Vis studentum.no som: Mobil

Finansiell økonomi - Master

NTNU
Sammendrag
Heltid
2 år
Master, 2 år
Ja

Finansiell økonomi - Master

Master i finansiell økonomi

Finansiell økonomi er studiet av kapitalmarkedenes funksjonsmåte og handler om tilbud, etterspørsel og verdsetting av finansielle aktiva. Sammenlignet med andre deler av samfunnsøkonomien, har aktørenes tilpasning over tid og ved usikkerhet en mer sentral rolle.

I tillegg til grundig kunnskap om kapitalmarkedenes funksjonsmåte, gir masterprogrammet en grundig opplæring i bruk av kvantitative (økonometriske) metoder som anvendes til empiriske analyser av finansmarkedene.

Opptakskrav/Søknad

Følgende utdanninger gir adgang til masterstudiet:

  • bachelorgrad fra økonomisk-administrativ utdanning med 90 studiepoeng fordypning i finans eller samfunnsøkonomi, inklusive metodefag og relevant bacheloroppgave.
  • bachelorgrad med 90 studiepoeng fordypning i samfunnsøkonomi, inklusive metodefag og relevant bacheloroppgave
  • andre utdanninger som innebærer sterk analytisk trening med anvendelse på økonomi. I slike tilfeller godtas en noe mindre omfattende eller mer spesialisert bakgrunn i samfunnsøkonomi

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad i finansiell økonomi.

120 studiepoeng. 

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!