Vis studentum.no som: Mobil

Frisørutdanning

Norsk Frisørskole
Sammendrag
Heltid
5 måneder
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Ja
Januar og august
Søknadsfrist: Rullerende opptak
Bergen, Oslo, Sandnes, Tromsø, Trondheim

Frisørutdanning

bli frisør på norsk frisørskole

Ta frisørutdanning på 5 måneder

Drømmer du om å bli frisør? Norsk Frisørskole tilbyr en solid grunnopplæring i frisørfaget. Kurset går over fem intensive måneder og er både målrettet og fremtidsrettet.

Undervisningen legger vekt på klipping, fargeteknikker og strukturomforming fordelt på totalt 730 timer. Etter endt skolegang jobber du som lærling i salong. Du får altså lønn under opplæring, før du går opp til svenneprøven og kan motta svennebrevet. Nå har du et fagbrev og tittelen frisør/svenn!

Norsk Frisørskole har rullerende opptak med skolestart to ganger i året; januar og august. Studiet varer i fem måneder, mandag til fredag fra ca. kl. 08.30 til 16.00. Skolen har avdelinger i Oslo, Bergen, Sandnes, Trondheim og Tromsø.

Hva lærer jeg på frisørutdanningen?

Frisørutdanningen ved Norsk Frisørskole tar for seg følgende fagområder:

 Klippeteknikk

En grundig innføring i de grunnleggende klippeformene; hel form, gradering, like lengder, økende lengder og kombinasjoner av disse.

 Farging / fargeeffekter og striping

Du får kunnskap om den kjemiske fargeprosessen og fargestoffets kjemiske oppbygning, og om fargevalg og påføring av farger. I tillegg skal du lære hvordan du kan forhindre skader på helse og miljø.

 Strukturomforming

Innføring i grunnleggende vikleteknikker og bruk av arbeidstegning som et hjelpemiddel i det praktiske arbeidet.

 Frisyreforming / Føn / Styling

En innføring i fønteknikker med kam og børste, samt bruk av varmeverktøy med tilhørende stylingprodukter. Vi gjennomgår også opprulling ved hjelp av curlere og klips, og oppsetning av langt hår

 Behandlingsmetoder 

Ulike behandlingsformer og bruk av preparater og verktøy. Kundeveiledning og produktvalg.

 Bransjekunnskap / Økonomi

Her får du en innføring i hvilke elementer som påvirker driften av en frisørsalong, hvordan kalkulere produkter og tjenester, hvordan beregnes merverdiavgift, de ulike lønnssystemer, HMS, markedsanalyser og konkurrentanalyser.

 Tegning

Skyggelegging, skissetegning og arbeidstegninger, samt projeksjon- og strukturtegning.

 Fagterminologi

Kunne definere begreper som form, inndeling og designlinje, tekstur, projeksjonsvinkel, distribusjon, indre og ytre område, crestområde, indre og ytre design – og kunne bruke fagterminologi i arbeidet.

 Makeup 1a

Makeup-undervisningen er modulbasert. Som en del av undervisningen får du innføring i grunnleggende skjønnsminke. Ønsker du mer makeup, tilbyr skolen videregående kurs i modul 1b der du lærer kvelds make up, brudesminke og sminke til foto.

norsk frisørskole - frisørutdanning

Videre studier/jobbmuligheter

Norsk Frisørskole tilbyr videregående kurs for at du skal kunne utvikle deg og oppdatere din kompetanse. Dette er enkeltstående tilleggskurs som man kan ta parallelt med frisørutdanningen. Ønsker du å bygge på din kompetanse eller kunne utvide din service, er dette kurs som kan passe for deg. Kursene ved Norsk Frisørskole følger de siste trendene, og gir både praktisk og teoretisk opplæring.

Studentene på Norsk Frisørskole har Makeup Modul 1A som en integrert del av pensumet, og får i tillegg muligheten til å ta Modul 1B som et eksternt kurs.

Ønsker du mer informasjon om hvor og når kursene arrangeres? Ta kontakt med Norsk Frisørskole i dag!

Opptakskrav/Søknad

Som minimum kreves det at du har fullført grunnskolen, men søkere som har noe videregående utdanning vil bli prioritert.

