Vis studentum.no som: Mobil

Kunstfagdidaktikk - Master

NTNU
Sammendrag
Heltid
Master, 2 år
Oppstart: Høst - Trondheim
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Kunstfagdidaktikk - Master

Med en master i kunstfagdidaktikk bidrar du til å styrke, endre og utvikle kunstfagene i skole, kulturskole, på det frie kunstfeltet og i høyere utdanning. 

Med utgangspunkt i fagstudier innenfor musikk, dans, drama/teater, kunst/håndverk, visuell kunst, litteratur og film/media gir masterstudiet gir deg anledning til å  utvikle din kompetanse som kreativ, kritisk og refleksiv profesjonsutøver innenfor kunstfagene.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav til Master i fag- og yrkesdidaktikk og lærerprofesjon, studieretning kunstfag, er:

  • bachelorgrad eller tilsvarende fra barnehagelærerutdanning, eller grunnskolelærerutdanning 5-10 med fordypning tilsvarende 60 studiepoeng innen  et kunstfag eller kunstfagområde som drama/teater, musikk, kunst og håndverk, visuell kunst, litteratur, film/mediefag, dans, estetisk linje eller tilsvarende, eller
  • fullført allmenn- eller grunnskolelærerutdanning eller andre typer lærerutdanning med opptaksgrunnlag som minst er faglig likeverdig med første kulepunkt. Dette kan være bachelor- eller cand.mag.-grad med minimum 60 studiepoeng innen ett av kunstfagene nevnt under første punkt eller estetisk linje, pluss praktisk-pedagogisk utdanning, eller
  • bachelorgrad som inneholder faglig fordypning på minst 80 studiepoeng i et av kunstfagene eller et kunstfagområde nevnt under andre punkt, for eksempel profesjonsutdanning innen et kunstfag.
  • Ved opptak til masterprogrammet i fag- og yrkesdidaktikk og lærerprofesjon er det innført karaktergrense: Alle som tas opp, må minst ha en veid gjennomsnittskarakter på C (eller tilsvarende) i det faglige opptaksgrunnlaget på 60 eller 80 studiepoeng.

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad i kunstdidaktikk. 

120 studiepoeng. 

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00

Beskrivelse og bosted

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!