Vis studentum.no som: Mobil

Yrkesfag - Master

NTNU
Sammendrag
Heltid
Master, 2 år
Oppstart: Høst - Trondheim
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Yrkesfag - Master

Master i yrkesfag er særlig rettet mot yrkesfaglærere, instruktører, faglige ledere og andre som arbeider med fag- eller yrkesopplæring og kompetanseutvikling i skole, bedrift og offentlig virksomhet. Studiet legger stor vekt på praksis og på utvikling av og refleksjon over egen yrkespraksis. Studiet er basert på den enkelte students opprinnelige fag- eller yrkeskompetanse, bransjens eller virksomhetens kompetansebehov og -utvikling.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav til Master i fag- og yrkesdidaktikk og lærerprofesjon, studieretning yrkesfag, er:

  • yrkesfaglærerutdanning (bachelor), eller
  • yrkesfaglærer med følgende bakgrunn: Fagbrev + 4 års praksis i faget + 2 års yrkesteoretisk utdanning + PPU med yrkesdidaktikk, eller
  • annen relevant 3-årig yrkes- eller profesjonsrettet bachelorutdanning, eller annet yrkes- eller profesjonsrettet utdanningsløp tilsvarende bachelornivå + PPU med yrkesdidaktikk eller minst 60 studiepoeng pedagogikk, enten som del av utdanningsløp som nevnt ovenfor, eller som tillegg.

Søkere som om ikke har formell studiepoenggivende utdanning tilsvarende opptakskravene kan søke Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap om å få godkjent deler av opptaksgrunnlaget med grunnlag i realkompetanse. 

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad i fag- og yrkesdidaktikk og lærerprofesjon. Studieretning: Yrkesfag.

120 studiepoeng. 

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00

Beskrivelse og bosted

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!