Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Deltid
3 semester (samlingsbasert)
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Oppstart: August 2020 - Oslo
Søknadsfrist: 15. april 2020

Mesterutdanning

mesterutdanning - lederutdanning for håndverkere

Mesterbrevutdanning – lederutdanning for håndverkere

Vea har lang erfaring med å tilby mesterutdanning til håndverkere. Ved å ta Mesterutdanningen som Norges grønne fagskole - Vea tilbyr, vil du komme i klasse med andre håndverkere med bakgrunn fra ulike fag. Håndverkere fra mindre bedrifter har ofte de samme utfordringene i arbeidshverdagen, og med denne utdanningen vil du få et nettverk der du kan dele erfaringer med andre.

  Se utdanningens Facebook-side her

Hvorfor ta mesterutdanning?

Arbeidsmarkedet etterspør mesterkompetanse!
Med mesterutdanningen skaffer du deg en lederutdanning i faget som gjør deg godt forberedt til å etablere og drive din egen bedrift eller arbeide som leder i en større bedrift. Med et fag-/svennebrev i bunnen og med et mesterbrev på toppen, blir du attraktiv i et
arbeidsmarked som har et stort behov for denne type kompetanse.

Å være leder i en håndverksbedrift byr på mange spennende muligheter. Likevel er det mange ledere som melder om en ensom og krevende hverdag, hvor de blant annet mangler nettverk å støtte seg på. Ledere i håndverksbransjen kjennetegnes ofte ved at de er flinke til å holde seg oppdatert på utvikling i eget håndverk, men i mindre grad prioriterer kompetanseheving i lederfaget. Lederkompetanse samt deling av kunnskap og erfaring med andre ledere viser seg å være en viktig og avgjørende komponent for å lykkes som leder.

Mesterutdanningen vil gjøre deg dyktigere i lederrollen.

Hvem passer utdanningen for? 

Er du praktiker og planlegger å bli leder i en bedrift eller å starte egen bedrift, da er Mesterutdanning en god løsning for deg. Den gir deg økt kompetanse i bedriftsledelse og i hvordan man organiserer, leder og styrer en bedrift. Vea har lang erfaring med å tilby mesterutdanning til håndverkere. Ved å ta Mesterutdanningen på Vea, vil du komme i klasse med andre håndverkere med bakgrunn fra ulike fag.

Håndverkere fra mindre bedrifter har ofte de samme utfordringene i arbeidshverdagen. Med denne utdanningen vil du få et nettverk der du kan dele erfaringer med andre.

Målgruppen for vår utdanning er håndverkere med fag-/svennebrev innenfor faggruppene:

  • Estetiske fag
  • Verkstedhåndverksfag
  • Matfag
  • Møbel- og trefag
  • Grafiske fag

Faglig innhold

Mesterutdanningen går over tre semestre. Det er 3 samlinger i høstsemestret. I vårsemestret er det 3 samlinger og en skriftlig eksamen. I tredje semester arbeider deltakerne med sin Mesteroppgave. Arbeidet støttes med individuell veiledning.

  • Bedriftsledelse er felles for alle mesterfagene
  • Faglig ledelse er felles for den enkelte faggruppen
  • Faglig fordypning er tilpasset det enkelte mesterfaget

Fleksibel utdanning

Utdanningen er samlingsbasert med gruppearbeid og veiledning mellom samlingene. Det legges stor vekt på deling og utveksling av erfaring mellom deltakerne.

For kontakt eller mer informasjon om Mesterutdanning, vennligst fyll inn en interessemelding.

Samlinger

6 samlinger. 

Opptakskrav/Søknad

Fagbrev eller svennebrev.

Dersom du ikke har fagbrev/svennebrev kan du fortsatt delta i utdanningen, men da uten mulighet til å søke om mesterbrev.

Studiefakta, Tittel m.m

Undervisningssted

For studieåret 2020-2021 tilbyr vi mesterutdanning på Vea i Ringsaker. Da vil undervisningen være på dagtid mandag og tirsdag på Vea.

For studieåret 2021-2022 tilbyr vi mesterutdanning med helgesamlinger i Oslo.

Kostnader

Ta kontakt med Vea for informasjon om studiekostnader. 

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Mesterutdanning.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea er en fagskole  som ligger i Ringsaker kommune. I lokaltraktene kalles skolen bare for Vea, og skolen er kjent både innenfor og utenfor rikets grenser. 

Vea tilbyr fagskolutdanning for gartnere, anleggsgartnere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Vi har studenter som ønsker spesialkompetanse og utvikling innen sitt fagområde og derfor tilbyr vi fleksible utdanninger. Fagskoleutdanningene er fleksible ved at de tilbys nettbasert med samlinger. Utdanningstilbud for voksne på videregående nivå, tilbys både på heltid og deltid.

På videregående nivå tilbyr vi Vg2 Blomsterdekoratør, og for voksne elever tilbyr vi tilsvarende utdanning innen blomsterdekoratørfag og gartnerfag.

Vea er den første fagskolen som har fått fagområdegodkjenning av NOKUT, og har fra april 2012 vært godkjent tilbyder av utdanninger innen «Grønne design- og miljøfag»

En av de beste skolene innen sine fagfelt

På Vea finnes studenter fra forskjellige stadier i livet; de som har fullført første året på videregående i ordinært løp, de som har tatt en utdannelse tidligere, men som ønsker nye utfordringer i voksen alder, og de som ønsker seg en høyere utdannelse innen sitt fagområde.

Vea er kjent for å være en av de beste skolene innen sine fagfelt. Her har mange av de fremste og mest anerkjente blomsterdekoratørene i Norge blitt utdannet –inkludert flere norgesmestere og en verdensmester!

norges grønne fagskole - vea

Bo på Vea 

På Vea finnes flere bygninger med hybler, alle med beliggenhet på skolens område. Vea har til sammen 47 hybler som leies ut til studenter. Felles for disse er eget rom med seng, skrivebord og vask. Du deler stue, kjøkken og bad med flere av de andre som har hybel i samme hus, hvor du på kjøkkenet kan ordne med frokost og kveldsmat selv. I tillegg kan du benytte Peisestua i "Det gamle internatet" til sosialt samvær, og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa!

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea

Kontaktinformasjon til Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Turistveien 92
2390 Moelv


Studiested

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Mesterutdanning:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Du lærer veldig mye mer enn det ...

Skomaker Våge tar mesterutdanning ved Norges grønne fagskole – Vea. Lurer du på om du skal ta mesterbrev, så må du bare gjøre det! Du får faglig tyngde og lærer om å drive riktig og fornuftig.

Les mer