Vis studentum.no som: Mobil

Rådgivningsvitenskap - Master

NTNU
Sammendrag
Heltid
2 år
Master, 2 år
Ja

Rådgivningsvitenskap - Master

På masterprogrammet i rådgivning lærer du å hjelpe andre til å utvikle selvinnsikt og ferdigheter. Programmet er rettet mot det pedagogisk-psykologiske rådgivingsfeltet, og et sentralt mål er å hjelpe mennesker til økt handlings- og samhandlingskompetanse.

Undervisningen er både teoretisk og praktisk, med grupperådgivning, systemorientert rådgivning og rådgivning i et praktisk perspektiv som viktige elementer. Studiet passer for deg som ønsker å jobbe med rådgivning og veiledning i skolen, eller andre offentlige eller private instanser.

Opptakskrav/Søknad

For å kvalifisere til opptak på masterprogrammet i rådgivning kreves en av følgende utdanninger:

  • bachelor i rådgivning og voksnes læring
  • bachelor med fordypning i pedagogikk
  • bachelor med fordypning i psykologi
  • gjennomført de tre første årene av allmennlærerstudiet/førskolelærerutdanningen
  • bachelorgrad og ettårig praktisk-pedagogisk utdanning
  • bachelor i trafikkpedagogikk
  • 3-årig faglærerutdanning
  • annen relevant 3-årig utdanning (f.eks. -sosionom, vernepleier, ergoterapeut, sykepleier eller treårig barnevernsutdanning) i tillegg til 2 års relevant yrkespraksis

Gjennomsnittskarakteren fra denne utdanningen må være C eller bedre. Masterprogrammet er adgangsbegrenset og har mange søkere, så gjennomsnittskarakter på C er derfor ingen garanti for opptak.

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad i rådgivningsvitenskap. 

120 studiepoeng. 

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!