Årsstudium i krise- og katastrofepsykologi
Årsstudium i krise- og katastrofepsykologi
Vi lever i en tid hvor mange mennesker blir utsatt for traumatiske og katastrofale hendelser, enten i nære relasjoner eller i større katastrofehendelser som ulykker, terror og krig. Med et årsstudium i krise- og katastrofepsykologi får du viktig kunnskap som kan bidra inn i møtet med slike livsomveltende hendelser.
Hva lærer du?
Årsstudiet i krise- og katastrofepsykologi har hovedfokus på menneskelige reaksjoner på traumatiske og overveldende opplevelser i livet. I studiet lærer du om hvordan både enkeltpersoner og samfunn blir preget av slike hendelser. Studiet gir kunnskap om hvordan traumer påvirker tidlige tilknytningsprosesser, samt hvordan menneskers psykiske helse preges av katastrofeopplevelser, og hvordan vi som samfunn kan innrette oss for å bistå i slike hendelser.
Gjennom de fire ulike emnene årstudiet består av, vil du kunne opparbeide deg kunnskap og ferdigheter knyttet til hvordan mennesker fungerer generelt, og på hvordan ulike traumatiske og katastrofepregede hendelser kan påvirke menneskers utvikling og psykiske helse.
Kommende startdatoer
Videre studier/jobbmuligheter
Et årsstudium er et godt utgangspunkt for en lengre universitets- eller høyskoleutdannelse eller kan gi deg mer tyngde i arbeidslivet. Dette årsstudiet passer for deg som ønsker å arbeide innenfor det psykologiske fagfeltet, og spesifikt med mennesker som er rammet av krise- eller katastrofehendelser. Dette kan være enten i direkte kontakt med utsatte eller indirekte som del av andre helse-, omsorgs- og/eller utdanningsinstitusjoner.
Årsstudiet er i tillegg særlig relevant for deg som allerede er i arbeid med rammede personer og/eller samfunn, og som ønsker ytterligere kompetanse knyttet til dette.
Kompetansen kan være nyttig innen:
- Helse- og omsorgstjeneste i kommune/bydel, herunder kriseteam
- Helse- og omsorgssektoren
- Psykisk helsevern
- Kriminalomsorg og krisesenter
- Undervisningssektoren
- Offentlig forvaltning
- Arbeid med flyktninger som kommer fra krigsrammede områder
Opptakskrav/Søknad
Generell studiekompetanse
Studiefakta, Tittel m.m
Samlinger og obligatorisk oppmøte
I løpet av årsstudiet må man delta på én obligatorisk samling. Samlingen går over to dager og du kan velge om du vil delta digitalt eller på campus i Oslo. Du vil bli invitert til samlingen ved semesterstart og kan velge mellom flere ulike datoer.
Det er samling i følgende emne:
Konsulterende psykologi - PSY3270 (2. semester)
Emnet i sin helhet tar sikte på å gi deg en grundig innføring i kommunikasjonsferdigheter som er grunnleggende for endring gjennom samtale. Emnet skal gjøre deg i stand til å forstå en endringsprosess og å utvikle noen av de ferdighetene som er nødvendige for å være en effektiv hjelper. Gjennom ulike øvelser og bruk av case vil du få trening i bruk av kliniske ferdigheter i praksis.
Oversikt over emner
Emner 1. semester
- Innføring i generell psykologi - PSY1130 (15 sp)
- Traume, tilknytning og samspill - PSY6081 (15 sp)
Emner 2. semester
- Konsulterende psykologi – relasjoner, kommunikasjon og endring - PSY3270 (15 sp)
- Katastrofepsykologi - PSY6190 (15 sp)
Kostnader
Pris per semester: 48 000 kr
Registreringsavgift og utgifter til materiell kommer i tillegg.
Hvorfor velge Oslo Nye Høyskole?
Nettbaserte forelesninger
Støttet av lånekassen
Ettertraktet utdanning
Jeg vil vite mer!
Spennende studiemuligheter ved Oslo Nye Høyskole
Oslo Nye Høyskole tilbyr fleksibel utdanning som legger til rette for læringsglede og livslang læring. Oslo Nye Høyskoles samfunnsoppdrag er forskning og utdanning av høy kvalitet. På campus i Oslo eller på nett. Vi er en uavhengig breddehøyskole med...