Vis studentum.no som: Mobil

Historiske grøntanlegg

Norges grønne fagskole – Vea
Sammendrag
Deltid
1 år (samlingsbasert)
Fagskole
Oppstart: August 2020 - Moelv
Søknadsfrist: 15. april 2020
Ja

Historiske grøntanlegg

utdanning i historiske grøntanlegg

Historiske grøntanlegg – utdanning for gartnere og anleggsgartnere

Vil du jobbe med forvaltning av historiske grøntanlegg, samt være delaktig i rekonstruksjon og fornyelse av anlegg? Fagskolestudiet Historiske grøntanlegg på Norges grønne fagskole Vea, er en høyere yrkesfaglig og fleksibel utdanning for gartnere og anleggsgartnere.

Du lærer å behandle hager som kulturminner, med særlig vekt på restaurering av historiske anlegg. Du lærer å utarbeide restaureringsplaner, herunder å planlegge og gjennomføre restaureringstiltak for hagens ulike grønne og grå elementer, basert på historiske kilder, feltarbeid og annen dokumentasjon.

Historisk grøntanlegg – en praktisk utdanning

Studiet har både praktiske og teoretiske økter, og vi jobber med konkrete restaureringsprosjekter. Teorien består bl.a. av en innføring i hagekunsthistorie, plantenes innførselshistorie, verneteorier og lovverk.

Historiske grøntanlegg passer godt for deg som ønsker å kombinere jobb og utdanning. 

Faglig innhold

Historiske grøntanlegg er èn av to moduler som inngår i fagskoleutdanningen Gartner med antikvarisk kompetanse. Du kan velge å ta en av modulene, eller begge to.

  • Historiefag: 10 studiepoeng
  • Prosjektplanlegging: 5 studiepoeng
  • Tekniske fag: 5 studiepoeng
  • Vegetasjonslære: 10 studiepoeng

Fleksibel utdanning

Fagskoleutdanningen er fleksibel ved at den tilbys nettbasert med samlinger. Undervisningen og veiledningen foregår både stedbasert på samlingene og nettbasert, med nettundervisning mellom samlingene. Samlingene er på Vea og som ekskursjoner i Norge, Sverige og/eller Danmark. 

Veien videre

Etter endt utdanning får du spesialkompetanse på historiske hager, med vekt på restaurering av hagens grønne og grå elementer. Du kan få jobb i historiske hageanlegg, så som museer, parker, ulike offentlige og private grøntanlegg.
Vi anbefaler å studere videre, og ta modulen Antikvarisk drift og skjøtsel.

For kontakt eller mer informasjon om Historiske grøntanlegg, vennligst fyll inn en interessemelding.

Samlinger

7 samlinger á 5 dager pr år.

Opptakskrav/Søknad

Vg3 gartnernæring eller Vg3 anleggsgartnerfaget, tilsvarende utdanning etter tidligere utdanningsreformer eller tilsvarende realkompetanse*

*Realkompetanse er kunnskaper som søkeren har fått gjennom yrkespraksis, betalt eller ubetalt arbeid, organisasjonsarbeid, utdanning, eller tilegnet på annen måte.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (30 studiepoeng).

Utdanningen Historiske grøntanlegg gir ingen selvstendig tittel, men kan kombineres med modulen Antikvarisk drift og skjøtselsom til sammen gir tittelen Fagtekniker Gartner med antikvarisk kompetanse.

Kostnader

9000 kr.

Studieavgiften inkluderer materialer, læringsplattform, kompendier og kopier. Bøker og utgifter til noen ekskursjoner kommer i tillegg.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Historiske grøntanlegg.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea er en fagskole  som ligger i Ringsaker kommune. I lokaltraktene kalles skolen bare for Vea, og skolen er kjent både innenfor og utenfor rikets grenser. 

Vea tilbyr fagskolutdanning for gartnere, anleggsgartnere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Vi har studenter som ønsker spesialkompetanse og utvikling innen sitt fagområde og derfor tilbyr vi fleksible utdanninger. Fagskoleutdanningene er fleksible ved at de tilbys nettbasert med samlinger. Utdanningstilbud for voksne på videregående nivå, tilbys både på heltid og deltid.

På videregående nivå tilbyr vi Vg2 Blomsterdekoratør, og for voksne elever tilbyr vi tilsvarende utdanning innen blomsterdekoratørfag og gartnerfag.

Vea er den første fagskolen som har fått fagområdegodkjenning av NOKUT, og har fra april 2012 vært godkjent tilbyder av utdanninger innen «Grønne design- og miljøfag»

En av de beste skolene innen sine fagfelt

På Vea finnes studenter fra forskjellige stadier i livet; de som har fullført første året på videregående i ordinært løp, de som har tatt en utdannelse tidligere, men som ønsker nye utfordringer i voksen alder, og de som ønsker seg en høyere utdannelse innen sitt fagområde.

Vea er kjent for å være en av de beste skolene innen sine fagfelt. Her har mange av de fremste og mest anerkjente blomsterdekoratørene i Norge blitt utdannet –inkludert flere norgesmestere og en verdensmester!

norges grønne fagskole - vea

Bo på Vea 

På Vea finnes flere bygninger med hybler, alle med beliggenhet på skolens område. Vea har til sammen 47 hybler som leies ut til studenter. Felles for disse er eget rom med seng, skrivebord og vask. Du deler stue, kjøkken og bad med flere av de andre som har hybel i samme hus, hvor du på kjøkkenet kan ordne med frokost og kveldsmat selv. I tillegg kan du benytte Peisestua i "Det gamle internatet" til sosialt samvær, og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa!

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea

Kontaktinformasjon til Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Turistveien 92
2390 Moelv

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Historiske grøntanlegg:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Utdanningen har vært viktig for ...

Wenche har hatt god nytte av fagskoleutdanningen i jobben sin som gartner i Bergen kommune. Les mer om hennes erfaring med Norges grønne fagskole - Vea! 

Les mer