Vis studentum.no som: Mobil

Driftsledelse gartner og grønt

Norges grønne fagskole – Vea
Sammendrag
Varighet: 2-3 år
Studielån/Stipend: Ja
Heltid/Deltid: Deltid
Søknadsfrist: 15. april 2018
Type utdanning: Fagskole
Oppstart: September 2018 - Moelv

Driftsledelse gartner og grønt

fagskoleutdanning gartner

Fagskoleutdanning i Driftsledelse innenfor gartner og grønt

Har du utdanning innenfor gartner- og grøntbransjen? Kunne du tenke deg å bygge på med en utdanning i driftledelse? Få kunnskapen du trenger på Norges grønne fagskole – Vea!

Studiet i driftsledelse går på deltid over 2-3 år. Deltidsordningen gir deg muligheten til jobbe ved siden av studiene uten problemer.

Velg fordypning selv

Studiet vil gi deg lederutdanning og faglig fordypning innen det fagområdet du velger selv. Personer innenfor gartnerbransjen, grossister, andre som jobber med produksjon og omsetning av frukt, bær, grønnsaker og planter passer godt til studiets gjennomføring.

På studiet vil du bevege deg inn på emner og faglig innhold som plantebiologi, produkthåndtering og omsetning, produksjonsplanlegging, plantevern i produksjon og omsetning, produksjonslære, ledelse-økonomi og markedsføring og spesialisering innen eget valgt område i bedrift.

Studieplan finnner du her!

Starte og drive egen bedrift

Gjennom utdanningen i driftsledelse gartner og grønt får du kompetanse til:

  • Å etablere, lede og drive egen eller andres virksomhet knyttet opp mot produksjon innen gartnernæringen.
  • Å etablere, lede og drive egen eller andres virksomhet knyttet opp mot omsetning og annen servicevirksomhet innen grøntnæringen.
  • Spesialisering av eget valgt  fagområde innen gartner- og grøntbransjen.
  • Faktorer som øker kvalitet og verdiskaping i hele kjeden fra produksjon til salg. 


Med denne kompetansen kan du starte og drive en egen bedrift. Innenfor etablerte bedrifter er det også en større mulighet for å få en lederolle. Med kompetansen fra studiet kan du også få jobb som førsøkstekniker innen offentlig forvaltning eller private næringsorganisasjoner innen gartner- og grøntbransjen.

Obs: Du studerer ved Norges grønne fagskole – Vea, Gjennestad videregående skole, samt valgte praksissteder.

Opptakskrav/Søknad

Bestått VG3 gartnernæring, VG3 landbruk, studieforberedende VG3 naturbruk, Vg3 påbygging til generell studiekompetanse med naturbruk eller tilsvarende utdanning etter tidligere utdanningsreformer eller tilsvarende realkompetanse.

Studiefakta, Tittel m.m

Gir tittelen Fagskolekandidat Driftsledelse gartner og grønt.

Kostnader

19 000 kr.

Studieavgiften inkluderer undervisning, materialer, læringsplattform, kompendier og kopier. Utgifter til ekskursjoner og bøker kommer i tillegg.

Videopresentasjon

Fagskolestudiet Driftsledelse gartner og grønt (DGG) er en høyere yrkesfaglig og fleksibel utdanning for gartnere.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Driftsledelse gartner og grønt .

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Errors
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea er en fagskole  som ligger i Ringsaker kommune. I lokaltraktene kalles skolen bare for Vea, og skolen er kjent både innenfor og utenfor rikets grenser. 

Vea tilbyr fagskolutdanning for gartnere, anleggsgartnere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Vi har studenter som ønsker spesialkompetanse og utvikling innen sitt fagområde og derfor tilbyr vi fleksible utdanninger. Fagskoleutdanningene er fleksible ved at de tilbys nettbasert med samlinger. Utdanningstilbud for voksne på videregående nivå, tilbys både på heltid og deltid.

Vea er den første fagskolen som har fått fagområdegodkjenning av NOKUT, og har fra april 2012 vært godkjent tilbyder av utdanninger innen «Grønne design- og miljøfag»

En av de beste skolene innen sine fagfelt

På Vea finnes studenter fra forskjellige stadier i livet; de som har fullført første året på videregående i ordinært løp, de som har tatt en utdannelse tidligere, men som ønsker nye utfordringer i voksen alder, og de som ønsker seg en høyere utdannelse innen sitt fagområde.

Vea er kjent for å være en av de beste skolene innen sine fagfelt. Her har mange av de fremste og mest anerkjente blomsterdekoratørene i Norge blitt utdannet – inkludert flere norgesmestere og en verdensmester!

norges grønne fagskole - vea

Bo på Vea 

På Vea finnes flere bygninger med hybler, alle med beliggenhet på skolens område. Vea har til sammen 47 hybler som leies ut til studenter. Felles for disse er eget rom med seng, skrivebord og vask. Du deler stue, kjøkken og bad med flere av de andre som har hybel i samme hus, hvor du på kjøkkenet kan ordne med frokost og kveldsmat selv. I tillegg kan du benytte Peisestua i "Det gamle internatet" til sosialt samvær, og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa!

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea

Kontaktinformasjon til Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Turistveien 92
2390 Moelv

Beskrivelse og bosted