Vis studentum.no som: Mobil

Antikvarisk drift og skjøtsel

Norges grønne fagskole – Vea
Sammendrag
Deltid
1 år (samlingsbasert)
Fagskole
Oppstart: August 2021 - Moelv
Søknadsfrist: 15. april 2021
Ja

Antikvarisk drift og skjøtsel

gartnerutdanning ved norges grønne fagskole vea

Fagskoleutdanning i Antikvarisk drift og skjøtsel

Er du gartner eller anleggsgartner og ønsker mer kompetanse? Fagskolestudiet Antikvarisk drift og skjøtsel er en høyere yrkesfaglig og fleksibel videreutdanning for gartnere og anleggsgartnere. 

Du lærer hvordan hager skal behandles som kulturminner, med særlig vekt på drift og skjøtsel av historiske anlegg. Du lærer å utarbeide drift- og skjøtselplaner, herunder å planlegge og gjennomføre drifts- og skjøtseltiltak for hagens ulike grønne og grå elementer, basert på uttesting av historiske skjøtselmetoder, gartnerhistorie og annen dokumentasjon.

Etter endt utdanning får du spesialkompetanse som gartner i et historisk anlegg, med vekt på den praktiske utøvelsen av gartnerfaget som et antikvarisk håndverk.

Beskrivelse av studiet

Studiet er praksisbasert og temabasert, med vekt på gartnerhåndverket. Samlingsukene foregår på Vea, og på ulike anlegg i Europa, der de aktuelle håndverkstradisjonene er levende.

Oppbygging av studiet

Antikvarisk drift og skjøtsel er en av to moduler som inngår i fagskoleutdanningen Gartner med antikvarisk kompetanse. Du kan velge å ta en av modulene, eller begge to.

Faglig innhold

  • Historiefag: 10 studiepoeng
  • Prosjektplanlegging: 5 studiepoeng
  • Tekniske fag: 5 studiepoeng
  • Vegetasjonslære: 10 studiepoeng

Oppbygging av studiet

Antikvarisk drift og skjøtsel er en av to moduler som inngår i fagskoleutdanningen Gartner med antikvarisk kompetanse. Du kan velge å ta en av modulene, eller begge to. 

Fleksibel utdanning

Fagskoleutdanningen er nettbasert med samlinger. Undervisning og veiledning foregår både stedbasert på samlingene og nettbasert, mellom samlingene.

Veien videre

Etter endt utdanning får du spesialkompetanse på skjøtsel og drift av historiske hager, og kan få jobb i historiske hageanlegg, som museer, parker, ulike offentlige og private grøntanlegg.

Vi anbefaler å studere videre, og ta modulen Historiske grøntanlegg.

For kontakt eller mer informasjon om Antikvarisk drift og skjøtsel, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Vg3 gartnernæring eller Vg3 anleggsgartnerfaget, tilsvarende utdanning etter tidligere utdanningsreformer eller tilsvarende realkompetanse*

*Realkompetanse er kunnskaper som søkeren har fått gjennom yrkespraksis, betalt eller ubetalt arbeid, organisasjonsarbeid, utdanning, eller tilegnet på annen måte.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (30 studiepoeng).

Antikvarisk drift og skjøtsel gir ingen selvstendig tittel, men kan kombineres med modulen Historiske grøntanlegg som til sammen gir tittelen Fagskolekandidat Gartner med antikvarisk kompetanse.

Kostnader

9000,-

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Antikvarisk drift og skjøtsel.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea er en fagskole  som ligger i Ringsaker kommune. I lokaltraktene kalles skolen bare for Vea, og skolen er kjent både innenfor og utenfor rikets grenser. 

Vea tilbyr fagskolutdanning for gartnere, anleggsgartnere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Vi har studenter som ønsker spesialkompetanse og utvikling innen sitt fagområde og derfor tilbyr vi fleksible utdanninger. Fagskoleutdanningene er fleksible ved at de tilbys nettbasert med samlinger. Utdanningstilbud for voksne på videregående nivå, tilbys både på heltid og deltid.

På videregående nivå tilbyr vi Vg2 Blomsterdekoratør, og for voksne elever tilbyr vi tilsvarende utdanning innen blomsterdekoratørfag og gartnerfag.

Vea er den første fagskolen som har fått fagområdegodkjenning av NOKUT, og har fra april 2012 vært godkjent tilbyder av utdanninger innen «Grønne design- og miljøfag»

En av de beste skolene innen sine fagfelt

På Vea finnes studenter fra forskjellige stadier i livet; de som har fullført første året på videregående i ordinært løp, de som har tatt en utdannelse tidligere, men som ønsker nye utfordringer i voksen alder, og de som ønsker seg en høyere utdannelse innen sitt fagområde.

Vea er kjent for å være en av de beste skolene innen sine fagfelt. Her har mange av de fremste og mest anerkjente blomsterdekoratørene i Norge blitt utdannet –inkludert flere norgesmestere og en verdensmester!

norges grønne fagskole - vea

Bo på Vea 

På Vea finnes flere bygninger med hybler, alle med beliggenhet på skolens område. Vea har til sammen 47 hybler som leies ut til studenter. Felles for disse er eget rom med seng, skrivebord og vask. Du deler stue, kjøkken og bad med flere av de andre som har hybel i samme hus, hvor du på kjøkkenet kan ordne med frokost og kveldsmat selv. I tillegg kan du benytte Peisestua i "Det gamle internatet" til sosialt samvær, og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa!

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea

Kontaktinformasjon til Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Turistveien 92
2390 Moelv

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Antikvarisk drift og skjøtsel:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Utdanningen har vært viktig for ...

Wenche har hatt god nytte av fagskoleutdanningen i jobben sin som gartner i Bergen kommune. Les mer om hennes erfaring med Norges grønne fagskole - Vea! 

Les mer