Vis studentum.no som: Mobil

Filmvitenskap - bachelorstudium

NTNU
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Trondheim
Ja

Om utdanningen

Hvilken kinofilm husker du best fra i fjor? Hvor mange typer skjermteknologier kan du ta i bruk for å se den filmen på nytt i dag? Audiovisuelle uttrykk utvikler seg stadig og utgjør i dag en sentral del av dagliglivet vårt. Slike uttrykk gir oss ikke bare underholdning, men får oss til å tenke nytt, til å huske historien vår, vi informeres og undervises, vi utfordres og engasjeres.

Studiet inneholder emner som blant annet tar for seg temaer som filmhistorie, filmens teori og estetikk, dokumentarfilm, fiksjonsfilm og filmen i samfunnet. Du får kjennskap til filmvitenskap som forskningsfelt, og får blant annet kunnskaper om filmvitenskapens, tradisjon, egenart og samfunnsrelevans. Du lærer videre om de levende bildenes produksjons-, distribusjons- og visningspraksiser i Norge og internasjonalt.

Bachelorstudiet i filmvitenskap passer for deg har en genuin interesse for film både som underholdning og samfunnskritisk formidlingsform, og som ønsker å lære mer om film og audiovisuelle medier.

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10

Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 4

Basert på 1 omtaler

Camoquist
Bachelorgrad i filmvitenskap ved NTNU 2007-2010 (5 av 6 semestere fullført). Pluss: Gode lærere og interessant studium. Flotte lokaler, god skole. Behagelig studetid i en herlig by. Minus: Fakultetet har begrenset budsjett, og kan bare tilby et viss antall studerelaterte fag. Blir tvunget til å ta fag fra andre studieretninger for å fyll...
Vis hele omtalen
OMTALER
Vurdering
(4,0)
Basert på 1 omtaler