Vis studentum.no som: Mobil

Gartner med antikvarisk kompetanse

Norges grønne fagskole – Vea
Sammendrag
Deltid
2 år (samlingsbasert)
Fagskole
Oppstart: August 2022 - Nettstudier
Ja

Gartner med antikvarisk kompetanse

gartnerutdanning ved norges grønne fagskole vea

Gartner med antikvarisk kompetanse

Er du gartner og ønsker mer kompetanse? Fagskolestudiet Gartner med antikvarisk kompetanse er en høyere yrkesfaglig og fleksibel utdanning for gartnere og anleggsgartnere. Dette er en nettbasert utdanning med samlinger i løpet av studietiden.

Du lærer hvordan gartneren som antikvarisk håndverker skal behandle historiske hager som kulturminner, både i daglig drift og skjøtsel, og ved restaureringsarbeider. Studiet går ut på å utarbeide drift- og skjøtselsplaner, samt restaureringsplaner for historiske anlegg, alt basert på historiske kilder, feltarbeid, uttesting av historiske metoder og annen dokumentasjon.

Beskrivelse av studiet

Vi jobber med konkrete, tverrfaglige restaurering- og skjøtselprosjekter. Teorien består bl.a. i en innføring i hagekunsthistorie, plantenes innførselhistorie, verneteorier, lovverk og standarder. Praksis består bl.a. i innføring i ulike tradisjonelle gartnerhåndverk. Vi har praksis og ekskursjoner i innland og utland.

Oppbygging av studiet

Studiet består av ett år med restaureringsprosjekter og konkrete case-studies, og ett år med skjøtselprosjekter på temabaserte samlinger.

Studiet består av 2 moduler:

  • Historiske grøntanlegg
  • Antikvarisk drift og skjøtsel

Faglig innhold

  • Historiefag: 20 studiepoeng
  • Vegetasjonslære: 20 studiepoeng
  • Tekniske fag: 10 studiepoeng
  • Prosjektplanlegging: 10 studiepoeng

Tittel

Fagskolekandidat Gartner med antikvarisk kompetanse

Fleksibel utdanning

Fagskoleutdanningen er nettbasert med samlinger. Undervisning og veiledning foregår både stedbasert på samlingene og nettbasert mellom samlingene.

Veien videre

Etter endt utdanning har du tittelen Gartner med antikvarisk kompetanse, og kan få jobb i historiske hageanlegg, så som museer, parker, ulike offentlige og private grøntanlegg.

For kontakt eller mer informasjon om Gartner med antikvarisk kompetanse, vennligst fyll inn en interessemelding.

Samlinger

7 samlinger á 5 dager pr.år (man-fredag).

Ta kontakt for oversikt over samlingsuker. 

Opptakskrav/Søknad

Vg3 gartnernæring eller Vg3 anleggsgartnerfaget, tilsvarende utdanning etter tidligere utdanningsreformer eller tilsvarende realkompetanse*

**Realkompetanse er kunnskaper som søkeren har fått gjennom yrkespraksis, betalt eller ubetalt arbeid, organisasjonsarbeid, utdanning, eller tilegnet på annen måte.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (60 studiepoeng).

Studiet gir tittelen Fagskolekandidat Gartner med antikvarisk kompetanse.

Kostnader

12 000,- (for hele studiet)

Videopresentasjon

Fagskolestudiet Gartner med antikvarisk kompetanse (GAK) er en høyere yrkesfaglig og fleksibel utdanning for gartnere og anleggsgartnere.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Gartner med antikvarisk kompetanse.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges grønne fagskole – Vea

norges grønne fagskole

Norges grønne fagskole – Vea er Norges eneste fagskole for grønne yrkesfag.

Vea tilbyr fagskoleutdanning for gartnere, anleggsgartnere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Studiene gir deg som student spesialkompetanse og utvikling innen grønne yrkesfag og kan følges med nettbasert undervisning på deltid.

I tillegg til fagskoletilbud har Vea videregående opplæring for voksne i gartnerfag og blomsterdekoratør-faget. Utdanning på videregående nivå for voksne er samlingsbasert.

ALLE TRENGER PÅFYLL AV KOMPETANSE

Vitenskap, teknologi og kunnskap er i stadig utvikling og behovet for spesialkompetanse kreves i større grad enn tidligere. Derfor er det også viktig å tilegne seg kompetanse for å imøtekomme dagens behov og krav.

Vea finnes studenter fra forskjellige stadier i livet; de som har fullført første året på videregående i ordinært løp, de som har tatt en utdannelse tidligere, men som ønsker nye utfordringer i voksen alder, og de som ønsker seg en høyere utdannelse innen sitt fagområde. Studentene kommer fra hele landet og favner alle aldre.

BO PÅ VEA

Læringsfasilitetene på Vea er unike. Spesielt kan nevnes uteområdet som er en myldrearena for deg som skal utvikle deg i grønne yrkesfag. På Vea finnes 47 hybler, alle med beliggenhet på skolens område. Disse leies ut til elever og studenter når de er på samlinger på Vea. Felles for disse er eget rom med seng, skrivebord og vask. Du deler stue, kjøkken og bad med flere av de andre som har hybel i samme hus, hvor du på kjøkkenet kan ordne med frokost og kveldsmat selv. I tillegg kan du benytte peisestua i "Det gamle internatet" til sosialt samvær, treningsrommet og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa!

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea

Kontaktinformasjon til Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Turistveien 92
2390 Moelv


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Gartner med antikvarisk kompetanse:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Utdanningen har vært viktig for ...

Wenche har hatt god nytte av fagskoleutdanningen i jobben sin som gartner i Bergen kommune. Les mer om hennes erfaring med Norges grønne fagskole - Vea! 

Les mer