Vis studentum.no som: Mobil

Yrkesfaglærerutdanning - bachelorstudium

NTNU
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Trondheim
Ja

Om utdanningen

Vil du bli yrkesfaglærer? Er du stolt av faget ditt og ønsker å dele kompetansen din? Ønsker du å tenne gnisten hos ungdom og stimulere dem til å utvikle sitt potensial? Som yrkesfaglærer får du bygge videre på den kompetansen du har som fagarbeider.

Studiet er for deg som allerede har fag-/svennebrev eller tilsvarende og to års yrkespraksis. Som student kommer du til å jobbe tett mot både skole og bedrifter i studietiden. Programmet er samlingsbasert, med tre samlinger per semester. Hver samling varer i én uke. Mellom samlingene får du veiledning og gjør innlevering av obligatoriske oppgaver via nettet.

Ved NTNU tilbyr vi følgende studieretninger:

  • bygg- og anleggsteknikk
  • elektrofag
  • teknikk og industriell produksjon
  • helse- og oppvekstfag
  • restaurant- og matfag (ikke opptak 2020)

Den enkelte studieretningen gir deg undervisningskompetanse innrettet mot det tilsvarende utdanningsprogrammet i videregående skole.

Som yrkesfaglærer gjør du en viktig innsats i å heve yrkeskompetansen i fagfeltet ditt. Tar du denne utdanningen, får du dobbel yrkeskompetanse . Det gir deg flere ben å stå på i arbeidsmarkedet, med flere jobbmuligheter og større trygghet med tanke på framtida. Du blir kvalifisert for mange spennende jobber, som for eksempel yrkesfaglærer i videregående skole, medarbeider på opplæringskontor , lærer i relevante fag på 8.–10. trinn i grunnskolen, diverse fag- og lederstillinger og opplæringsjobber i bedrifter og organisasjoner. Vi har stor mangel på yrkesfaglærere, spesielt innen utdanningsprogrammene bygg- og anleggsteknikk, elektrofag og teknikk og industriell produksjon. Behovet for yrkesfaglærere vil også være stort i årene som kommer.

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!