Vis studentum.no som: Mobil

Botanisk design og ledelse

Norges grønne fagskole – Vea
Sammendrag
Deltid
2 år
Fagskole
Oppstart: 24. august 2020 - Moelv
Søknadsfrist: 15. april 2020
Ja

Botanisk design og ledelse

fagskoleutdanning i botanisk design og ledelse

Ta fagskoleutdanning i botanisk design og ledelse 

Ønsker du å videreutvikle deg som blomsterdekoratør? Ta fagskolestudiet Botanisk design og ledelse ved Norges Grønne Fagskole – Vea! 

Fagskolestudiet Botanisk design og ledelse er en høyere yrkesfaglig utdanning for blomsterdekoratører. Etter endt utdanning har du opparbeidet deg kompetanse innen det å drive markedstilpasset produktutvikling i blomsterdekoratørfaget, blomsterfaglig ledelse, salg, service og utstillingsteknikk, samt utvikling, drift og ledelse av blomsterbutikk.

Beskrivelse av studiet

Studiet gir deg faglig inspirasjon med trening av de kreative musklene. Du får kompetanse i bærekraftig utøvelse av faget og hvordan være en god faglig leder. I produktutviklingen jobber du med å finne lønnsomme og estetiske løsninger, tilpasset det kunden vil ha. Utvikling av forretningskonsepter som ivaretar nye måter å selge og markedsføre blomsterarbeider på, er også en del av studiet.

Organisering av studiet

Studiet er satt sammen av tre moduler. Du kan velge å ta modulene over to eller tre år.

Moduler:

 • Blomsterfaglig konseptutvikling og ledelse
 • Blomsterfaglig produktutvikling
 • Bedriftsledelse

 

Faglig innhold

 • Blomsterfaglig fordypning
 • Anvendt botanikk
 • Produktutvikling
 • Kulturforståelse
 • Konseptutvikling
 • Faglig innovasjon
 • Faglig ledelse og veiledning
 • Organisasjon, ledelse og administrasjon
 • Økonomistyring og etablering
 • Salg og markedsføring

Hvilken kompetanse gir utdanningen i botanisk design og ledelse?

Som Fagskolekandidat Botanisk design og ledelse kan du etablere og drive egen bedrift, eller arbeide som leder eller mellomleder i andres bedrift. Du kan bli produktutvikler og bidra til utvikling av hjelpemidler, teknikker og disipliner, samt spesialisere deg innen vareeksponering/utstilling. Du kan også organisere opplæring i faget og veilede ansatte eller kolleger innen både salg/service og i utøvelsen av håndverket. Du kan også søke mesternemda om å bli godkjent Mester.

Fleksibel utdanning

Fagskoleutdanningen er nettbasert med samlinger. Undervisning og veiledning foregår både stedbasert på samlingene og nettbasert mellom samlingene.

Samlinger

7 samlinger pr.år.

Ta kontakt for oversikt over samlingsuker. 

Opptakskrav/Søknad

Fagbrev i blomsterdekoratørfaget eller tilsvarende realkompetanse.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (90 studiepoeng) - deltid over 2 år. 

Fullført studium gir tittelen Fagskolekandidat Botanisk design og ledelse.

Kostnader

19.000 kr for begge årene til sammen (Utgifter til ekskursjoner og bøker kommer i tillegg).

Videopresentasjon

Botanisk design og ledelse er en høyere yrkesutdanning innen blomsterdekoratørfaget. Dette er en fleksibel utdanning som har fokus på produktutvikling, grundervirksomhet og ledelse.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Botanisk design og ledelse.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea er en fagskole  som ligger i Ringsaker kommune. I lokaltraktene kalles skolen bare for Vea, og skolen er kjent både innenfor og utenfor rikets grenser. 

Vea tilbyr fagskolutdanning for gartnere, anleggsgartnere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Vi har studenter som ønsker spesialkompetanse og utvikling innen sitt fagområde og derfor tilbyr vi fleksible utdanninger. Fagskoleutdanningene er fleksible ved at de tilbys nettbasert med samlinger. Utdanningstilbud for voksne på videregående nivå, tilbys både på heltid og deltid.

På videregående nivå tilbyr vi Vg2 Blomsterdekoratør, og for voksne elever tilbyr vi tilsvarende utdanning innen blomsterdekoratørfag og gartnerfag.

Vea er den første fagskolen som har fått fagområdegodkjenning av NOKUT, og har fra april 2012 vært godkjent tilbyder av utdanninger innen «Grønne design- og miljøfag»

En av de beste skolene innen sine fagfelt

På Vea finnes studenter fra forskjellige stadier i livet; de som har fullført første året på videregående i ordinært løp, de som har tatt en utdannelse tidligere, men som ønsker nye utfordringer i voksen alder, og de som ønsker seg en høyere utdannelse innen sitt fagområde.

Vea er kjent for å være en av de beste skolene innen sine fagfelt. Her har mange av de fremste og mest anerkjente blomsterdekoratørene i Norge blitt utdannet –inkludert flere norgesmestere og en verdensmester!

norges grønne fagskole - vea

Bo på Vea 

På Vea finnes flere bygninger med hybler, alle med beliggenhet på skolens område. Vea har til sammen 47 hybler som leies ut til studenter. Felles for disse er eget rom med seng, skrivebord og vask. Du deler stue, kjøkken og bad med flere av de andre som har hybel i samme hus, hvor du på kjøkkenet kan ordne med frokost og kveldsmat selv. I tillegg kan du benytte Peisestua i "Det gamle internatet" til sosialt samvær, og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa!

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea

Kontaktinformasjon til Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Turistveien 92
2390 Moelv

Beskrivelse og bosted

Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 5

Basert på 3 omtaler

M.B.
(5)
Gikk Botanisk Design for noen år siden og det var veldig nyttig! Det jeg syns var flott var at du har muligheten til å få undervisning i mesterbrev og så ta eksamen. Et flott tilbud for alle som ønsker å videreutvikler seg innenfor blomsterdekorering og kanskje starte for seg selv etterhvert? Da kommer mesterbrevet godt med!
Maja
(5)
Hadde et utrolig bra og lærerikt år på botanisk design. Det beste er de dyktige lærerne som genuint er interessert i at du skal lykkes og trives på skolen.
Nina
(5)
Vea är en fin skola och fantastiskt engagerade lärare och personal. Botanisk design och året på Vea och i Norge är bland det bästa jag gjort både yrkesmässigt och personligt plan. Idag har jag egen blomsterbutik med grundläggande lärdom och inspiration från utbildningen 😊
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Botanisk design og ledelse:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER
Vurdering
(5,0)
Basert på 3 omtaler
En students erfaring med Botanis...

Ingrid Marie Aarre er student på fagskoleutdanningen Botanisk design og ledelse. Hun mener flere burde øke kompetansen sin, ved å velge fagskoleutdanning. Les mer om hennes erfaring med Vea her!

Les mer
Eksepsjonelt konkurransedyktig e...

Karianne Storvik var sulten på å utvikle seg videre etter å ha tatt fagbrev som blomsterdekoratør, og har tatt to fagskoleutdanninger ved Norges grønne fagskole – Vea.

Les mer