Lønnsomhet og bærekraft i blomsterdekoratøryrket

Norges grønne fagskole – Vea
Sammendrag
Fagskole
Moelv
2 år
Deltid
Støttet av lånekassen
15 000 NOK inkl. moms
september 2024
Søknadsfrist: 15.04.2023
Nettbasert med samlinger

Lønnsomhet og bærekraft i blomsterdekoratøryrket

blomsterdekoratøryrket

Lønnsomhet og bærekraft i blomsterdekoratøryrket

Studiet er en høyere yrkesfaglig utdanning for blomsterdekoratører. Etter endt utdanning har du opparbeidet deg kompetanse innen å drifte en lønnsom og bærekraftig blomsterbedrift.

Om studiet

Fokusområdene i utdanningen er å dreie fra et produktfokusert til et mer tjenestebasert perspektiv. Utdanningen setter fokus på at håndverksbedriften med faglærte blomsterdekoratører, skal skille seg fra ufaglærte aktører ved å tilby tidsaktuelle produkter/tjenester med høy faglig kvalitet.

Hovedfokus i utdanningen er innovasjon og lønnsomhet i håndverksbedriften, miljø- og bærekraft, bedriftsutvikling med dreining av fokus fra produkt til tjeneste.

Oppbygging av studiet

Fagskolestudiet Lønnsomhet og bærekraft i blomsterdekoratøryrket er et selvstendig studium på 60 studiepoeng.

Faglig innhold, emner:

  • Praktisk plantekunnskap og bruk av planter i rom
  • Bedriftsutvikling mot en mer bærekraftig bedrift
  • Innovasjon og utvikling i håndverket
  • Bryllup, binderi og trender
  • Økonomi og ledelse i små håndverksbedrifter
  • Eksponering i rom
  • Sorgbinderi
  • Markedsføring og nettbruk i små håndverksbedrifter
  • Økonomi og lønnsomhet i blomsterdekoratøryrket

Målet med studiet

Målet med studiet er å gi deg som blomsterdekoratør relevant,  fremtidsrettet kompetanse slik at du kan foreta mer bærekraftige valg i utviklingen og utøvelsen av håndverket og håndverksbedriften. Bærekraftige valg omhandler både utforming av håndverksproduktene, profilering av bedriften og en sirkulærøkonomisk tankegang i hele yrkesutøvelsen.

For kontakt eller mer informasjon om Lønnsomhet og bærekraft i blomsterdekoratøryrket, vennligst fyll inn en interessemelding.

Samlinger

Etter endt utdanning har du opparbeidet deg kompetanse innen å drifte en lønnsom og bærekraftig blomsterbedrift.

Opptakskrav/Søknad

Fagbrev Blomsterdekoratør eller tilsvarende realkompetanse*

*Realkompetanse er kunnskaper som søkeren har fått gjennom yrkespraksis, betalt eller ubetalt arbeid, organisasjonsarbeid, utdanning, eller tilegnet på annen måte.

Det gis tilleggspoeng for relevant yrkespraksis.

Studiefakta, Tittel m.m

Du må sette av tid til synkron nettundervisning hver tirsdag fra 12.00-15.00. Les mer om forventet arbeidsomfang under avsnittet «Innhold i studiet» i studieplanen.

Samlinger og studiested

Utdanningen tilbys som deltid over to år og har totalt tre fysiske samlinger à fem dager. Første studieår er det en fysisk samling på Vea ved studiestart. Andre studieår blir det en samling på Vea på høsten og en samling på våren.

Samlingsuker

Det blir en samlingsuke med 5 undervisningsdager på Vea i uke 36. 4.-8.september 2023.

Videopresentasjon

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Lønnsomhet og bærekraft i blomsterdekoratøryrket.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges grønne fagskole – Vea

norges grønne fagskole

Norges grønne fagskole – Vea

- Norges eneste fagskole for grønne yrkesfag

Vea tilbyr høyere yrkesfaglig utdanning for gartnere, anleggsgartnere, anleggsbransjen, rørleggere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Våre studenter er stort sett i jobb og ønsker å videreutdanne seg eller skaffe seg spesialkompetanse innen sitt fagområde. Det er derfor viktig at vi tilbyr fleksible og nettbaserte utdanninger på deltid.

I tillegg til fagskoletilbud, har Vea videregående opplæring for voksne i gartnerfag og blomsterdekoratør. Utdanning på videregående nivå for voksne er samlingsbasert.

NOKUT-godkjent

Vea var den første fagskolen som fikk fagområdegodkjenning av NOKUT, og har fra april 2012 vært godkjent tilbyder av utdanninger innen «Grønne design- og miljøfag».

Sterkt fagmiljø og bransjesamarbeid

Vea samarbeider tett med bransjene, både i form av kompetansformidling, men også for å utvikle nye studier og kurs som bransjen trenger. Dette samarbeidet gir studentene kompetanse som de kan ta med deg rett ut i arbeidslivet.

Fagmiljøet på Vea er sterkt og sammen med våre samarbeidspartnere jobber vi for at våre studenter skal få det beste ut av det. I tillegg til undervisning holder vi kurs, fagdager og seminarer for bransjene. Det er viktig for oss at fagfolk fra bransjene ønsker å komme til Vea, og få fylle på viktig kompetanse og  oppleve Vea`s vakre uteområder.

Bo på Vea

På Vea har vi 47 hybler som leies ut til studenter. Du tegner en leieavtale som gjelder for de ukene du har fysisk samling på Vea. Da får du overnatting til studentpris.

Peisestua i «Det gamle internatet» benyttes til sosialt samvær og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa. En hybel kan leies for hele studieåret, eller for de enkelte ukene du skal være inne på samling.

Internasjonalt samarbeid

I mindre fag som gartner- og blomsterdekoratørfag er det viktig med nye impulser og gode nettverk både i Norge og utlandet. Vea er en del av Flornet, et nettverk for europeiske skoler og andre aktører innenfor gartner- og blomsterdekoratørfag. Som student ved Vea kan du benytte dette nettverket til egen faglig utvikling. Utvekslingsprogrammet støttes av Erasmus+. Andre arrangementer gir interessante internasjonale opplevelser og nyttig erfaringsgrunnlag.

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea

Kontaktinformasjon til Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Turistveien 92
2390 Moelv

Beskrivelse og bosted

Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 5

Basert på 3 omtaler

M.B.

Gikk Botanisk Design for noen år siden og det var veldig nyttig! Det jeg syns var flott var at du har muligheten til å få undervisning i mesterbrev og så ta eksamen. Et flott tilbud for alle som ønsker å videreutvikler seg innenfor blomsterdekorering og kanskje starte for seg selv etterhvert? Da kommer mesterbrevet godt med!

Maja

Hadde et utrolig bra og lærerikt år på botanisk design. Det beste er de dyktige lærerne som genuint er interessert i at du skal lykkes og trives på skolen.

Nina

Vea är en fin skola och fantastiskt engagerade lärare och personal. Botanisk design och året på Vea och i Norge är bland det bästa jag gjort både yrkesmässigt och personligt plan. Idag har jag egen blomsterbutik med grundläggande lärdom och inspiration från utbildningen 😊

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Lønnsomhet og bærekraft i blomsterdekoratøryrket:

OMTALER
Vurdering
(5,0)
Basert på 3 omtaler
Eksepsjonelt konkurransedyktig e...

Karianne Storvik var sulten på å utvikle seg videre etter å ha tatt fagbrev som blomsterdekoratør, og har tatt to fagskoleutdanninger ved Norges grønne fagskole – Vea.

Les mer
En students erfaring med Botanis...

Ingrid Marie Aarre er student på fagskoleutdanningen Botanisk design og ledelse. Hun mener flere burde øke kompetansen sin, ved å velge fagskoleutdanning. Les mer om hennes erfaring med Vea her!

Les mer