Fagskole

Grønn helse

Varighet
2 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Pris
15 000 NOK Momsfritt
Undervisningsform
Nettbasert med samlinger
Neste startdato
Høst 2024 Se detaljer
Undervisningsspråk
Norsk
Varighet
2 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Pris
15 000 NOK Momsfritt
Undervisningsform
Nettbasert med samlinger
Neste startdato
Høst 2024 Se detaljer
Undervisningsspråk
Norsk
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Grønn helse

Grønn helse

Grønn helse 

Naturbaserte tiltak som helsefremmende alternativ, er en høyere yrkesfaglig utdanning for deg som vil jobbe med mennesker og det grønne.

Om studiet

Utdanningen gir deg kompetanse i å bruke planter, natur og/eller naturmaterialer i helsefremmende arbeid. Det kan være tiltak ovenfor mennesker i et helsefremmende og forebyggende perspektiv, eller et rehabiliterings – og habiliteringsperspektiv. Du vil lære om og kunne skissere ulike typer hager som f.eks. sansehager, skolehage, rehabiliteringshage og bruke hagen og naturen i helsefremmende aktiviteter.

Dette kan være innenfor fagfelt som eldreomsorg, demensomsorg, hverdagsrehabilitering, i arbeid med barn og unge eller innenfor psykisk helse eller rehabilitering ved institusjoner. Studiet vektlegger menneskets ressurser og behov for å utføre meningsfylte aktiviteter i et ute- og innemiljø hvor natur og planter er sentrale elementer. Opphold i naturen oppfattes av mange som restituerende og helende. Det kan ha en betydning for livskvalitet og innvirke på både fysisk og psykososial helse.

Studiet passer for deg som:

  • Jobber innen helsefag, som for eksempel helsefagarbeider, sykepleier, vernepleier, ergoterapeut, fysioterapeut med mer
  • Jobber med barn og ungdom
  • Er gartner, anleggsgartner, hageplanlegger og ønsker å jobbe med mennesker
  • Er aktivitør, helsefagarbeider, barne og ungdomsarbeider

Faglig innhold

  • Menneske, helse og natur
  • Utemiljø og utforming
  • Miljø, plantelære og skjøtsel
  • Prosjektledelse
  • Praktisk gjennomføring av aktivitet

 
Målet med studiet

Utdanningen gir deg kompetanse i å bruke planter, natur og/eller naturmaterialer i helsefremmende arbeid. Det kan være tiltak ovenfor mennesker i et helsefremmende og forebyggende perspektiv, eller et rehabiliterings- og habiliteringsperspektiv. Du vil lære om og kunne skissere ulike typer hager som f.eks. sansehager, skolehage, rehabiliteringshage og bruke hagen og naturen i helsefremmende aktiviteter.

For kontakt eller mer informasjon om Grønn helse, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Utdanningen gir deg kompetanse i å bruke planter, natur og/eller naturmaterialer i helsefremmende arbeid. Det kan være tiltak ovenfor mennesker i et helsefremmende og forebyggende perspektiv, eller et rehabiliterings- og habiliteringsperspektiv. Du vil lære om og kunne skissere ulike typer hager som f.eks. sansehager, skolehage, rehabiliteringshage og bruke hagen og naturen i helsefremmende aktiviteter.

Opptakskrav/Søknad

  • Fagbrev Helsefagarbeider
  • Fagbrev Aktivitør
  • Fagbrev Barne- og ungdomsarbeider
  • Fagbrev gartner
  • Fagbrev Anleggsgartner
  • Vg3 gartnernæring
  • Vg3 generell studiekompetanse

eller tilsvarende realkompetanse*

*Realkompetanse er kunnskaper som søkeren har fått gjennom yrkespraksis, betalt eller ubetalt arbeid, organisasjonsarbeid, utdanning, eller tilegnet på annen måte.

Politiattest: Studiet inneholder praksis der det kan være krav om politiattest.

Det gis tilleggspoeng for relevant yrkespraksis.

Samlinger

Fagskoleutdanningen er nettbasert med samlinger. Undervisning og veiledning foregår både stedbasert på samlingene og nettbasert mellom samlingene. Les mer om forventet arbeidsomfang under avsnittet «Innhold i studiet» istudieplanen.

Samlinger og studiested

Studiet går over to år og er organisert med åtte fysiske samlinger på Vea pr.år, hver på tre dager (onsdag, torsdag og fredag).

Praksis

Det skal gjennomføres 15 dagers praksis i løpet av studiet. Det er krav om politiattest hos noen praksissteder, og denne må fremlegges for fagskolen innen 1. april. Du kan lese mer om dette i studieplanen.

Samlingsuker skoleåret 2024/2025

Dette er de foreløpig fastsatte samlingene for studieåret 2024/2025: Uke 35, 37, 44, 49, 6, 14, 17, og 21

Hvorfor velge Norges grønne fagskole – Vea?

Nettbasert med samlinger på plass

Støttet av lånekassen

Gode kontakter i næringslivet

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Grønn helse.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.

Norges grønne fagskole – Vea

norges grønne fagskole

Norges grønne fagskole – Vea

- Norges eneste fagskole for grønne yrkesfag

Vea tilbyr høyere yrkesfaglig utdanning for gartnere, anleggsgartnere, anleggsbransjen, rørleggere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Våre studenter er stort sett i jobb og ønsker å videreutdanne seg eller skaffe seg spesialkompetanse innen sitt fagområde. Det er derfor viktig at vi tilbyr fleksible og nettbaserte utdanninger på deltid.

I tillegg til fagskoletilbud, har Vea videregående opplæring for voksne i gartnerfag og blomsterdekoratør. Utdanning på videregående nivå for voksne er samlingsbasert.

NOKUT-godkjent

Vea var den første fagskolen som fikk fagområdegodkjenning av NOKUT, og har fra april 2012 vært godkjent tilbyder av utdanninger innen «Grønne design- og miljøfag».

Sterkt fagmiljø og bransjesamarbeid

Vea samarbeider tett med bransjene, både i form av kompetansformidling, men også for å utvikle nye studier og kurs som bransjen trenger. Dette samarbeidet gir studentene kompetanse som de kan ta med deg rett ut i arbeidslivet.

Fagmiljøet på Vea er sterkt og sammen med våre samarbeidspartnere jobber vi for at våre studenter skal få det beste ut av det. I tillegg til undervisning holder vi kurs, fagdager og seminarer for bransjene. Det er viktig for oss at fagfolk fra bransjene ønsker å komme til Vea, og få fylle på viktig kompetanse og  oppleve Vea`s vakre uteområder.

Bo på Vea

På Vea har vi 47 hybler som leies ut til studenter. Du tegner en leieavtale som gjelder for de ukene du har fysisk samling på Vea. Da får du overnatting til studentpris.

Peisestua i «Det gamle internatet» benyttes til sosialt samvær og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa. En hybel kan leies for hele studieåret, eller for de enkelte ukene du skal være inne på samling.

Internasjonalt samarbeid

I mindre fag som gartner- og blomsterdekoratørfag er det viktig med nye impulser og gode nettverk både i Norge og utlandet. Vea er en del av Flornet, et nettverk for europeiske skoler og andre aktører innenfor gartner- og blomsterdekoratørfag. Som student ved Vea kan du benytte dette nettverket til egen faglig utvikling. Utvekslingsprogrammet støttes av Erasmus+. Andre arrangementer gir interessante internasjonale opplevelser og nyttig erfaringsgrunnlag.

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea