Vis studentum.no som: Mobil

3D filmproduksjon

Noroff
Sammendrag
Heltid/deltid
2 år (klasserom) / 4 år (deltid, nett)
Fagskole
Oppstart: Januar - Nettstudier
Ja

3D filmproduksjon

3d film

3D filmproduksjon – Skap utrolige filmopplevelser

3D-film handler om å skape egne animasjonskarakterer og å fortelle historier gjennom disse. 3D filmproduksjon kombinerer klassiske emner som historiefortelling, manusutvikling, design, kunst og filmteknikk med digitalt skuespill.

På studiet 3D filmproduksjon, vil du jobbe med alle faser, fra idé til ferdig film. Når du er ferdig med selve historien, skal du lage et storyboard, deretter animerte forhåndsvisualiseringer av filmen, før du til slutt gyver løs på produksjonen av den endelige filmen.

I en ren 3D-film har du ikke ekte skuespillere å instruere. Det er din jobb å gi karakterene liv. Hjernen vår leser kroppsspråk ubevisst, og hvis en animasjon er feil gjort, vil vi reagere på at det er noe som ikke stemmer, og animasjonens magi blir brutt. Hva som ikke stemmer er ikke alltid lett for publikum å sette fingeren på. Du, derimot, skal med din kunnskap om anatomi, kroppsspråk og mimikk vite presis hva som er feil, og se til at karakterene dine oppfører seg som de skal.

Oppbygging av studiet

Det første året på 3D filmproduksjon er identisk med 3D design og animasjon.

På andreåret skal du lage en animert kortfilm, alt organisert og planlagt ut fra hvilke rammebetingelser du har. Rammebetingelser må settes, det må budsjetteres, organiseres, planlegges, ledes og bestemmes. Det må klippes, lydsettes, komprimeres, lages tittelsekvens og krediteres.

I preproduksjonen til studentprosjektet skal du også utforske forskjellige typer stiler, uttrykk og kjøre det vi kaller ”proof of concepts”, som å se om du har tid til å gjennomføre det du planlegger.

I fjerde og siste semester er tiden inne for å lage den animerte kortfilmen du har planlagt! I en gruppe, eller på egen hånd, skal du jobbe målrettet etter en arbeidsflyt og metoder som brukes i industrien. Det er viktig å være løsningsorientert og fleksibel, slik at du kan tilpasse deg etter uventede endringer under produksjonen. Det vil alltid være behov for endringer, og en viktig egenskap er evnen til å ta riktige beslutninger under hardt arbeidspress.

Studiemål

Etter fullført studie skal du kunne planlegge og produsere animerte fortellinger. Du skal kunne jobbe målrettet, alene eller i gruppe, etter en arbeidsflyt og metoder som brukes i industrien. Du skal kjenne viktigheten av å være løsningsorientert og fleksibel, og ha øvelse i å tilpasse deg etter uventede endringer under produksjonen.

Når studiet er ferdig, sitter du med en animert kortfilm på CV-en!

For kontakt eller mer informasjon om 3D filmproduksjon, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Jobbmuligheter

Som en dyktig 3D-designer og historieforteller har du veldig varierte karrieremuligheter. Tradisjonelt forbandt man gjerne 3D-design med spill- eller underholdningsbransjen, men dette er en gammeldags måte å tenke på. 3D-designere gjør fantastiske jobber i et mangfold av næringer.

Innen reklamebransjen lager 3D filmdesigneren animasjoner til nettsider og reklamer for kino og TV. 3D-filmdesigneren kan også være med i utvikling av VFX til film og TV.

3D-designeren kan visualisere produkter for industrisektoren for salgs-, opplærings- og prosjekteringsformål, eksempelvis for bedrifter innen olje- og offshorenæringen.

Videre studier

Etter to år ved Noroff har du muligheten til å søke påbygging til bachelor ved Noroff Høyskole, eller du kan ta bachelor i utlandet på Teesside University i England eller Deakin University i Australia.

Studenter som tar bachelorgrad har mulighet til å søke seg inn på videre masterstudier.

Opptakskrav/Søknad

Fullført og bestått treårig videregående opplæring.

Det kan også søkes på grunnlag av realkompetanse. Kontakt Noroff for mer informasjon.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskolepoeng: 120

Varighet

2 år heltid*
4 år deltid (kun på nett)

* En student som har bestått 3D design og animasjon på Noroff, kan søke direkte inn på andreåret.

Kostnader

Pris nett

34.000,- per semester heltid
17.000,-  per semester deltid

Godkjenninger

Godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse. NOKUT-godkjent.

Videopresentasjon

3D filmproduksjon på Noroff Instituttet
   

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen 3D filmproduksjon.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Noroff

Noroff

NOROFF - SCHOOL OF TECHNOLOGY AND DIGITAL MEDIA

Hos Noroff studerer fremtidens digitale innovatører. Fra første dag får du være hands-on. Fra første dag følger næringslivet med på ditt utdanningsløp. Vi har satt oss i arbeidsgiverstolen og laget en ønskeliste. Deretter har vi laget studieplanen.

Noroff er en livsstil. Du kommer til å bytte jobb flere ganger gjennom livet, men utdannelsen din forblir en del av din identitet. Derfor tror vi på dannelse av mennesker, utdannelse gjennom hands-on training, og ønsker å gjøre deg klar for mestring.

Vi betjener studenter i et teknologidrevet univers og istandsetter for et digitalt yrkesliv. Vår grunntanke er at du på din første arbeidsdag er klar. Til arbeid.

Noroff har i flere tiår utdannet blant annet digitale etterforskere, filmfotografer og produsenter, 3D-animatører, grafiske designere, digitale markedsførere, spilldesignere, systemadministratorer, musikkprodusenter.

Vår visjon er at Noroff-utdannede skal være first movers. Først ute med å utvikle nye metoder, først på location, i fremste kompetanserekke – de første til å skape nye stillingstitler, nye markeder.

Vårt mangfoldige studietilbud er under stadig utvikling, og skaleres hele tiden tett opp mot arbeidsmarkedet, og innbefatter blant annet bachelorprogram ved Noroff Høyskole og fagspesialisering ved Noroff Fagskole.

Våre campus:

  • Oslo
  • Bergen
  • Stavanger
  • Kristiansand
  • Nettstudier

Alle utdanningstilbud ved Noroff er godkjent av NOKUT og våre studier er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning.

Les mer på noroff.no.

Noroff

Vis alle utdanninger fra Noroff

Kontaktinformasjon til Noroff

Noroff

Elvegata 2A
4608 Kristiansand


Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 4

Basert på 1 omtaler

Per Viggo Bergsvik
(4)
Dette studiet passer for deg om du er kreativ, og forberedt på å jobbe mye og intensivt til langt ut på natten - gjennom hele studiet! ...Og faktisk gjennom resten av din karriere. Mediabransjen er en hard bransje, der bare de aller flinkeste får jobbmulighet. Med andre ord; sitter du igjen etter dette studiet med en helt OK karakter, har du ka...
Vis hele omtalen
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra 3D filmproduksjon:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER
Vurdering
(4,0)
Basert på 1 omtaler