Vis studentum.no som: Mobil

Bachelor i ingeniørfag, data

NTNU
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Gjøvik, Trondheim, Ålesund
Ja

Om utdanningen

Dataingeniørstudiet vil gir deg grundig opplæring i programutvikling. I dette studiet lærer du å bygge opp funksjonell, sikker og brukertilpasset programvare ved hjelp av moderne metoder og teknologier. Fra starten av får du et solid grunnlag i praktisk programmering som inkluderer bruk av smidige metoder, bærekraftvurderinger og støtteverktøy for å arbeide effektivt i team. Som dataingeniør vil du være med å digitalisere alle bransjer for fremtiden. Den raske teknologiutviklingen medfører at du som dataingeniør, er kontinuerlig med på innovasjon og nyskaping.

Grunnleggende kunnskaper om hvordan datamaskiner, programvare, operativsystemer og nettverk fungerer er viktige. I løpet av de to første årene legges det også et solid fundament innen programvareutvikling, samt ingeniørfaglige emner som matematikk, statistikk og fysikk. Det siste året har dataingeniørstudiet et helt semester med valgemner. Dette gir muligheter for faglig fordypning, mer kunnskap i bredden eller et semester ved et utenlandsk studiested.

Dataingeniørstudiet ved NTNU tilbyr studieretningene Systemutvikling i Trondheim, Cybersikkerhet og programmering på Gjøvik og Applikasjonsutvikling i Ålesund.

Dette 3-årige studiet følger rammeplan for ingeniørutdanning og leder fram til tittelen Bachelor i ingeniørfag, data. Etter fullført utdanning kan du gå ut i arbeidslivet, fortsette på en to-årig mastergradsutdanning i Norge eller satse på videre studier i utlandet.

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10


Studiested og bomuligheter

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!