Vis studentum.no som: Mobil

3D filmproduksjon

Noroff
Sammendrag
Varighet: 2 år (klasserom) / 4 år (deltid, nett)
Studielån/Stipend: Ja
Heltid/Deltid: Heltid/deltid
Utdanningsinstitutt: Noroff
Type utdanning: Fagskole
Oppstart: Januar - Nettstudier

3D filmproduksjon

3d film

3D filmproduksjon – Skap utrolige filmopplevelser

3D-film handler om å skape egne animasjonskarakterer og å fortelle historier gjennom disse. 3D filmproduksjon kombinerer klassiske emner som historiefortelling, manusutvikling, design, kunst og filmteknikk med digitalt skuespill.

På studiet 3D filmproduksjon, vil du jobbe med alle faser, fra idé til ferdig film. Når du er ferdig med selve historien, skal du lage et storyboard, deretter animerte forhåndsvisualiseringer av filmen, før du til slutt gyver løs på produksjonen av den endelige filmen.

I en ren 3D-film har du ikke ekte skuespillere å instruere. Det er din jobb å gi karakterene liv. Hjernen vår leser kroppsspråk ubevisst, og hvis en animasjon er feil gjort, vil vi reagere på at det er noe som ikke stemmer, og animasjonens magi blir brutt. Hva som ikke stemmer er ikke alltid lett for publikum å sette fingeren på. Du, derimot, skal med din kunnskap om anatomi, kroppsspråk og mimikk vite presis hva som er feil, og se til at karakterene dine oppfører seg som de skal.

Oppbygging av studiet

Det første året på 3D filmproduksjon er identisk med 3D design og animasjon.

På andreåret skal du lage en animert kortfilm, alt organisert og planlagt ut fra hvilke rammebetingelser du har. Rammebetingelser må settes, det må budsjetteres, organiseres, planlegges, ledes og bestemmes. Det må klippes, lydsettes, komprimeres, lages tittelsekvens og krediteres.

I preproduksjonen til studentprosjektet skal du også utforske forskjellige typer stiler, uttrykk og kjøre det vi kaller ”proof of concepts”, som å se om du har tid til å gjennomføre det du planlegger.

I fjerde og siste semester er tiden inne for å lage den animerte kortfilmen du har planlagt! I en gruppe, eller på egen hånd, skal du jobbe målrettet etter en arbeidsflyt og metoder som brukes i industrien. Det er viktig å være løsningsorientert og fleksibel, slik at du kan tilpasse deg etter uventede endringer under produksjonen. Det vil alltid være behov for endringer, og en viktig egenskap er evnen til å ta riktige beslutninger under hardt arbeidspress.

Studiemål

Etter fullført studie skal du kunne planlegge og produsere animerte fortellinger. Du skal kunne jobbe målrettet, alene eller i gruppe, etter en arbeidsflyt og metoder som brukes i industrien. Du skal kjenne viktigheten av å være løsningsorientert og fleksibel, og ha øvelse i å tilpasse deg etter uventede endringer under produksjonen.

Når studiet er ferdig, sitter du med en animert kortfilm på CV-en!

Videre studier/jobbmuligheter

Jobbmuligheter

Som en dyktig 3D-designer og historieforteller har du veldig varierte karrieremuligheter. Tradisjonelt forbandt man gjerne 3D-design med spill- eller underholdningsbransjen, men dette er en gammeldags måte å tenke på. 3D-designere gjør fantastiske jobber i et mangfold av næringer.

Innen reklamebransjen lager 3D filmdesigneren animasjoner til nettsider og reklamer for kino og TV. 3D-filmdesigneren kan også være med i utvikling av VFX til film og TV.

3D-designeren kan visualisere produkter for industrisektoren for salgs-, opplærings- og prosjekteringsformål, eksempelvis for bedrifter innen olje- og offshorenæringen.

Videre studier

Etter to år ved Noroff har du muligheten til å søke påbygging til bachelor ved Noroff Høyskole, eller du kan ta bachelor i utlandet på Teesside University i England eller Deakin University i Australia.

Studenter som tar bachelorgrad har mulighet til å søke seg inn på videre masterstudier.

Opptakskrav/Søknad

Fullført og bestått treårig videregående opplæring.

Det kan også søkes på grunnlag av realkompetanse. Kontakt Noroff for mer informasjon.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskolepoeng: 120

Varighet

2 år heltid*
4 år deltid (kun på nett)

* En student som har bestått 3D design og animasjon på Noroff, kan søke direkte inn på andreåret.

Kostnader

Pris nett

33.500,- per semester heltid
16.750,- per semester deltid

Pris klasserom

55.750,-per semester.

+ Kr 1.500,- i registreringsavgift

Godkjenninger

Godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse. NOKUT-godkjent.

Videopresentasjon

3D filmproduksjon på Noroff Instituttet
   

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen 3D filmproduksjon.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Errors
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt

Noroff

Noroff

NOROFF 

Noroff er en utdanningsinstitusjon med sterkt digitalt DNA. Vi utvikler og skreddersyr våre utdanninger, sammen med relevant industri, for å imøtekomme fremtidens yrkesliv og kompetansebehov. Vi jobber for at våre studenter skal få en utdanning tilpasset en digital- og teknologisentrert fremtid. Våre studenter kan og vil bidra i et arbeidsliv i endring.

Utdanning ved Noroff

Noroff Fagskole tilbyr yrkesrettet utdanning som bygger på videregående skole, og er et alternativ eller supplement til høyskole- og universitetsutdannelse. Fagskolen har klasseromsundervisning i Oslo, Bergen, Kristiansand og Stavanger.

Noroff Høyskole (Noroff University College) tilbyr bachelorstudier innen ulike digitale fagfelt. Høyskolen holder til på flott campus i Kristiansand, og planlegger å utvide til vår nye campus i Oslo.

Noroff Nettstudier tilbyr komplette nettbaserte studier med tett veilederoppfølging, videoleksjoner og faglige leksjoner med tips fra profesjonelle aktører i bransjen.

Studier i utlandet

I tillegg til å drive egen høyskole, har Noroff samarbeid med høyere utdanningsinstitusjoner i utlandet. Våre samarbeidsavtaler inkluderer:

  • Teesside University i England
  • University of South Wales i Wales
  • AFDA Film School i Sør-Afrika
  • Deakin University i Australia

Samarbeidet som vi kaller «2+1 ordningen» gir Noroff-studenter anledning til å bygge på sin toårige fagskoleutdanning til en bachelorgrad i løpet av ett år ved det utenlandske universitetet.

Historie og fremtidsplaner

Noroff startet som et kurs- og konsulentselskap i 1987. Vi utviklet oss etter hvert til en populær fagskole og høyskole for studenter som er opptatt av kommunikasjon og digitale fagfelt. Fokuset fremover er at Noroff skal utdanne våre studenter til et arbeidsmarked med behov for kompetanse innen IT og digitale fagområder.

Sommeren 2016 åpnet et helt nytt campus i Mølleparken 4 i Oslo. Dermed knytter vi tettere bånd til fagmiljøer, og skaper yrkesmuligheter for våre studenter.

Godkjente utdanninger

Alle utdanningstilbud ved Noroff er godkjent av NOKUT og våre studier er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning. Noroff Fagskole AS og Noroff University College AS mottar ingen statsstøtte. Driften av institusjonene er finansiert av skolepenger fra studentene.

NOKUT er et offentlig organ som kvalitetssikrer de ulike skoletilbudene i Norge. NOKUT fører tilsyn med og stimulerer til utvikling av kvalitet i utdanningen ved norske universiteter, høyskoler og fagskoler.

Noroff Fagskole er medlem i Forum for Fagskoler. Dette er en organisasjon hvor medlemmene samarbeider vedrørende viktige faktorer innen kvalitetssikring.

Utdanningstilbudet består av høyskole, fagskole og nettstudier.

Vi har campus i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand. Se mer på Noroff.no

Noroff

Vis alle utdanninger fra Noroff

Kontaktinformasjon til Noroff

Noroff

Kanalveien 88
5068 Bergen

Tlf: 38 00 00 00
www.noroff.no

Studentene setter karakterer

Per Viggo Bergsvik   |   15.12.2014
Dette studiet passer for deg om du er kreativ, og forberedt på å jobbe mye og intensivt til langt ut på natten - gjennom hele studiet! ...Og faktisk gjennom resten av din karriere. Mediabransjen er en hard bransje, der bare de aller flinkeste får jobbmulighet. Med andre ord; sitter du igjen etter dette studiet med en helt OK karakter, har du ka...
Vis hele omtalen
          (4)