Meld deg på vårt nyhetsbrev og få nyttig informasjon om utdanning rett i innboksen din.
Arbeids- og organisasjonspsykologi - Master
NTNUOm utdanningen
Master i psykologi – studieretning arbeids- og organisasjonspsykologi
Arbeids- og organisasjonspsykologi handler om mennesker i arbeid og organisasjoner. Studiet fokuserer på hvordan du fra et psykologisk perspektiv skaper et bedre arbeidsliv.
Masterretningen kvalifiserer til ulike stillingstyper og arbeidsoppgaver som for eksempel forebyggende og helsefremmende arbeid i organisasjoner, kommunikasjons- og informasjonsarbeid, HMS, rekruttering, undervisning, utredning, sikkerhet, konsulent- og rådgivningsarbeid.
Opptakskrav/Søknad
Bachelorgrad med minimum 90 studiepoeng faglig fordypning i psykologi, inkludert minimum 20 sp kvantitativ og kvalitativ metode, og en bacheloroppgave i psykologi (eller tilsvarende).
Søkere rangeres på grunnlag av alle karakterer i bachelorgraden. Interne søkere må ha følgende emner i sitt opptaksgrunnlag:
Bachelorprogram i psykologi (105 sp fordypning), med følgende emner: PSY1010 - PSY1018, PSY2017, PSY2018, PSY2022 og en bacheloroppgave PSY2900-PSY2906 eller tilsvarende emner.
C-krav
Alle som tas opp må minst ha en veid gjennomsnittskarakter på C (eller tilsvarende) i fordypningen (eller annet opptaksgrunnlag).
Studiet har begrenset antall plasser. Siden det kan være flere søkere enn det er plasser gir karakteren C ingen garanti for opptak.
Studiefakta, Tittel m.m
Mastergrad (120 studiepoeng)
NTNU
NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet
Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.
NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet