Vis studentum.no som: Mobil

Botanisk design og ledelse

Norges grønne fagskole – Vea
Sammendrag
Deltid
2-3 år
Fagskole
Oppstart: August 2019 - Moelv
Søknadsfrist: 15. april 2019
19 000 NOK
Ja

Botanisk design og ledelse

fagskoleutdanning i botanisk design og ledelse

Ta fagskoleutdanning i botanisk design og ledelse 

Ønsker du å videreutvikle deg som blomsterdekoratør? Ta fagskolestudiet Botanisk design og ledelse ved Norges Grønne Fagskole – Vea! Studiet er en høyere yrkesfaglig og fleksibel utdanning for blomsterdekoratører. 

Etter endt utdanning har du opparbeidet deg kompetanse innen det å drive trendtilpasset produktutvikling i blomsterdekoratørfaget, blomsterfaglig ledelse, salg, service og utstillingsteknikk, samt utvikling, drift og ledelse av blomsterbutikk. 

Organisering av studiet

Studiet er satt sammen av tre moduler. Du kan velge å ta modulene over to eller tre år.

Fagskoleutdanningen er fleksibel ved at den tilbys som nettbasert med samlinger. Undervisningen og veiledningen foregår både stedbasert på samlingene og nettbasert, med nettundervisning mellom samlingene. 

Faglig innhold

Studiet har et sterkt fokus på faglig egenutvikling slik at du gjennom året blir faglig sterkere, mer allsidig og konkurransedyktig. Du får faglig inspirasjon fra produktutvikling, kulturforståelse og botanikk, som gjør deg i stand til å fordype og videreutvikle deg innen blomsterdekoratørfaget.

  • Blomsterfaglig fordypning
  • Anvendt botanikk
  • Produktutvikling
  • Kulturforståelse
  • Konseptutvikling
  • Faglig innovasjon
  • Faglig ledelse og veiledning
  • Organisasjon, ledelse og administrasjon
  • Økonomistyring og etablering
  • Salg og markedsføring

Hvilken kompetanse gir utdanningen i botanisk design?

Som Fagskolekandidat Botanisk design og ledelse kan du blant annet etablere og drive egen bedrift, eller arbeide som leder eller mellomleder i andres bedrift. Du kan bli produktutvikler og bidra til utvikling av hjelpemidler, teknikker og disipliner, samt spesialisere deg innen vareeksponering/utstilling. Du kan også organisere opplæring i faget og veilede ansatte eller kolleger innen både salg/service og i utøvelsen av håndverket.

Mesterbrev

Botanisk design og ledelse gir deg kompetanse innen ledelse, etablering og drift. Ved bestått eksamen kan du søke om mesterbrev etter gitte kriterier. Som mester i blomsterdekoratørfaget har du kunnskap om bedriftsetablering, det å være leder, om lønnsomhet og økt inntjening i en blomsterbutikk.

Botanisk Design - Vea - Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører

Opptakskrav/Søknad

Fagbrev i blomsterdekoratørfaget eller tilsvarende realkompetanse

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (90 fagskolepoeng).

Fullført studium gir tittelen Fagskolekandidat Botanisk design og ledelse.

Kostnader

19.000 kr 

Studieavgiften inkluderer materialer, læringsplattform, kompendier, kopier, mesterbrevundervisning og eksamen til mesterbrev. Bøker og utgifter forbundet med noen ekskursjoner kommer i tillegg.

Videopresentasjon

Botanisk design og ledelse er en høyere yrkesutdanning innen blomsterdekoratørfaget. Dette er en fleksibel utdanning som har fokus på produktutvikling, grundervirksomhet og ledelse.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Botanisk design og ledelse.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea er en fagskole  som ligger i Ringsaker kommune. I lokaltraktene kalles skolen bare for Vea, og skolen er kjent både innenfor og utenfor rikets grenser. 

Vea tilbyr fagskolutdanning for gartnere, anleggsgartnere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Vi har studenter som ønsker spesialkompetanse og utvikling innen sitt fagområde og derfor tilbyr vi fleksible utdanninger. Fagskoleutdanningene er fleksible ved at de tilbys nettbasert med samlinger. Utdanningstilbud for voksne på videregående nivå, tilbys både på heltid og deltid.

Vea er den første fagskolen som har fått fagområdegodkjenning av NOKUT, og har fra april 2012 vært godkjent tilbyder av utdanninger innen «Grønne design- og miljøfag»

En av de beste skolene innen sine fagfelt

På Vea finnes studenter fra forskjellige stadier i livet; de som har fullført første året på videregående i ordinært løp, de som har tatt en utdannelse tidligere, men som ønsker nye utfordringer i voksen alder, og de som ønsker seg en høyere utdannelse innen sitt fagområde.

Vea er kjent for å være en av de beste skolene innen sine fagfelt. Her har mange av de fremste og mest anerkjente blomsterdekoratørene i Norge blitt utdannet – inkludert flere norgesmestere og en verdensmester!

norges grønne fagskole - vea

Bo på Vea 

På Vea finnes flere bygninger med hybler, alle med beliggenhet på skolens område. Vea har til sammen 47 hybler som leies ut til studenter. Felles for disse er eget rom med seng, skrivebord og vask. Du deler stue, kjøkken og bad med flere av de andre som har hybel i samme hus, hvor du på kjøkkenet kan ordne med frokost og kveldsmat selv. I tillegg kan du benytte Peisestua i "Det gamle internatet" til sosialt samvær, og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa!

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea

Kontaktinformasjon til Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Turistveien 92
2390 Moelv

Beskrivelse og bosted

Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 5

Basert på 3 omtaler

M.B.
(5)
Gikk Botanisk Design for noen år siden og det var veldig nyttig! Det jeg syns var flott var at du har muligheten til å få undervisning i mesterbrev og så ta eksamen. Et flott tilbud for alle som ønsker å videreutvikler seg innenfor blomsterdekorering og kanskje starte for seg selv etterhvert? Da kommer mesterbrevet godt med!
Maja
(5)
Hadde et utrolig bra og lærerikt år på botanisk design. Det beste er de dyktige lærerne som genuint er interessert i at du skal lykkes og trives på skolen.
Nina
(5)
Vea är en fin skola och fantastiskt engagerade lärare och personal. Botanisk design och året på Vea och i Norge är bland det bästa jag gjort både yrkesmässigt och personligt plan. Idag har jag egen blomsterbutik med grundläggande lärdom och inspiration från utbildningen 😊
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Botanisk design og ledelse:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER
Vurdering
(5,0)
Basert på 3 omtaler
– Kunnskapsrike og engasjerte læ...

Linda Haug har tatt utdanningen Driftsledelse gartner og grønt. Hun syns Vea har kunnskapsrike og engasjerte lærere, i tillegg til en nydelig beliggenhet.

Les mer
– Studentmiljøet er utrolig

Erik Pedersen er student på fagskoleutdanningen Park- og hagedrift. Han er svært fornøyd med både studiet og læringsmiljøet.

Les mer
– Et unikt studium

Hanne Frey Husø har tatt utdanningen Eksperimentell formgiving med plantemateriale (EF) på Vea.

Les mer