Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 16. november 2021 🎓💻 Les mer

Tysk - Bachelor

NTNU
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Trondheim
Ja

Om utdanningen

Utfordringene og mulighetene er store i forhold til de tysktalende landene, og flere norske og utenlandske selskaper går stadig glipp av viktige kontrakter på grunn av mangel på språkferdighet og interkulturell kompetanse. Med språkkompetanse er du etterspurt på arbeidsmarkedet, og med en bachelor i tysk får du solid kunnskap i tysk språk og litteratur. Gjennom bachelorstudiet i tysk får du innsikt i det tyske språkets system, ofte i sammenligning med norsk, og ved hjelp av både teoretisk og praktisk tilnærming utvikler du gode ferdigheter i bruk av moderne tysk. Du oppnår også solid kunnskap om tysk litteratur og hvordan dens tendenser og retninger omfatter tysk politisk historie, kultur- og litteraturhistorie.

Utover språk og litteratur er tysk kultur, historie og samfunnsliv et annet viktig fokus i studiet. Tyskland har stått sentralt i flere store konflikter i moderne tid, og på studiet ser man derfor på landets rolle i Europa, på dagens tyske samfunn og på hvordan historien preger det politiske og kulturelle landskapet.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskravet til bachelor tysk er generell studiekompetanse. Vi anbefaler at du har forkunnskaper i tysk tilsvarende nivå 2 fra videregående skole.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad i tysk. 

180 studiepoeng. 

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!