Vis studentum.no som: Mobil

Bachelor i programmering

NTNU
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Gjøvik
Ja

Om utdanningen

Bachelor i programmering er et praktisk studium som passer for deg som ønsker å spesialisere deg innen programmering. Du lærer programmeringsmetoder for spillutvikling, mobilapplikasjoner, skytjenester og webløsninger. I studiet opparbeider du ferdigheter i å skrive god, effektiv og sikker programkode i ulike programmeringsspråk. Du følger prosessen fra ide til fungerende program.

Utdanningen fokuserer på å gi deg spisskompetanse innen programmering. Da må du mestre langt mer enn selve kodingen. En som skal bli god på å programmere må ha kunnskap om hva som er teknologisk gjennomførbart og kombinere dette med evnen til å fortolke brukernes krav og ønsker. Først da blir man i stand til å realisere programvareløsninger med ønsket funksjonalitet og god brukskvalitet.

Du får fordype deg i avanserte emner som grafikkprogrammering, spillprogrammering og kunstig intelligens. Vi lærer deg å lage teknologiske løsninger som gir gode brukeropplevelser, og hvordan du utvikler avanserte datasystemer. Eksempler på programmeringsspråk du vil lære er:

  • C++Java og Java
  • Script
  • Python
  • OpenGL

Programmeringserfaring er ikke nødvendig, men du må være motivert til å lære. Hvis du vil studere videre etter fullført bachelorutdanning tilbyr NTNU flere aktuelle 2-årige masterutdanninger.

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10


Studiested og bomuligheter

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!