Vis studentum.no som: Mobil

Eksperimentell formgivning (EX)

Norges grønne fagskole – Vea
Sammendrag
Deltid
1 år
Fagskole
Oppstart: August 2020 - Moelv
Søknadsfrist: 15. april 2020
9 000 NOK
Ja

Eksperimentell formgivning (EX)

fagskoleutdanning i eksperimentell formgivning

Fagskoleutdanning i Eksperimentell formgivning 

Er du blomsterdekoratør og ønsker kompetanse i eksperimentering med botanisk materiale? Ta utdanningen Eksperimentell formgivning ved Norges grønne fagskole – Vea!

Eksperimentell formgivning er en internasjonal yrkesrettet videreutdanning for blomsterdekoratører og andre håndverkere, kunstnere og designere som ønsker kompetanse på eksperimentering med botanisk materiale. Målet med studiet er å videreutdanne ulike håndverkere, designere og estetikere innenfor eksperimentering med plantemateriale.

Et spennende og mangfoldig læringsmiljø

Studiet har en bred målgruppe. Det er aktuelt for blomsterdekoratører som ønsker å bli kjent med plantematerialer på en ny måte og få mer kjennskap om plantematerialets egenskaper og muligheter. Det egner seg også for andre yrkesutøvere (håndverkere, designere, kunstnere) og pedagoger innen design design og håndverk som ønsker kompetanse på eksperimentering med plantemateriale sett i sammenheng med egen yrkesutøvelse.

Målet er å skape et spennende og mangfoldig læringsmiljø, hvor det å dele erfaringer og inspirere hverandre står sentralt.

Målgruppe for Eksperimentell formgivning

Studiet retter seg mot flere yrkesgrupper og fagmiljøer:

 • håndverkere
 • designere
 • kunstnere
 • interiørarkitekter
 • blomsterdekoratører
 • lærere/opplæringsansvarlige innen design og håndverksfag
 • stylister
 • dekoratører
 • andre håndverkere og esteter som ønsker mer kunnskap om og eksperimentere med plantemateriale for å utvikle seg selv og sitt eget håndverk/fag

Eksperimentell formgivning passer godt for deg som ønsker å kombinere jobb og utdanning. Studiet tilbys som et samlingsbasert studium over ett år, med 7 samlinger med en varighet på 1-2 uker. Det legges opp til egenstudier mellom samlingene, hvor studenten kan fordype seg i og forske i eget profesjonsfelt knyttet opp mot plantemateriale.

Faglig innhold

 • Eksperimentell formgivning og bruk av plantematerialer i kombinasjon med andre materiale og tekniske hjelpemidler fra ulike håndverk.
 • Idé- og konseptutvikling, inkludert prosjektledelse i kreativt arbeid, utstillingsteknikker, kommunikasjon og formidling.

Videre studier/jobbmuligheter

Etter fullført studium kan du

 • eksperimentere med plantematerialer på en bevisst og selvstendig måte knyttet opp mot eget håndverk/egen yrkesutøvelse
 • knytte plantemateriale opp mot andre materialer
 • bruke plantematerialer i nye sammenhenger, på nye måter
 • utvikle konsepter hvor blant annet plantematerialer er involvert
 • jobbe i kreative og eksperimentelle prosesser på en strukturert og reflektert måte
 • forberede deg til konkurranser (NM, DM, internasjonale konkurranser) på en strukturert og reflektert måte
 • være inspirator/demonstratør for andre blomsterdekoratører, formgivere eller håndverkere generelt
 • starte konsulentvirksomhet innen faglig utvikling for blomsterdekoratører
 • delta og lede kreative prosjekter

Opptakskrav/Søknad

Fullført og bestått videregående opplæring innenfor design- og håndverksfag (med fagbrev i de fagene det er relevant) eller tilsvarende realkompetanse.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (30 fagskolepoeng).

Kostnader

9000 kr.

Studieavgiften inkluderer materialer, læringsplattform, kompendier, kopier. Utgifter til ekskursjoner kommer i tillegg.

Videopresentasjon

Experimental expressions with plant materials (EX) is a tertiary vocational education which focuses on the plant materials aesthetic and technical possibilities.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Eksperimentell formgivning (EX).

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea er en fagskole  som ligger i Ringsaker kommune. I lokaltraktene kalles skolen bare for Vea, og skolen er kjent både innenfor og utenfor rikets grenser. 

Vea tilbyr fagskolutdanning for gartnere, anleggsgartnere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Vi har studenter som ønsker spesialkompetanse og utvikling innen sitt fagområde og derfor tilbyr vi fleksible utdanninger. Fagskoleutdanningene er fleksible ved at de tilbys nettbasert med samlinger. Utdanningstilbud for voksne på videregående nivå, tilbys både på heltid og deltid.

På videregående nivå tilbyr vi Vg2 Blomsterdekoratør, og for voksne elever tilbyr vi tilsvarende utdanning innen blomsterdekoratørfag og gartnerfag.

Vea er den første fagskolen som har fått fagområdegodkjenning av NOKUT, og har fra april 2012 vært godkjent tilbyder av utdanninger innen «Grønne design- og miljøfag»

En av de beste skolene innen sine fagfelt

På Vea finnes studenter fra forskjellige stadier i livet; de som har fullført første året på videregående i ordinært løp, de som har tatt en utdannelse tidligere, men som ønsker nye utfordringer i voksen alder, og de som ønsker seg en høyere utdannelse innen sitt fagområde.

Vea er kjent for å være en av de beste skolene innen sine fagfelt. Her har mange av de fremste og mest anerkjente blomsterdekoratørene i Norge blitt utdannet –inkludert flere norgesmestere og en verdensmester!

norges grønne fagskole - vea

Bo på Vea 

På Vea finnes flere bygninger med hybler, alle med beliggenhet på skolens område. Vea har til sammen 47 hybler som leies ut til studenter. Felles for disse er eget rom med seng, skrivebord og vask. Du deler stue, kjøkken og bad med flere av de andre som har hybel i samme hus, hvor du på kjøkkenet kan ordne med frokost og kveldsmat selv. I tillegg kan du benytte Peisestua i "Det gamle internatet" til sosialt samvær, og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa!

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea

Kontaktinformasjon til Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Turistveien 92
2390 Moelv

Beskrivelse og bosted

Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 5

Basert på 2 omtaler

monika bebenek
(5)
Very inspiring and power giving kurs with exellent teachers
S. Skjennem
(5)
Fantastisk fint år med deltids-studiet i eksperimentell formgiving med plantematerialer! Inspirerende, variert, nytenkende og eksperimentelt. Flott opplegg.
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Eksperimentell formgivning (EX):

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER
Vurdering
(5,0)
Basert på 2 omtaler
Eksepsjonelt konkurransedyktig e...

Karianne Storvik var sulten på å utvikle seg videre etter å ha tatt fagbrev som blomsterdekoratør, og har tatt to fagskoleutdanninger ved Norges grønne fagskole – Vea.

Les mer