Vis studentum.no som: Mobil

Eksperimental expression with plant materials (EX)

Norges grønne fagskole – Vea
Sammendrag
Fagskole
Moelv
1 år
Deltid
Støttet av lånekassen
6 600 NOK
Høst
Nettbasert med samlinger

Eksperimental expression with plant materials (EX)

Fagskoleutdanning i Eksperimentell formgivning 

Fagskolestudiet «Experimental expressions with plant materials» er en høyere yrkesfaglig utdanning, der det er fokus på bærekraftig bruk av plantematerialer og dets tekniske muligheter. Studiet fokuserer på å skape installasjoner og opplevelser med bruk av plantematerialer.

Om utdanningen

Studiet baseres på bruk av plantematerialer som estetiske uttrykk, innen kunst, kunsthåndverk eller som rent håndverk. Målet er å bruke materialet på en bærekraftig måte og skape opplevelser i rom, med bruk av visuelle virkemidler. For de som har bakgrunn i et praktisk estetisk fag, åpnes det for å kombinere dette med bruk av plantematerialer. Målet er også å gi hverandre impulser fra alle de ulike fagretningene som ofte møtes i dette studiet; kunst, blomsterdekorering, keramikk, teater, håndverk, kunsthåndverk osv., avhengig av hvilken studentgruppe som møtes.

Praktisk arbeid

Samlingene på Vea baserer seg i vesentlig grad på praktisk arbeid med plantematerialer, testing, eksperimenter, utprøving av lys og bruk av ulike rom. En viktig del er også å bli kjent med plantematerialers egenskaper, høstemuligheter og oppbevaring.

De fleste samlingene er på Vea hvor det finnes muligheter for lange arbeidsdager og stor materialtilgang. De to samlingene som ikke er på Vea, har ulike mål. Den ene som inspirasjon innen både kunst, lyssetting og design, den andre for utprøving av ulike biotoper i praktisk arbeid med landart.

Faglig innhold

 • Eksperimentering og bruk av plantemateriale i kombinasjon med annet håndverk
 • Idé- og konseptutvikling som inkluderer prosjektledelse i kreative arbeider, utstillingsteknikk, kommunikasjon og formidling

 
Fleksibel utdanning

Utdanningen er nettbasert med samlinger. Undervisning og veiledning foregår både stedbasert på samlingene og nettbasert mellom samlingene.

For kontakt eller mer informasjon om Eksperimental expression with plant materials (EX), vennligst fyll inn en interessemelding.

Videopresentasjon

Opptakskrav/Søknad

 • Fagbrev for blomsterdekoratør
 • Fagbrev aktivitør
 • Fagbrev barne- og ungdomsarbeider
 • Fagbrev anleggsgartner
 • Fagbrev gartner/ Vg3 garnernæring
 • Svennebrev frisør
 • Svennebrev gipsmaker
 • Svennebrev gjørtler
 • Svennebrev håndbokbinder
 • Svennebrev keramiker
 • Svennebrev kurvmaker
 • Svennebrev håndvever
 • Svennebrev kostymesyer
 • Svennebrev profileringsdesigner.
 • Vg3 interiør
 • Vg3 utstillingsdesign
 • Vg3 kunst design og arkitektur
 • Vg3 musikk
 • Vg3 dans
 • Vg3drama
 • Vg3 medier og kommunikasjon

eller tilsvarende realkompetanse*

*Realkompetanse er kunnskaper som søkeren har fått gjennom yrkespraksis, betalt eller ubetalt arbeid, organisasjonsarbeid, utdanning, eller tilegnet på annen måte.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (30 studiepoeng).

Hvorfor velge Norges grønne fagskole – Vea?

Nettbasert med samlinger på plass

Støttet av lånekassen

Gode kontakter i næringslivet

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Eksperimental expression with plant materials (EX).

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges grønne fagskole – Vea

norges grønne fagskole

Norges grønne fagskole – Vea

- Norges eneste fagskole for grønne yrkesfag

Vea tilbyr høyere yrkesfaglig utdanning for gartnere, anleggsgartnere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Vi har studenter som ønsker spesialkompetanse og utvikling innen sitt fagområde og derfor tilbyr vi fleksible utdanninger.

I tillegg til fagskoletilbud, har Vea videregående opplæring for voksne i gartnerfag og blomsterdekoratør. Utdanning på videregående nivå for voksne er samlingsbasert.

NOKUT-godkjent

Vea var den første fagskolen som fikk fagområdegodkjenning av NOKUT, og har fra april 2012 vært godkjent tilbyder av utdanninger innen «Grønne design- og miljøfag».

En fagskole som lytter til studentene

En stor del av kvalitetssikringsarbeidet består i å lytte til studentene. Det gjør vi gjennom å gjennomføre faste spørreundersøkelser, underveisdialog, alumniundersøkelser, innspillsordning og mye mer. Innsamlede tilbakemeldinger behandles av fagskolens kvalitetsutvalg og oppsummeres i en årlig kvalitetsrapport. Studenter fra alle studium er representert i kvalitetsutvalget.

Bo på Vea

På Vea har vi 47 hybler som leies ut til studenter. Du tegner en leieavtale som gjelder for de ukene du har fysisk samling på Vea. Da får du overnatting til studentpris.

Peisestua i «Det gamle internatet» benyttes til sosialt samvær og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa. En hybel kan leies for hele studieåret, eller for de enkelte ukene du skal være inne på samling.

Internasjonalt samarbeid

I mindre fag som gartner- og blomsterdekoratørfag er det viktig med nye impulser og gode nettverk både i Norge og utlandet. Vea er en del av Flornet, et nettverk for europeiske skoler og andre aktører innenfor gartner- og blomsterdekoratørfag. Som student ved Vea kan du benytte dette nettverket til egen faglig utvikling. Utvekslingsprogrammet støttes av Erasmus+. Andre arrangementer gir interessante internasjonale opplevelser og nyttig erfaringsgrunnlag.

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea

Kontaktinformasjon til Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Turistveien 92
2390 Moelv

Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 5

Basert på 2 omtaler

monika bebenek
Very inspiring and power giving kurs with exellent teachers
S. Skjennem
Fantastisk fint år med deltids-studiet i eksperimentell formgiving med plantematerialer! Inspirerende, variert, nytenkende og eksperimentelt. Flott opplegg.
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Eksperimental expression with plant materials (EX):

OMTALER
Vurdering
(5,0)
Basert på 2 omtaler
Eksepsjonelt konkurransedyktig e...

Karianne Storvik var sulten på å utvikle seg videre etter å ha tatt fagbrev som blomsterdekoratør, og har tatt to fagskoleutdanninger ved Norges grønne fagskole – Vea.

Les mer