Vis studentum.no som: Mobil

Barn med særskilte behov

Norges Yrkesakademi
Sammendrag
Varighet: 2 år på deltid
Pris: 52 500 NOK
Studielån/Stipend: Ja
Heltid/Deltid: Deltid
Søknadsfrist: Søk når som helst hele året
Utdanningsinstitutt: Norges Yrkesakademi
Type utdanning: Fagskole
Oppstart: Februar og september - Nettstudier

Barn med særskilte behov

barn med særskilte behov - fagskoleutdanning

Barn med særskilte behov – fagskoleutdanning ved Norges Yrkesakademi

Jobber du med barn, eller har du et ønske om å jobbe med barn som trenger litt ekstra tilrettelegging? Da er dette utdanningen for deg. Med denne utdanningen kan du enten videreutdanne deg, eller formalisere kompetanse du allerede har. 

Norges Yrkesakademi kan nå tilby gratis skoleplasser finansiert av Utdanningsdirektoratet. Det er knyttet bestemte opptakskriterier for disse plassene. Her finner du informasjon om gratistilbudet.

Dette lærer du

Bedre forståelse for hvordan barn opplever verden, og hvordan du kan gjøre det bedre for dem. Gjennom både praksis og teori lærer du å se barns utvikling og mestringsfølelse. 

Barn med spesielle behov krever mer av deg som jobber med barn. Da er det viktig at du er godt forberedt og har kompetansen du trenger. Mange uttrykker at disse barna også gir mer tilbake når de får tilretteleggingen de trenger.

Noen av temaene du skal gjennom er

  • Kommunikasjon og samhandling
  • Barns oppvekstmiljø
  • Sosiologi og psykologi
  • Sosial utvikling og kompetanse – å kunne samhandle positivt med andre
  • Språk og begrepsutvikling
  • Kosthold – dietter og andre behov
  • Fysisk aktivitet – hva er fysisk modning hos et barn?

Hva blir jeg kvalifisert til

Etter endt studium kvalifiserer du for å jobbe med barn med særskilte behov innen barnehage og SFO, for eksempel som støttepedagog og annet barne- og ungdomsarbeid. 

Opptakskrav/Søknad

Opptakskravet for denne utdanningen er fullført og bestått videregående skole, Helse- og oppvekstfag, eller tilsvarende eldre læreplaner.

Mangler du dette, er det mulig å søke på bakgrunn av din arbeidserfaring. Dette kalles realkompetanse. Kontakt Norges Yrkesakademi, så kan vi vurdere om dette gjelder deg. 

Studiefakta, Tittel m.m

60 fagskolepoeng. Vitnemål tildeles når obligatoriske oppgaver er innlevert og godkjent og når eksamen er bestått.

Kostnader

Studieavgiften er på 52 500 kroner, pluss en registreringsavgift på 1 500 kroner som er inklusiv eksamensavgift ogmedlemsavgift i ONF (Organisasjon for norske fagskolestudenter). Utgifter til bøker kommer i tillegg.

Utdanningen er en godkjent fagskoleutdanning, noe som gjør at du kan søke Lånekassen om støtte. 

Flere studenter ved Norges Yrkesakademi får dekket hele eller deler av utdanningen. Sjekk med din arbeidsgiver, kommune eller fylkeskommune om det finnes slike støtteordninger for deg. 

Ønsker du å dele opp betalingen kan Norges Yrkesakademi tilby deg ordninger for dette. 

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Barn med særskilte behov.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Errors
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt

Norges Yrkesakademi

Norges Yrkesakademi

Velkommen til Norges Yrkesakademi 

Fagskolen eCademy har fått nytt navn – Norges Yrkesakademi. Betegnelsen «yrkesakademi» illustrerer på en fin måte at Fagskolen skal kombinere praktisk yrkesutdanning med teori på et høyt nivå. Les mer om navnebyttet her.

Norges Yrkesakademi tilbyr nettbaserte studier over hele landet. Fagskoleutdanningene er godkjent av NOKUT (Norsk organ for kvalitet i utdanningen) og gir rett til lån og stipend i Lånekassen. Vi har studiestart to ganger i året – i september og februar, og løpende opptak hele året. Vi har ingen søknadsfrister. Søk når det passer deg!

Kombiner jobb og utdanning

Vår studiemodell baserer seg på fast progresjon og nettsamlinger i vårt virtuelle klasserom en kveld i uka. På nettsamlingene møter du læreren din og klassekameratene dine. Du leser og jobber med oppgaver der du er, når det passer deg. Du kan når som helst søke råd og veiledning hos læreren din. Hos Norges Yrkesakademi er du ikke alene.

Våre deltidsstudier på nett passer perfekt for deg som ønsker å kombinere jobb og studier, driver toppidrett og reiser mye, er hjemme med barn, ønsker en god utdanning uten å måtte flytte, reiser jorda rundt eller ønsker å komme raskt ut i en relevant jobb.

Norges Yrkesakademi tilbyr også korte, praktiske nettkurs. Start når du vil og les i ditt eget tempo!

9 gode grunner til å bli nettstudent ved Norges Yrkesakademi

1. De aller fleste fullfører studiet

Så mange som 75 prosent av studentene våre fullfører sine studier. Hele 90 prosent av studentene våre fullfører sine studier innen Helse og oppvekst.

2. Tett og personlig oppfølging

Både administrasjonen og lærerne ser deg og vil hjelpe deg å lykkes. Våre lærere gir deg tett og personlig oppfølging. Som nettstudent har du alltid mulighet til å kontakte lærer, medstudenter og administrasjonen. Studiene våre har fast progresjon.

3. Ukentlige nettsamlinger

Vi har ukentlige Skype-samlinger på kveldstid. