Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 22. mars 2022 🎓💻

Digital etterforskning (Digital Forensics)

Noroff
Sammendrag
Bachelor
Kristiansand, Nettstudier
3 år
Heltid
Støttet av lånekassen
Søknadsfrist: Løpende opptak
Klasserom, Nettstudier
Startdatoer
Nettstudier
August

Kristiansand
August

Digital etterforskning (Digital Forensics)

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

Jobb i etterretning eller med datasikkerhet

Dette treårige bachelorstudiet har fokus på digital etterforskning, granskning og etterretning. Graden gir kunnskap om sikring og undersøkelser av digitale systemer, og dekker kjerneteori kombinert med et solid praktisk fundament, for å oppnå kompetansenivået som kreves i sikkerhetsroller i bransjen.

Studentene utvikler en grundig metodisk tilnærming til å sikre, analysere og etterforske digital kriminalitet, til håndtering av sikkerhetsbrudd for raskt å gjenvinne kontroll over en situasjon, og til å samle bevis på en profesjonell måte. Du vil også oppnå nødvendige ferdigheter rundt risikovurdering og sikring av digitale miljøer.

bachelor i digital etterforskning

Graden gir mulighet for å jobbe enten i politi og etterretning, eller med datasikkerhet for små og store selskaper. På et åsted for en kriminell handling, blir det din oppgave å rådføre politiets etterforskere hvordan de skal samle inn digitale enheter for videre analyse.

Identifisering av enkelte typer bevismateriell på et fysisk åsted, eksempelvis et våpen eller potensiell kilde for DNA, kan være forholdsvis enkelt. Identifisering av relevante kilder til digitale bevis derimot, er imidlertid en større utfordring. Dette skyldes at en rekke enheter kan motta og lagre informasjon som kan være relevant. Bevisanalysen er også mer komplisert, ettersom enheter som regel inneholder et bredt spekter av både bruker- og systemfiler. Du må vite hvor potensielle bevis kan befinne seg, og ha kompetanse til å gjenopprette informasjonen på en korrekt måte. Bevisanalyse krever at du som etterforsker bruker både undersøkende ferdigheter og verktøy for å sile gjennom enorme mengder med informasjon for å oppdage tegn på brukeraktivitet.

Studiets oppbygging

Første studieår fokuserer på innhenting av digitale bevis og sikring av informasjon som kan brukes i en etterforskning. Studentene utvikler grunnleggende forskningsferdigheter og evne til å verifisere informasjon. Vi introduserer de viktigste teknologiene som benyttes for å sikre datasystemer.

Andre studieår går mer i dybden på informasjon i datasystemer, mobiltelefoner og nettbrett. Vi utforsker filsystemer som brukes til lagring av data og andre områder av operativsystemene som inneholder registreringer av brukernes adferd, vitale tidsstempler og annen informasjon datamaskiner trenger under normal drift. Vi kan hente ut denne informasjonen fra case-eksempler, og bruke dette til å bygge tidslinjer av brukernes aktiviteter. Vi ser også på hvordan datasystemer og nettverk kan være svekket.

Det siste året av bachelorgraden er lagt opp til at du kan ta hovedfag i emner av din egen interesse, og å utforske hvordan avanserte etterforskningsutfordringer oppstår i nye teknologier, samt ta hovedfag i emner som data recoveryincident management og cryptography.

Avslutningsprosjektet åpner for å utforske nye systemer og programmer. Målet er å bli en kompetent og kunnskapsrik etterforsker i området av cybersikkerhet eller etterforskning av cyberkriminalitet.

For kontakt eller mer informasjon om Digital etterforskning (Digital Forensics), vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Jobbmuligheter

Kompetansen og ferdighetene fra dette bachelorstudiet er ettertraktet i det offentlige, politi og etterretning, og i industrielle organisasjoner. Den enorme veksten innen datateknologi skaper reelle trusler for både bedrifter og statlige kritiske infrastrukturer. De fleste store bedrifter som er avhengige av informasjonsteknologi, har behov for personer med kompetanse innen digital etterforskning. Denne bachelorgraden gir en unik kvalifisering for håndtering av utfordringer innen en rekke organisasjoner, enten som sikkerhetsekspert i et lite selskap, eller som et teammedlem i et stort multinasjonalt selskap.

Graden forbereder deg til arbeid innen sikkerhetsimplementering. Du vil kunne undersøke datalovbrudd og digital svindel, og fungere som sakkyndig i rettssaker og søksmål. Du vil også være i stand til å kritisk vurdere og redusere trusler mot digitale infrastrukturer.

Med bachelor i digital etterforskning kan du søke stillinger som informasjonssikkerhetssjef, informasjonssikkerhetsmedarbeider, datakriminalitetsetterforsker, og/eller eDiscovery-etterforsker.

Videre studier

I etterkant av utdanningen i digital etterforskning kan du søke på studier relatert til databehandling og informasjonssikkerhet på mastergradsnivå, og deretter på doktorgradsnivå ved norske eller internasjonale universiteter.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse.

Det kan også søkes på grunnlag av realkompetanse. Kontakt Noroff for mer informasjon.

For opptak til bachelorstudiet applied data science kreves også matematikk R1 (2MX), eventuelt S1 og S2. (Kreves ikke for søkere over 25 med relevant arbeidserfaring.)

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng)

Kostnader

Pris nettstudier

45.000,- per semester.
Kr 1.900,- i registreringsavgift.

Pris campus

60.000,- per semester.
Kr 1.900,- i registreringsavgift.

Godkjenninger

Godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse. NOKUT-akkreditert.

Hvorfor velge Noroff?

Tett på arbeidslivet

Støttet av lånekassen

Ettertraktet utdanning

Videopresentasjon

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Digital etterforskning (Digital Forensics).

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Noroff

Noroff

NOROFF – SCHOOL OF TECHNOLOGY AND DIGITAL MEDIA

Hos Noroff studerer fremtidens digitale innovatører. Allerede fra første dag vil du gjennom praktisk arbeid i studiet bli del av næringslivet. Vi har satt oss i arbeidsgiverstolen og laget en ønskeliste. Deretter har vi laget studieplanen.

Noroff er en livsstil. Du kommer til å bytte jobb flere ganger gjennom livet, men utdannelsen din forblir en del av din identitet. Derfor tror vi på dannelse av mennesker, utdannelse gjennom hands-on training, og ønsker å gjøre deg klar for mestring.

Vi betjener studenter i et teknologidrevet univers og istandsetter for et digitalt yrkesliv. Vår grunntanke er at du på din første arbeidsdag er klar.

Noroff har i flere tiår utdannet blant annet digitale etterforskere, filmfotografer og produsenter, 3D-animatører, grafiske designere, digitale markedsførere, spilldesignere, systemadministratorer, musikkprodusenter.

Vår visjon er at Noroff-utdannede skal være first movers. Først ute med å utvikle nye metoder, først på location, i fremste kompetanserekke – de første til å skape nye stillingstitler, nye markeder.

Vårt mangfoldige studietilbud er under stadig utvikling, og skaleres hele tiden tett opp mot arbeidsmarkedet, og innbefatter blant annet bachelorprogram ved Noroff Høyskole og fagspesialisering ved Noroff Fagskole.

Våre campus:

  • Oslo
  • Bergen
  • Stavanger
  • Kristiansand
  • Nettstudier

Alle utdanningstilbud ved Noroff er godkjent av NOKUT og våre studier er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning.

Les mer på noroff.no.

Noroff

Vis alle utdanninger fra Noroff

Kontaktinformasjon til Noroff

Noroff

Tordenskjolds Gate 9
4612 Kristiansand

Tlf: 38 00 00 00
Fax 38 00 00 01
www.noroff.no

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Digital etterforskning (Digital Forensics):

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!