Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 22. mars 2022 🎓💻

Ex.phil som nettstudium

Oslo Nye Høyskole
Sammendrag
Årsstudium
Nettstudier
10 studiepoeng
Deltid
Støttet av lånekassen

Ex.phil som nettstudium

Ex phil som nettstudium

Examen philosophicum gir grunnleggende innføring i vitenskapens & filosofiens historie samt etisk tenkning. Endelig kan du ta ex phil på nett!

Examen philosophicum eller ex phil er et grunnstudium med lange tradisjoner innen norsk universitetsutdanning. Filosofi betyr kjærlighet til visdom. Emnet er et grunnstudium med lange tradisjoner som innen norsk universitetsutdanning og som gir en grunnleggende innføring i vitenskapens og filosofiens historie samt etisk tenkning. Hensikten med emnet er at studenten skal tilegne seg en forståelse for et utvalg av sentrale problemstillinger hos tenkere i den vestlige filosofi- og vitenskapstradisjon, særlig knyttet til vitenskap, erkjennelse og etikk.

Hva og hvem lærer du om i examen philosophicum?

Emnet tar utgangspunkt i filosofiens fremvekst med sofistene og Sokrates, beveger seg innom en rekke sentrale tenkere og ender med eksistensialismen og tanker rundt kvinners likestilling og frigjøring. Emnet er bygd opp etter følgende tenkere og temaer: Platon, Aristoteles, Augustin, Thomas Aquinas, Niccolò Machiavelli og Thomas Hobbes, det nye verdensbildet, René Descartes, David Hume, Immanuel Kant, George Wilhelm Friedrich Hegel, Søren Kierkegaard, Karl Marx, Charles Darwin og Sigmund Freud.  

Hvorfor ta ex phil som nettstudent?

Du kan jobbe med faget når det passer deg og hvor det passer deg. Du trenger ikke å ta hensyn til forelesningstider eller sted! Du får en egen nettlærer som du kan kontakte når som helst og få svar fra innen 48 timer. Dette betyr at du kan få individuell tilbakemelding og veiledning på spørsmålene du måtte ha. Du gjør oppgaver underveis for å sjekke hvordan du ligger an og hva du har forstått.  Oppgavene får du svar på umiddelbart. Nettstudiet inneholder både tekster,  videoer og oppgaver som skal hjelpe deg  å tilegne deg og forstå faget.

Ex phil som del av årsstudium eller bachelorgrad

Ex phil (10sp)  inngår som en del av bachelorgraden i freds- og konfliktstudier.

  • EXPHIL – Examen philosophicum (10 sp)

    Filosofi betyr kjærlighet til visdom. Emnet er et grunnstudium med lange tradisjoner innen norsk universitetsutdanning, og skal gi en grunnleggende innføring i vitenskapens og filosofiens historie, samt etisk tenkning.

For kontakt eller mer informasjon om Ex.phil som nettstudium, vennligst fyll inn en interessemelding.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Ex.phil som nettstudium.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Oslo Nye Høyskole

Bjørknes Høyskole

Spennende studiemuligheter ved Oslo Nye Høyskole

Alle fortjener en studietid som lever opp til forventningene. Oslo Nye Høyskole garanterer å gjøre sitt for at du velger en utdanning som du blir fornøyd med. Her er du mer enn et studentnummer, enten du studerer i Oslo, på nett eller i utlandet!

Studietilbudet spenner seg fra helsefag, psykologi, statsvitenskap og internasjonale studier til økonomi og administrasjon og digital markedsføring og ledelse. Her tilbys alt fra enkeltemner og årsstudier til bachelor- og mastergrader. Du kan velge fag som freds- og konfliktstudier, psykologi, fysioterapi, økonomi og administrasjon, medisin grunnfag, kiropraktikk, ernæringsfysiologi, digital markedsføring og ledelse, og medisinstudier. Du kan også kombinere studier i Norge med studier i utlandet, som er en spennende mulighet for
deg og som potensielt kan verdsettes av din fremtidige arbeidsgiver.

Utdanninger på Oslo Nye Høyskole

Campus i Oslo finner du sentralt i byen, på urbane St. Hanshaugen. Høyskolen er preget av positive og ivrige studenter og ansatte som sørger for et godt læringsmiljø. Som student på Oslo Nye Høyskole blir du oppfordret til å engasjere deg ved siden av studiene i for eksempel studentdemokratiet, gjennom sosialkomiteen, studentrådet, linjeforeningene og
fadderstyret.

Nettstudier ved ONH

Det kan være flere grunner til at nettstudier er det mest ideelle for deg. Vi har to
oppstartsperioder for nettstudier i året, du kan starte mellom 15. desember og 1. februar, eller mellom 1. august og 15. september. Som nettstudent har du en fleksibel studiehverdag hvor du selv kan velge når og hvor du vil studere. Det skal uansett ikke gå på bekostning av kvaliteten på utdanningen din, eller studietiden din. Som nettstudent blir du godt tatt vare på. Du får din egen nettlærer, og via læringsplattformen Qybele har du tilgang til mange hundre undervisningsvideoer, fagchat, og mulighet til å danne kollokviegrupper med andre
studenter.

Studier i utlandet gjennom ONH

Vi samarbeider med over 20 forskjellige universiteter i utlandet. Du kan blant annet studere fysioterapi, medisin, tannlege og veterinær i utlandet. Og du kan velge å studere i land som Australia, Wales, USA, Slovakia, Nederland, Tsjekkia, USA eller Ungarn. Noen av studieløpene starter med et undervisningsår på campus hos oss i Oslo, før du drar sammen med klassen din til utlandet og fullfører studiene der. Dersom du studerer hos oss på campus i Oslo og vil
dra på utveksling et semester har du også mulighet til det.

Om du har spørsmål om studier i utlandet eller trenger hjelp med søknadsprosessen, får du gratis rådgivning hos oss. Vi hjelper deg med alt det praktiske rundt søknaden og følger deg gjennom prosessen og frem til avreise. Alle samarbeidsuniversitetene våre er godkjent for støtte av Lånekassen.

Vis alle utdanninger fra Oslo Nye Høyskole

Kontaktinformasjon til Oslo Nye Høyskole

Oslo Nye Høyskole

Lovisenberggata 13
0456 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Ex.phil som nettstudium:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!