Vis studentum.no som: Mobil

Blomsterdekoratør - Vg2

Norges grønne fagskole – Vea
Sammendrag
Heltid
1 år / 2 semestre
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Oppstart: 17. august 2020 - Moelv
Søknadsfrist: 1. mars 2020
Ja

Blomsterdekoratør - Vg2

blomsterdekoratør heltid

Blomsterdekoratør – Vg2

Er du interessert i blomsterdekor, botaniske materialer og visuell kommunikasjon? Ta Blomsterdekoratørutdanningen for Vg2 ved Norges grønne fagskole – Vea! 

Blomsterdekoratøryrket er et kreativt håndverksfag som bygger på en tusenårig historie. Som blomsterdekoratør får du brukt dine kreative evner hvor du skaper vakker og stemningsfull design i hverdagen, og en verdig, personlig ramme for store hendelser i livet. Det er et yrke der ingen dag er lik og du har mye kontakt med mennesker.

Studiet tilbys også som utdanning på deltid.

Faglig innhold

  • Grunnleggende innføring i hvordan du kan lage buketter, dekorasjoner, brudebuketter, kranser med mer.
  • Kommunikasjon og eksponering
  • Plantelære og varebehandling
  • Salg og kundebehandling
  • Yrkesfaglig fordypning i bedrift
  • Fellesfag er engelsk, kroppsøving, norsk og samfunnsfag

Skoleåret

Vg2 blomsterdekoratør følger vanlig skoleår for elever i videregående. På Vea er det undervisning hver dag fra mandag til og med fredag. I prosjekt til fordypning har du praksis i en blomsterbutikk.

Dette må du gjøre dersom du vil søke om plass på Vg2 blomsterdekoratør på Vea dersom du ikke bor i Hedmark

Dersom du vil søke Vg2 blomsterdekoratør på Vea må du søke til Hedmark fylkeskommune. Som søker benytter du kun en innloggingsportal i VIGO, men kan i praksis ha aktiv søknad i alle fylker. Du velger Hedmark fylke etter at du har logget deg inn, og så finner du Vg2 blomsterdekoratør. Merk at dette gjelder bare for dere som har ungdomsrett. Ta kontakt med skolen for mer informasjon. 

For kontakt eller mer informasjon om Blomsterdekoratør - Vg2, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Etter at du har fullført VG2 blomsterdekoratør kan du bli lærling i en blomsterbutikk. Etter endt læretid kan du ta fagbrev som blomsterdekoratør.

Opptakskrav/Søknad

Bestått VG1 Design og håndverk.

Studiefakta, Tittel m.m

Tverrfaglig Vg2-eksamen

Samlinger

Vg2 blomsterdekoratør følger vanlig skoleår for elever i videregående. På Vea er det undervisning hver dag fra mandag til fredag. I prosjekt til fordypning har du praksis i blomsterbutikk. Det blir lagt stor vekt på fagfornyelsen.

Kostnader

Studieavgiften dekkes av ditt hjemfylke. 

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Blomsterdekoratør - Vg2.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea er en fagskole  som ligger i Ringsaker kommune. I lokaltraktene kalles skolen bare for Vea, og skolen er kjent både innenfor og utenfor rikets grenser. 

Vea tilbyr fagskolutdanning for gartnere, anleggsgartnere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Vi har studenter som ønsker spesialkompetanse og utvikling innen sitt fagområde og derfor tilbyr vi fleksible utdanninger. Fagskoleutdanningene er fleksible ved at de tilbys nettbasert med samlinger. Utdanningstilbud for voksne på videregående nivå, tilbys både på heltid og deltid.

På videregående nivå tilbyr vi Vg2 Blomsterdekoratør, og for voksne elever tilbyr vi tilsvarende utdanning innen blomsterdekoratørfag og gartnerfag.

Vea er den første fagskolen som har fått fagområdegodkjenning av NOKUT, og har fra april 2012 vært godkjent tilbyder av utdanninger innen «Grønne design- og miljøfag»

En av de beste skolene innen sine fagfelt

På Vea finnes studenter fra forskjellige stadier i livet; de som har fullført første året på videregående i ordinært løp, de som har tatt en utdannelse tidligere, men som ønsker nye utfordringer i voksen alder, og de som ønsker seg en høyere utdannelse innen sitt fagområde.

Vea er kjent for å være en av de beste skolene innen sine fagfelt. Her har mange av de fremste og mest anerkjente blomsterdekoratørene i Norge blitt utdannet –inkludert flere norgesmestere og en verdensmester!

norges grønne fagskole - vea

Bo på Vea 

På Vea finnes flere bygninger med hybler, alle med beliggenhet på skolens område. Vea har til sammen 47 hybler som leies ut til studenter. Felles for disse er eget rom med seng, skrivebord og vask. Du deler stue, kjøkken og bad med flere av de andre som har hybel i samme hus, hvor du på kjøkkenet kan ordne med frokost og kveldsmat selv. I tillegg kan du benytte Peisestua i "Det gamle internatet" til sosialt samvær, og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa!

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea

Kontaktinformasjon til Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Turistveien 92
2390 Moelv

Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 5

Basert på 4 omtaler

Rebecca Fon
(5)
Vea er en skole som har gode lærere, som hjelper en når en trenger hjelp. Det er en skole som har godt miljø, og kjekt personale. Skolen og lærerne passer på at man lærer det man trenger.
Hanne
(5)
Ett helt fantastisk studie med flinke lærere og en fin plass og ha utdanning på.
M.B.
(5)
Jeg gikk VG2 Blomsterdekoratør for noen år siden og det var det beste året i mitt liv. Har aldri hatt så høy snittkarakter før. Skolen har et fantastisk miljø. Har fortsatt kontakt med noen av de jeg gikk i klasse med. Anbefaler Vea på det sterkeste til alle som ønsker å bli blomsterdekoratører!
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Blomsterdekoratør - Vg2:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER
Vurdering
(5,0)
Basert på 4 omtaler
Lorance følger drømmen sin!

Har du lyst til å bli blomsterdekoratør, må du gå på Vea! Det sier Lorance, som går Vg2 blomsterdekoratør.

Les mer