Vis studentum.no som: Mobil

Statsvitenskap - bachelorstudium

NTNU
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Trondheim
Ja

Om utdanningen

Statsvitenskap passer for deg som er interessert i politikk både på nasjonalt og internasjonalt nivå. Ved å studere statsvitenskap får du kunnskap om hvordan politikk skapes og hvilke konsekvenser den får. Studiet av konflikt og samarbeid i verdenssamfunnet står også sentralt. Som statsviter skal du ikke bare gjengi fakta om politiske forhold, men du skal også få innsikt i sammenhengen mellom disse.

I dette studiet vil du få kunnskap om hele bredden av statsvitenskapelige fagområder. Du vil blant annet få kunnskap om

  • politisk kommunikasjon
  • internasjonale relasjoner
  • offentlig administrasjon
  • bærekraft

Som statsviter kan du jobbe som faglig konsulent eller rådgiver i ulike prosjekter. Er du interessert i bruk av ressurser og politiske prioriteringer, kan du jobbe i utvalg og arbeidsgrupper hos departementene. For deg som er interessert i politikk og internasjonalt arbeid, vil stillinger i Forsvarsdepartementet eller Utenriksdepartementet være interessant. Du kan også jobbe i større internasjonale organisasjoner som EU og FN.

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!