Vis studentum.no som: Mobil

Bachelor i ingeniørfag, elektro

NTNU
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Gjøvik, Trondheim, Ålesund
Ja

Om utdanningen

Elektroingeniørstudiet fokuserer på samfunnets omfattende grad av digitalisering, elektrifisering, automatisering og robotisering. Du lærer å bruke basiskunnskaper i matematikk, fysikk og programmering sammen med planleggingsmetoder for energiforsyning, elektronikk, måleteknikk og automatisering.

Studiet vil gi deg stor fleksibilitet i en verden i stadig utvikling. Du får anledning til å kombinere realfag med elektriske kretser og programmerbar elektronikk. I laboratoriet og i forbindelse med prosjektarbeid, vil du benytte moderne utstyr som effektiviserer hverdagen til en elektroingeniør.

Du vil ha tett kontakt med lokalt næringsliv gjennom gjesteforelesninger, ekskursjoner og prosjekter. Første halvdel av studiet danner grunnlaget for videre fordypning innen en av våre studieretninger.

Ved elektroingeniørstudiet i Trondheim, Gjøvik eller Ålesund tilbyr vi studieretningene:

  • Automatisering og robotikk
  • Elektronikk og sensorsystemer
  • Elkraft og bærekraftig energi

Det 3-årige studiet følger rammeplan for ingeniørutdanning og leder fram til tittelen bachelor i ingeniørfag, elektro. Etter fullført utdanning kan du gå ut i arbeidslivet eller fortsette på en to-årig mastergradsutdanning.

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10


Studiested og bomuligheter

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!