Vis studentum.no som: Mobil

Anleggsgartnertekniker

Norges grønne fagskole – Vea
Sammendrag
Varighet: 2 år/60 fagskolepoeng
Pris: 24 000 NOK
Studielån/Stipend: Ja
Heltid/Deltid: Deltid
Søknadsfrist: 15. april 2017
Type utdanning: Fagskole
Oppstart: 16. oktober 2017 - Moelv

Anleggsgartnertekniker

Anleggsgartnertekniker

Anleggsgartnertekniker 

Norges grønne fagskole – Vea tilbyr anleggsgartnerteknikerutdanning på fagskolenivå. Studiet er en videreutdanning fra dagens anleggsgartnerfag i videregående skole. Utdanningen vil gi deg faglig forståelse og kunnskap til å fungere som leder på ulike nivåer i anleggsgartnerbedriften.

Anleggsgartnertekniker er en fagskoleutdanning for deg som har fagbrev eller tilsvarende realkompetanse som anleggsgartner, og som ønsker en lederutdanning innen ditt fagområde.

Fagområder på Anleggsgartnertekniker

Emnene i studiet er som følger:

  • Grøntanleggsforvaltning
  • Anleggsteknikk og konstruksjoner
  • Kommunalteknikk
  • Landmåling
  • Merkantilt fagområde (økonomi, ledelse, markedsføring og faglig ledelse)
  • Fordypning ved prosjektarbeid

Hvilken kompetanse gir studiet?

Som anleggsgartner er du ofte involvert i hele anleggsprosessen. Dersom du videreutdanner deg til anleggsgartnertekniker vil du tilegne deg kompetanse slik at du kan se den helhetlige sammenhengen i alle fasene i anleggsarbeidet. På et faglig og selvstendig grunnlag vil du lære å ta gode og avgjørende beslutninger i hele prosessen fra planleggingsstadiet til ferdigstilling og overlevering av oppdraget.

Du vil også få grunnlag til å arbeide med helse, miljø og sikkerhet integrert i alle aktiviteter sammen med prinsippene om universell utforming. Gjennom faglig og økonomisk forståelse vil du utvikle deg til å bli leder på ulike nivåer i en anleggsgartnerbedrift.

Få mesterbrevgodkjenning

Du vil også få undervisning i mesterbrevfagene, og avlegge de eksamener som kreves for dette, slik at du kan søke om mesterbrevgodkjenning. Du får innføring i bruk av ulik programvare som benyttes i bransjen, i tillegg til opplæring i hvordan du skal gå frem for å søke om sentral godkjenning.

Anleggsgartnertekniker - Vea - Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører

Opptakskrav/Søknad

Anleggsgartnere med fagbrev eller deg med erfaring fra anleggsgartnerbransjen (realkompetanse).

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (60 fagskolepoeng)

Kostnader

24.000 kr (6.000 kr per semester) 

Studieavgiften inkluderer materialer, læringsplattform, kompendier og kopier, i tillegg til mesterbrevundervisning og eksamen til mesterbrev. Bøker og utgifter til noen ekskursjoner kommer i tillegg.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Anleggsgartnertekniker.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Errors
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole - Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Er du interessert i blomster og grønne fagområder? Ønsker du å møte engasjerte lærere og et læringsmiljø der alle og enhver involveres? Da kan Norges grønne fagskole – Vea være det riktige valget for deg. Her blir du ikke bare utdannet innen grønne fagområder, men også som gledesspreder!

Rundt skoleområdet til Vea finner du parker, veksthus og friland der det dyrkes frukt, bær, urter og blomster. Det botaniske materialet pryder skoleområdet, og gir deg estetiske opplevelser og en skapende atmosfære. Miljøet på skolen er motiverende, og man får alltid nye impulser fra hverandre og omgivelsene.

En av de beste skolene innen sine fagfelt

Vea tilbyr både heltids- og deltidsstudier. Her finnes studenter fra forskjellige stadier i livet; de som har fullført første året på videregående i ordinært løp, de som har tatt en utdannelse tidligere, men som ønsker nye utfordringer i voksen alder, og de som ønsker seg en høyere utdannelse innen sitt fagområde.

Vea er kjent for å være en av de beste skolene innen sine fagfelt. Her har mange av de fremste og mest anerkjente blomsterdekoratørene i Norge blitt utdannet – inkludert flere norgesmestere og en verdensmester!

Utdanninger på videregående nivå

Fagskoleutdanninger

Anleggsgartner, gartner eller blomsterdekoratør

Fagskoleutdanningene ved Vea er tilpasset deg som ønsker faglig fordypning og videreutvikling som anleggsgartner, gartner eller blomsterdekoratør. Som student vil du her få grunnleggende kunnskap om å drive egen virksomhet samtidig som du får grøntfaglig kompetanse på mellomledernivå.

Bo på Vea – et helt spesielt samhold

De som får muligheten til å bo på Vea får et helt spesielt skoleår og ofte venner for livet. Hybellivet på Vea gir et helt spesielt samhold som alle vil ha glede og utbytte av. På Vea finnes flere bygninger med hybler, alle med beliggenhet på skolens område. Vea har til sammen 47 hybler som leies ut til studenter. Felles for disse er eget rom med seng, skrivebord og vask. Du deler stue, kjøkken og bad med flere av de andre som har hybel i samme hus, hvor du på kjøkkenet kan ordne med frokost og kveldsmat selv. I tillegg kan du benytte Peisestua i "Det gamle internatet" til sosialt samvær, og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa!

Vea - Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea

Kontaktinformasjon til Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea


Turistveien 92
2390 Moelv

Tlf: 62 36 26 00

www.vea-fs.no

Kontakt Norges grønne fagskole – Vea

Beskrivelse og bosted

Studentene setter karakterer

          (4)
Magnus Nyheim   |   06.11.2015
Etter to år på Vea fikk jeg stor økning i min kompetanse som anleggsgartner. Jeg fikk også et nytt og grundigere syn på fagfeltet. Anleggsgartnerteknikker er en knallgod utdanning for å gå grundigere i det praktiske faget.