Vis studentum.no som: Mobil

Språkvitenskap - Doktorgrad

NTNU
Sammendrag
Heltid
3 år
Master, 2 år

Språkvitenskap - Doktorgrad

Ph.d.-studiet i språkvitenskap kan oppsummeres med følgende tre punkt:

1.Et selvstendig forskingsarbeid på et spesialfelt som skal resultere i en vitenskaplig avhandling på høyt faglig nivå

2.Opplæring i vitenskaplig teori og metode som gir faglig soliditet og innsikt i eigenarten til fagdisiplinene

3.Opptrening av evnen til å sette faget inn i en større ramme gjennom faglig refleksjon

Språkvitenskap omfatter etablerte humanistiske disipliner som anvendt språkvitenskap, engelsk, fonetikk, fransk, gresk, latin, lingvistikk, nordisk og tysk. Gjennom ph.d.-studiet i språkvitenskap ved Det historisk-filosofiske fakultetet, NTNU, får du mulighet til å spesialisere deg innen ett av disse fagområdene. Fagområdene blir også studerte via ulike tverrfaglige perspektiv og innenfor rammene av brede, multidisiplinære prosjekt. Ph.d.-programmet i språkvitenskap er også åpent for kandidater med bakgrunn i andre relevante fagområder dersom tema, prosjektskildring og problemstilling skulle tilsi det.

Ph.d.-studiet er normert til tre år på fulltid. Studiet er avhandlingsorientert. Arbeidet med avhandlingen er normert til 2 1/2 år på fulltid. I tillegg kommer en opplæringsdel normert til 1/2 år som rommer grundig kursing i vitenskaplig teori, refleksjon og metode. En viktig del av skoleringa i ph.d.-programmet i språkvitenskap er at doktorgradskandidatene blir introduserte for relevante vitenskaplige forskarmiljø utenfor NTNU, både nasjonalt og internasjonalt.

Opptakskrav/Søknad

For å kunne få opptak til et ph.d.-program må du ha en finansieringsplan og du må ha gjennomført en femårig mastergrad eller annen likeverdig utdanning.

Studiefakta, Tittel m.m

Doktorgrad i språkvitenskap. 

180 studiepoeng. 

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00

Beskrivelse og bosted

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!