Vis studentum.no som: Mobil

Drama og teater - bachelorstudium

NTNU
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Trondheim
Ja

Om utdanningen

Har du lyst å lære mer om drama- og teaterfeltet gjennom både teori og praksis? Vil du bli introdusert for forestillingsanalyse, teater- og kulturpolitikk, teaterhistorie, sjangerforståelse, skuespillmetoder, improvisasjon og drama- og teaterpedagogikk? Er du nysgjerrig på dramaturgi og konseptutvikling, og ulike modeller og arbeidsmåter for teaterproduksjon? Kunne du tenke deg å lage- og delta i teaterproduksjoner som en del av utdanningen din?

En bachelor i drama og teater ved NTNU gir deg alt dette. Bachelorprogrammet er treårig og består av 180 studiepoeng (sp). Undervisningen består av forelesninger, seminarer, praktiske øvelser og teaterproduksjoner. Du vil også få gjesteforelesninger av relevante bransjefolk, og besøke teaterinstitusjoner og forestillinger. Studiet krever selvstendig arbeid med skriftlige oppgaver og lesing av pensum, men også deltagelse i gruppearbeid med skriftlige og praktiske oppgaver.

Karrieremuligheter: En bachelorgrad i drama og teater gir deg grunnlag for arbeid som drama- og teaterpedagog, i kultur- og formidlingsorganisasjoner, innen det frivillige kulturlivet, kulturadministrasjon og ulike medier. Etter fullført bachelor i drama og teater kan du også søke om opptak på NTNUs masterprogram i drama og teater.

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!