Vis studentum.no som: Mobil

Havbruksingeniør - Bachelor

NTNU
Sammendrag
Heltid
3 år, 180 studiepoeng
Bachelor
Høst
Trondheim
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Om utdanningen

Havbruksingeniør

Vil du sikre god fiskevelferd og utvikling av bærekraftig havbruksteknologi?

Verdens befolkning er i kraftig vekst, og havbruk vil bli svært viktig for fremtidens matforsyning. Det forventes nemlig at mye av matforsyningen vil skje gjennom industriell produksjon av mat i havet, det vil si ulike former for akvakultur. Denne utviklingen vil kreve at teknologi og biologi spiller på lag. Du vil spille en viktig rolle for å utvikle bærekraftige løsninger og sikre god fiskevelferd med en bachelorgrad som havbruksingeniør, samtidig som dører åpnes for deg i en industri som er i kraftig vekst. Du vil ha svært gode muligheter for jobb etter endt studie ved å ta havbruksutdanning ved NTNU.

Opptakskrav/Søknad

For å søke studieplass må du registrere en søknad på Samordna opptak innen 15. april.

I tillegg til generell studiekompetanse, må du ha:

  • Matematikk R1+R2
  • Fysikk 1

Har du bestått 2-årig teknisk fagskole (rammeplan av 1998/99 eller tidligere ordninger) eller 1-årig forkurs for ingeniør- og sivilingeniørutdanning, er du kvalifisert uten hensyn til generell studiekompetanse eller spesielle opptakskrav.

Har du godkjent teknisk fagskoleutdanning etter Lov om fagskoleutdanning av 2003, må du dokumentere kunnskaper tilsvarende Matematikk R1 og R2 og Fysikk1.

Hvis du ikke har fordypning i realfag fra videregående skole, anbefaler vi deg å ta 1/2-årig realfagskurs, som vi tilbyr i vårsemesteret. Har du fagbrev men ikke generell studiekompetanse anbefaler vi 1-årig forkurs for ingeniørutdanning.

Realkompetanse

Du kan søke med realkompetanse, hvis du ikke fyller kravet til generell studiekompetanse. Du må fylle 25 år eller mer det året du søker om opptak. Du må også ha relevant praksis eller utdanning, som kan veie opp for opptakskravet til studiet.

Du må søke senest 1. mars. Du må krysse av for realkompetanse som utdanningsbakgrunn i søknaden. For alle andre er søknadsfristen 15. april.

Studiefakta, Tittel m.m

Ingeniør/Bachelorgrad. 180 studiepoeng.

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Du kan kanskje også være interessert i: