Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 16. november 2021 🎓💻 Les mer

Digital prototyping

Noroff
Sammendrag
Heltid/deltid
2 år (heltid) eller 4 år (deltid)
Fagskole
Nettstudier
Ulike muligheter, kontakt Noroff
Søknadsfrist: Løpende opptak
Ja

Digital prototyping

Fagskoleutdanning i Digital Prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

Digital prototyping er en moderne utdanning som gir solide arbeidsmuligheter i mange bransjer. Studiet gir praktiske ferdigheter innen mekanisk og konseptuelt design – som sammen med statikk for produktutvikling, simulering med analyse og rapid prototyping ved bruk av 3D-printing – gir et godt grunnlag for design thinking.

Norsk industri er i endring. Behovet for personer med praktiske ferdigheter innen moderne prosesser for produktutvikling øker i takt med den digitale omstillingen. Digital prototyping handler om design, optimalisering, kvalitetssikring og visualisering av et produkt før det skal ut i produksjon. 

Additiv produksjon

Produksjonsindustrien er i en overgang som vil endre bransjen fullstendig fra slik vi kjenner den. Digital prototyping, hvor man bygger produkter fra ingenting gjennom additiv produksjon, står sentralt i denne industrielle endringen.

Sammen med moderne prosesser for produktutvikling, vil man gjennom digital prototyping kunne lage tidsbesparende og kostnadseffektive produkter som utkonkurrerer tradisjonell produksjon.

Moderne utdanning

Utdanningen er strukturert for å gi studenter kunnskap og ferdigheter gjennom tilrettelagt undervisning, praktisk arbeid med industrirelevante oppgaver, og lærerstøttet selvstudium. Studiet anvender profesjonell 3D CAD-programvare sammen med 3D-printere for å utdanne morgendagens tekniske tegnere innen mekanisk produksjon.

Noroff samarbeider aktivt med relevant industri for å kartlegge dagens og fremtidens behov innen design og additiv produksjon.

Studiet gir et innblikk i produksjonsprosessen slik at uteksaminerte studenter kan fungere som del av et større produksjonsteam, hvor de i samarbeid med eksempelvis teknikere, ingeniører og prosjektledere vil kunne utvikle produkter som er klare for produksjon.

Studiets oppbygging

Studiet retter seg mot personer som vil jobbe med produksjon av tekniske modeller og konstruksjoner innen 2D og 3D. Tegninger og modeller danner grunnlaget for produksjonen av ulike produkter innen en rekke områder eksempelvis mekanisk industri, elektronikk og mekanikk i tillegg til produktdesign av redskaper, møbler og komponenter.

Utdanningen passer både for personer uten tidligere erfaring, og som videreutdanning for mennesker med bakgrunn innen mekanikk, maskinteknikk, ingeniørfag, produktutvikling, prosessindustri og visualiseringsbransjen.

For kontakt eller mer informasjon om Digital prototyping, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Jobbmuligheter

Etter endt studium vil du være i stand til å utføre relevant arbeid innen mekanisk-, prosess- og konstruksjonsindustri, samt visualisering av produkter – både i nasjonale og internasjonale virksomheter.

Aktuelle stillinger etter endt studie kan eksempelvis være mekanisk konstruktør, produktdesigner, 3D-utvikler, produktvisualisering, strukturtekniker, DAK-operatør og teknisk tegner. Våre studenter vil utmerke seg i samspill med bl.a. ingeniører, gründere og designere innen arbeidsfelt som serie produksjon og rapid prototyping.

digital prototyping

Bransjene er i stadig endring ettersom teknologiutviklingen skjer raskt. Yrkes- og stillingsbeskrivelser vil derfor variere og endre seg over relativt kort tid. Studiets hovedmål er å gi studenten praktisk og yrkesrelevant opplæring innen faget slik at man er klar for jobb i et fremtidsrettet yrke.

Videre studier

Det er flere veier videre etter studiet om man ønsker mer faglig dybde. Norge har flere universiteter som tilbyr bachelor innen ingeniørfag og mekanisk design. Med digital prototyping vil du stille sterkere med teknisk kompetanse og praktiske ferdigheter.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse eller yrkesrettet utdanning med fagbrev. 

Det kan også søkes på grunnlag av realkompetanse. Kontakt Noroff for mer informasjon.

Studiefakta, Tittel m.m

Høyere fagskolegrad (Higher Professional Degree). 120 studiepoeng.

Kostnader

Pris nettstudier

Heltid: 38.000,- per semester
Deltid: 19.000,- per semester

Godkjenninger

Godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse. NOKUT-akkreditert.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Digital prototyping.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Noroff

Noroff

NOROFF – SCHOOL OF TECHNOLOGY AND DIGITAL MEDIA

Hos Noroff studerer fremtidens digitale innovatører. Allerede fra første dag vil du gjennom praktisk arbeid i studiet bli del av næringslivet. Vi har satt oss i arbeidsgiverstolen og laget en ønskeliste. Deretter har vi laget studieplanen.

Noroff er en livsstil. Du kommer til å bytte jobb flere ganger gjennom livet, men utdannelsen din forblir en del av din identitet. Derfor tror vi på dannelse av mennesker, utdannelse gjennom hands-on training, og ønsker å gjøre deg klar for mestring.

Vi betjener studenter i et teknologidrevet univers og istandsetter for et digitalt yrkesliv. Vår grunntanke er at du på din første arbeidsdag er klar.

Noroff har i flere tiår utdannet blant annet digitale etterforskere, filmfotografer og produsenter, 3D-animatører, grafiske designere, digitale markedsførere, spilldesignere, systemadministratorer, musikkprodusenter.

Vår visjon er at Noroff-utdannede skal være first movers. Først ute med å utvikle nye metoder, først på location, i fremste kompetanserekke – de første til å skape nye stillingstitler, nye markeder.

Vårt mangfoldige studietilbud er under stadig utvikling, og skaleres hele tiden tett opp mot arbeidsmarkedet, og innbefatter blant annet bachelorprogram ved Noroff Høyskole og fagspesialisering ved Noroff Fagskole.

Våre campus:

  • Oslo
  • Bergen
  • Stavanger
  • Kristiansand
  • Nettstudier

Alle utdanningstilbud ved Noroff er godkjent av NOKUT og våre studier er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning.

Les mer på noroff.no.

Noroff

Vis alle utdanninger fra Noroff

Kontaktinformasjon til Noroff

Noroff

Elvegata 2A
4608 Kristiansand

Tlf: 38 00 00 00
Fax 38 00 00 01
www.noroff.no


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Digital prototyping:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!