikthåndtering, samhandling og utvikling.

Hva lærer jeg?

Studiet tar for seg spørsmål som blant annet:

 • Hva er fred?
 • Hvordan oppstår ulike typer konflikter?
 • Hva skal til for å løse væpnede konflikter?
 • Finnes det universelle menneskerettigheter?
 • Kan krig rettferdiggjøres?
 • Hva er frivillige organisasjoners rolle i konflikter?
 • Kan brudd på menneskerettigheter rettferdiggjøres i kampen mot terrorisme?
 • Kan lille Norge være en stor aktør i internasjonalt fredsarbeid?
 • Hvilken rolle spiller religion i konflikt og fredsarbeid?
 • Hvorfor intervenerer vi noen steder og ikke andre?
 • Er det noen sammenheng mellom demokrati og fred?
 • Trenger vi FN?

Målgruppe for Freds- og konfliktstudier

Studiet retter seg mot alle som ønsker en grunnutdanning innen freds- og konfliktstudier enten det er som et supplement til andre fag eller som første steg i en fordypning innen feltet. 

Hvilke yrkesmuligheter gir Freds- og konfliktstudier?

Kompetanse og kunnskaper i freds- og konfliktstudier og internasjonal politikk gir muligheter innen mange ulike jobber både i Norge og internasjonalt. En slik kompetanse vil være relevant for arbeid både i private og offentlige organisasjoner og kompetansen vil også være etterspurt i ulike mediebedrifter. Kanskje ønsker du å jobbe i frivillige organisasjoner, regionale organisasjoner eller i departementene? Utdanningen vil være relevant både for de som er i startfasen av sin utdanning samt de som allerede er yrkesaktive men som ønsker/trenger fagkunnskaper innen dette fagområdet. Dette inkluderer lærere, journalister, diplomater, politikere, militærpersonell samt ansatte i ulike organisasjoner.

For kontakt eller mer informasjon om Freds- og konfliktstudier - Årsstudium, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Årsenheten er en døråpner til videre studier innen samfunnsvitenskapelige fag generelt og internasjonal politikk og freds- og konfliktstudier spesielt. Med gjennomført årsenhet har du mulighet til å gå rett videre på andre studieår av bachelorgrad i Freds- og konfliktstudier ved Oslo Nye Høyskole. Studiepoengene kan også inngå i ulike bachelorgrader ved andre institusjoner både i Norge og utlandet.

Opptakskrav/Søknad

Opptaksgrunnlaget er generell studiekompetanse eller realkompetanse. Årsenheten har rullerende opptak, det vil si at det er mulig å søke og bli tatt opp på studiet helt frem til studiestart. 

Studiefakta, Tittel m.m

Årsstudium

Kostnader

86,000 kr  for årsstudium/første år av bachelor. (Året inkluderer kost/losji for 6 ukers studieopphold i Tanzania).

Deretter 74,000 kr per år (60/180sp)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Freds- og konfliktstudier - Årsstudium.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Oslo Nye Høyskole

Bjørknes Høyskole

Spennende studiemuligheter ved Oslo Nye Høyskole

Alle fortjener en studietid som lever opp til forventningene. Oslo Nye Høyskole garanterer å gjøre sitt for at du velger en utdanning som du blir fornøyd med. Her er du mer enn et studentnummer, enten du studerer i Oslo, på nett eller i utlandet!

Studietilbudet spenner seg fra helsefag, psykologi, statsvitenskap og internasjonale studier til økonomi og administrasjon og digital markedsføring og ledelse. Her tilbys alt fra enkeltemner og årsstudier til bachelor- og mastergrader. Du kan velge fag som freds- og konfliktstudier, psykologi, fysioterapi, økonomi og administrasjon, medisin grunnfag, kiropraktikk, ernæringsfysiologi, digital markedsføring og ledelse, og medisinstudier. Du kan også kombinere studier i Norge med studier i utlandet, som er en spennende mulighet for
deg og som potensielt kan verdsettes av din fremtidige arbeidsgiver.

Utdanninger på Oslo Nye Høyskole

Campus i Oslo finner du sentralt i byen, på urbane St. Hanshaugen. Høyskolen er preget av positive og ivrige studenter og ansatte som sørger for et godt læringsmiljø. Som student på Oslo Nye Høyskole blir du oppfordret til å engasjere deg ved siden av studiene i for eksempel studentdemokratiet, gjennom sosialkomiteen, studentrådet, linjeforeningene og
fadderstyret.

Nettstudier ved ONH

Det kan være flere grunner til at nettstudier er det mest ideelle for deg. Vi har to
oppstartsperioder for nettstudier i året, du kan starte mellom 15. desember og 1. februar, eller mellom 1. august og 15. september. Som nettstudent har du en fleksibel studiehverdag hvor du selv kan velge når og hvor du vil studere. Det skal uansett ikke gå på bekostning av kvaliteten på utdanningen din, eller studietiden din. Som nettstudent blir du godt tatt vare på. Du får din egen nettlærer, og via læringsplattformen Qybele har du tilgang til mange hundre undervisningsvideoer, fagchat, og mulighet til å danne kollokviegrupper med andre
studenter.

Studier i utlandet gjennom ONH

Vi samarbeider med over 20 forskjellige universiteter i utlandet. Du kan blant annet studere fysioterapi, medisin, tannlege og veterinær i utlandet. Og du kan velge å studere i land som Australia, Wales, USA, Slovakia, Nederland, Tsjekkia, USA eller Ungarn. Noen av studieløpene starter med et undervisningsår på campus hos oss i Oslo, før du drar sammen med klassen din til utlandet og fullfører studiene der. Dersom du studerer hos oss på campus i Oslo og vil
dra på utveksling et semester har du også mulighet til det.

Om du har spørsmål om studier i utlandet eller trenger hjelp med søknadsprosessen, får du gratis rådgivning hos oss. Vi hjelper deg med alt det praktiske rundt søknaden og følger deg gjennom prosessen og frem til avreise. Alle samarbeidsuniversitetene våre er godkjent for støtte av Lånekassen.

Vis alle utdanninger fra Oslo Nye Høyskole

Kontaktinformasjon til Oslo Nye Høyskole

Oslo Nye Høyskole

Lovisenberggata 13
0456 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Freds- og konfliktstudier - Årsstudium:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Fikk jobb i Flyktninghjelpen

Malene Celius Enoksen fikk drømmejobben i Flyktninghjelpen etter bachelorprogrammet i Freds- og konfliktstudier på Bjørknes Høyskole!

Les mer