Vis studentum.no som: Mobil

Opera - Årsstudium

Operahøgskolen
Sammendrag
Heltid
Oslo
1 år
Årsstudium
Ja

Opera - Årsstudium

Årsstudium i opera

Studiet forutsetter fullført musikkutdanning på høgskolenivå av minst to års varighet. Studenter som tas opp til studiet, må vise et særlig talent for musikkdramatisk uttrykk. Søkerne rangeres i forhold til resultatene av opptaksprøver.

Studenten tilbys grunnleggende scenisk og musikalsk skolering innen operafaget, og den danner grunnlag for opptak til masterstudiet i opera. Undervisningen veksler mellom individuell undervisning, gruppeundervisning og prosjektbasert undervisning.

Hoveddelen av studiet består av sang, musikalsk innstudering individuelt og i ensembler, bevegelse og sceneplastikk, scenisk framstilling og sceniske produksjoner.

I studiet blir det lagt vekt på grunnleggende skuespillertrening og scenisk arbeid som danner grunnlag for videre arbeid på masterstudiet, hvor målet er å kunne innstudere og formidle større roller i operalitteraturen. Det tas opp inntil fire studenter i året.

Operahøgskolen

Operahøgskolen

Operahøgskolen er landets høgeste utdanningsinstitusjon innen opera. Avdelingen tilbyr en allsidig og praktisk rettet undervisning i sang- og scenefag, med stor vekt på sceniske produksjoner. Avdelingen arrangerer årlige studiereiser og prøvesang i utlandet, samt mesterklasser og forelesninger med internasjonale gjester.

Avdelingen samarbeider med Den Norske Opera & Ballett og Norges musikkhøgskole (NMH) om utdanningen av operasangere, noe som gir tilgang til prosjekter med orkester og til å spille egne forestillinger på Den Norske Opera & Balletts scener. Avgangsstudentene på masterstudiet kan tilbys plass som solistpraktikanter ved Nasjonaloperaen etter prøvesang.

Samlivet med de andre avdelingene ved Kunsthøgskolen gir et inspirerende miljø for studenter og ansatte, med muligheter for berikende utveksling mellom kunstartene.

Vis alle utdanninger fra Operahøgskolen

Kontaktinformasjon til Operahøgskolen

Operahøgskolen

Fossveien 24
0551 Oslo

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!