Vis studentum.no som: Mobil

Blomsterfaglig konseptutvikling og ledelse

Norges grønne fagskole – Vea
Sammendrag
Deltid
1 år (samlingsbasert)
Fagskole
Oppstart: 20. august 2018 - Moelv
Søknadsfrist: 15. april 2018
Ja

Blomsterfaglig konseptutvikling og ledelse

videreutdanning for blomsterdekoratører - norges grønne fagskole vea

Fagskoleutdanning i Blomsterfaglig konseptutvikling og ledelse

Fagskolestudiet Blomsterfaglig konseptutvikling og ledelse er en høyere yrkesfaglig og fleksibel videreutdanning for blomsterdekoratører med fagbrev. Studiet gir 30 studiepoeng.

Fagskoleutdanningen handler om å se på blomsterdekoratørfaget i et innovativt perspektiv, hvor utvikling av både forretningskonsepter og produktkonsepter står sentralt. Blomsterdekoratørbransjen trenger nye perspektiver på alternative måter å selge blomster på og i utviklingen av nye produkter.

Andre viktige temaer i studiet er ledelse og veiledning. Kompetanse på hvordan man kan
lede og motivere andre i kreative prosesser er viktig for en leder i dagens og fremtidens blomsterbransje. I tillegg omhandler studiet salg, service, vareeksponering, anvendt botanikk
og kulturforståelse.

Studiet er fleksibelt ved at det er nettbasert med samlinger og dermed tilrettelagt for at
studenter kan kombinere det med jobb.

KOMPETANSE

Studenten får en rekke teoretiske og praktiske impulser i løpet av studiet for å utvikle en
blomsterdekoratørfaglig kompetanse på fagskolenivå. Innholdet i emnene på studiet er spisset mot praktisk utøvelse og arbeidsledelse, en kompetanse som er etterspurt i fagmiljøet.

Etter endt utdanning har du opparbeidet deg kompetanse innen det å drive blomsterfaglig konseptutvikling og ledelse, salg, service og utstillingsteknikk. 

Faglig innhold

  • Konseptutvikling
  • Faglig innovasjon
  • Anvendt botanikk
  • Faglig ledelse og veiledning
  • Kulturforståelse

Organisering av studiet

Blomsterfaglig konseptutvikling er en av tre moduler som inngår i fagskoleutdanningen Botanisk design og ledelse. Du kan velge å ta en av modulene, eller alle over to eller tre år.  Du kan velge å ta en av modulene eller alle over to eller tre år. 

  • Blomsterfaglig konseptutvikling og ledelse (BKL) 7 samlinger á 3 dager (2018/2019)
  • Blomsterfaglig produktutvikling (BP) 7 samlinger á 3 dager (2019/2020)
  • Bedriftsledelse (BL) 7 samlinger á 2 dager (kan kombineres med samlingsukene på modul 1 eller 2 slik at de samlingene blir på 5 dager) 

Opptakskrav/Søknad

Fagbrev i blomsterdekoratørfaget eller tilsvarende realkompetanse.*

*Realkompetanse er all kompetanse som er tilegnet gjennom formell, ikke-formell eller uformell læring. Det vil si alle kunnskaper og ferdigheter en person har tilegnet seg gjennom utdanning, lønnet eller ulønnet arbeid, organisasjonserfaring, fritidsaktiviteter eller på annen måte (jf. Vea sine retningslinjer for realkompetansevurdering).

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (30 fagskolepoeng).

Blomsterfaglig konseptutvikling og ledelse gir ingen selvstendig tittel, men kan kombineres med Blomsterfaglig produktutvikling samt Bedriftsledelse slik at du oppnår tittelen Fagskolekandidat Botanisk design og ledelse.

Kostnader

9000,-

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Blomsterfaglig konseptutvikling og ledelse.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea er en fagskole  som ligger i Ringsaker kommune. I lokaltraktene kalles skolen bare for Vea, og skolen er kjent både innenfor og utenfor rikets grenser. 

Vea tilbyr fagskolutdanning for gartnere, anleggsgartnere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Vi har studenter som ønsker spesialkompetanse og utvikling innen sitt fagområde og derfor tilbyr vi fleksible utdanninger. Fagskoleutdanningene er fleksible ved at de tilbys nettbasert med samlinger. Utdanningstilbud for voksne på videregående nivå, tilbys både på heltid og deltid.

Vea er den første fagskolen som har fått fagområdegodkjenning av NOKUT, og har fra april 2012 vært godkjent tilbyder av utdanninger innen «Grønne design- og miljøfag»

En av de beste skolene innen sine fagfelt

På Vea finnes studenter fra forskjellige stadier i livet; de som har fullført første året på videregående i ordinært løp, de som har tatt en utdannelse tidligere, men som ønsker nye utfordringer i voksen alder, og de som ønsker seg en høyere utdannelse innen sitt fagområde.

Vea er kjent for å være en av de beste skolene innen sine fagfelt. Her har mange av de fremste og mest anerkjente blomsterdekoratørene i Norge blitt utdannet – inkludert flere norgesmestere og en verdensmester!

norges grønne fagskole - vea

Bo på Vea 

På Vea finnes flere bygninger med hybler, alle med beliggenhet på skolens område. Vea har til sammen 47 hybler som leies ut til studenter. Felles for disse er eget rom med seng, skrivebord og vask. Du deler stue, kjøkken og bad med flere av de andre som har hybel i samme hus, hvor du på kjøkkenet kan ordne med frokost og kveldsmat selv. I tillegg kan du benytte Peisestua i "Det gamle internatet" til sosialt samvær, og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa!

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea

Kontaktinformasjon til Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Turistveien 92
2390 Moelv

Beskrivelse og bosted

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Blomsterfaglig konseptutvikling og ledelse:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

– Studentmiljøet er utrolig

Erik Pedersen er student på fagskoleutdanningen Park- og hagedrift. Han er svært fornøyd med både studiet og læringsmiljøet.

Les mer
– Et unikt studium

Hanne Frey Husø har tatt utdanningen Eksperimentell formgiving med plantemateriale (EF) på Vea.

Les mer
– Kunnskapsrike og engasjerte læ...

Linda Haug har tatt utdanningen Driftsledelse gartner og grønt. Hun syns Vea har kunnskapsrike og engasjerte lærere, i tillegg til en nydelig beliggenhet.

Les mer