Vis studentum.no som: Mobil

Teknisk design med DAK 2D/3D

Noroff
Sammendrag
Heltid
1 år
Fagskole
Oppstart: Benytt kontaktskjema - Oslo
Søknadsfrist: Kontakt Noroff
Ja

Teknisk design med DAK 2D/3D

teknisk design

Teknisk design med DAK 2D/3D – Teknisk tegning og design

Bli med i frontlinjen av moderne konstruksjon, og jobb med å tegne, modellere og visualisere bygg og konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

Dataassistert konstruksjon

DAK, eller dataassistert konstruksjon, er et levende fagfelt som krever at du behersker programvaren og teknologien. På studiet jobber vi med spesialtilpasset programvare for at du skal oppnå og erfare mest mulig i studietiden. Overgangen fra tradisjonelle 2D-tegninger til 3D-modeller og fokuset på visualisering har ført til en økning i etterspørselen av dyktige fagfolk.

dak

Produktdesign og bygningsinformasjonsmodeller (BIM)

Studiet gir kompetanse til både å konstruere byggetegninger komplette med planløsninger, samt design av produkter enten for prototyping eller optimalisering. Studiet legger også vekt på produksjon av presentasjonsmateriale som portefølje i f.eks. en jobbsøknadsprosess. Mange av våre studenter tar dette studiet som videreutdanning, mens andre bruker det som en forberedelse til arkitekt- eller ingeniørstudier.

Jobb med 3D-modellering

Studiet inneholder både 2D plantegning, 3D-modellering og visualisering. Du får grundig innføring innen alle tre, og lærer å bruke moderne og faglig oppdaterte verktøy og teknikker. Vi bruker student-programvare fra Autodesk, verdens ledende produsent av DAK-systemer.

teknisk tegning

Studiets oppbygging

Etter fullført studium har du kompetanse med grunnleggende designprinsipper, universell utforming, helhetlig brukeropplevelse og tekniske løsninger som oppfyller dagens krav. Du skal kunne planlegge tegninger og modeller, forutse utfordringer og løse problemer på en konstruktiv måte. Til slutt skal du kunne skape og levere solide produkter, tegninger og modeller av bygg og konstruksjoner i tett samarbeid med arkitekter, ingeniører og konstruktører.

Videre studier/jobbmuligheter

Jobbmuligheter

Som en dyktig og proaktiv DAK-operatør er det generelt gode jobbmuligheter i bl.a. bygge-, konstruksjons- eller oljebransjen. Du stiller sterkt med fortrinnet av å kunne produsere visualiseringsmateriell for både presentasjoner og salg.

Videre studier

Det er flere veier videre etter studiet om man ønsker mer faglig dybde. Norge har flere universiteter som tilbyr bachelor i ingeniørfag eller bygg. Her stiller du sterkere med teknisk kompetanse.

Opptakskrav/Søknad

Fullført og bestått treårig videregående opplæring.

Det kan også søkes på grunnlag av realkompetanse. Kontakt Noroff for mer informasjon.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskolepoeng: 60

Studieplan

1.SEMESTER

AUTOCAD 2D
Grunnleggende 2D
Oppsett og endring
teknisk tegning
AUTOCAD 3D
3D modellering
Tegning av 3D
AUTOCAD VIDEREGÅENDE
Samarbeid
Administrasjon
TEKNISK VISUALISERING
Materialer, lyssetting, rendering med AutoCad og Autodesk ViZ

2.SEMESTER


ARKITEKTMODELLERING (AUTOCAD ARCHITECTURE)
Hus - ute
Hus - inne
Organisering
MEKANISK MODELLERING (INVENTOR)
Sketched features
Avansert modellering
Sammenstilling
Tegning

Kostnader

Pris nett

34.000,- per semester heltid
17.000,-  per semester deltid

Pris klasserom

56.250,- per semester.

+ Kr 1.500,- i registreringsavgift

Godkjenninger

Godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse. NOKUT-godkjent.

Videopresentasjon

3D design og animasjon utdanning på Noroff Instituttet

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Teknisk design med DAK 2D/3D.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Noroff

Noroff

NOROFF - SCHOOL OF TECHNOLOGY AND DIGITAL MEDIA

Hos Noroff studerer fremtidens digitale innovatører. Fra første dag får du være hands-on. Fra første dag følger næringslivet med på ditt utdanningsløp. Vi har satt oss i arbeidsgiverstolen og laget en ønskeliste. Deretter har vi laget studieplanen.

Noroff er en livsstil. Du kommer til å bytte jobb flere ganger gjennom livet, men utdannelsen din forblir en del av din identitet. Derfor tror vi på dannelse av mennesker, utdannelse gjennom hands-on training, og ønsker å gjøre deg klar for mestring.

Vi betjener studenter i et teknologidrevet univers og istandsetter for et digitalt yrkesliv. Vår grunntanke er at du på din første arbeidsdag er klar. Til arbeid.

Noroff har i flere tiår utdannet blant annet digitale etterforskere, filmfotografer og produsenter, 3D-animatører, grafiske designere, digitale markedsførere, spilldesignere, systemadministratorer, musikkprodusenter.

Vår visjon er at Noroff-utdannede skal være first movers. Først ute med å utvikle nye metoder, først på location, i fremste kompetanserekke – de første til å skape nye stillingstitler, nye markeder.

Vårt mangfoldige studietilbud er under stadig utvikling, og skaleres hele tiden tett opp mot arbeidsmarkedet, og innbefatter blant annet bachelorprogram ved Noroff Høyskole og fagspesialisering ved Noroff Fagskole.

Våre campus:

  • Oslo
  • Bergen
  • Stavanger
  • Kristiansand
  • Nettstudier

Alle utdanningstilbud ved Noroff er godkjent av NOKUT og våre studier er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning.

Les mer på noroff.no.

Noroff

Vis alle utdanninger fra Noroff

Kontaktinformasjon til Noroff

Noroff

Elvegata 2A
4608 Kristiansand

Tlf: 38 00 00 00
www.noroff.no


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Teknisk design med DAK 2D/3D:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!