Etter at Norsk Frisørskole har mottatt din søknad, vil de ta kontakt med deg for et telefonintervju. Det legges spesielt vekt på søkerens motivasjon og innstilling, da skolen ønsker studenter som har en genuin interesse av å lære frisørfaget.

Praksiskandidat

Dersom du mangler fag eller ikke har videregående utdanning, kan du søke om stilling som Praksiskandidat. Det innebærer at du får fritak i fellesfagene. Praksistiden blir 25 % lengre enn vanlig læretid, og du kan ta en tverrfaglig eksamen etter endt praksistid og ta svennebrevet.

Lærekandidat

Du kan også søke om å bli lærekandidat, der målet er å få kompetansebevis. Det er ingen krav om at du har bestått fag på videregående skole. Hvis du senere ønsker å ta svennebrev, er det muligheter for å bygge videre på det du allerede har lært som lærekandidat.

For mer informasjon, vennligst kontakt Norsk Frisørskole.

Studiefakta, Tittel m.m

Undervisningen er lagt opp etter de offentlige godkjente lærerplanene på Vg 2 nivå og etter krav fra Kunnskapsløftet.

Kostnader

Selve studiet koster kr 79 000,-

frisør utdanning norsk frisørskole

Av dette utgjør kr 5000,- betaling for en startpakke som inneholder nødvendig utstyr og verktøy du trenger i studiehverdagen. Resterende kr 74 000,- dekker administrasjonsomkostninger ved påmelding og etablering av skoleklasse, undervisning og produkter som benyttes i undervisningen samt kompendier/undervisningspermer.

Norsk Frisørskole har rullerende opptak og fyller opp klassene fortløpende. For at vi skal holde av en skoleplass til deg, betales kr 3000,- ved kontraktsinngåelse. Dette er en del av den totale studieavgiften.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Frisørutdanning.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norsk Frisørskole

norsk frisørskole - frisørutdanning

Norsk Frisørskole – Vi har jobbgaranti

Drømmer du om å bli frisør? Norsk Frisørskole er en av Norges eldste private frisørskoler. Skolen har avdelinger i Oslo, Bergen, Tromsø, Trondheim og Sandnes.

På Norsk Frisørskole får du en solid grunnutdanning i frisørfaget. Skolen har faglærere med stor faglig og pedagogisk bakgrunn. 

Vår målsetting er å gi elevene en grundig og relevant grunnopplæring i frisørfaget, med vekt på klipping, fargeteknikker, frisyreforming og kundebehandling. Vi legger grunnlaget for din karriere!

Lærlingplass i en av våre salonger

Norsk Frisørskole er et datterselskap av Raise Gruppen AS, med over 140 frisørsalonger i Norge og Sverige. Viser du stort engasjement og stå-på-vilje, får du muligheten til å jobbe som lærling i en av våre salonger. Raise Gruppen AS har eget opplæringskontor for lærlinger, og vi ønsker alle som er studenter ved våre skoler hjertelig velkommen til å søke lærlingplass i en av våre salonger.

Grunnopplæring i frisørfaget

Norsk Frisørskole tilbyr en solid grunnopplæring i frisørfaget. Kurset går over 5 intensive måneder og er både målrettet og fremtidsrettet!

Undervisningen legger vekt på klipping, fargeteknikker og strukturomforming fordelt på totalt 730 timer. Etter endt skolegang jobber du som lærling i salong. Du får altså lønn under opplæring, før du går opp til svenneprøven og kan motta svennebrevet. Nå har du et fagbrev og tittelen frisør/svenn!

Studiet varer i 5 måneder, mandag til fredag fra ca. kl. 08.30 til 16.00.

Undervisningen er lagt opp etter de offentlige godkjente lærerplanene på Vg 2 nivå og etter krav fra Kunnskapsløftet.

norsk frisørskole - frisørstudie

Fagområder på frisørutdanningen

  • Klippeteknikk
  • Farging / fargeeffekter og striping
  • Strukturomforming
  • Frisyreforming/ Føn/styling
  • Behandlingsmetoder 
  • Bransjekunnskap/Økonomi
  • Tegning
  • Fagterminologi
  • Makeup 
Vis alle utdanninger fra Norsk Frisørskole

Kontaktinformasjon til Norsk Frisørskole

Norsk Frisørskole

Henrik Ibsens gate 36
0255 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Frisørutdanning:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!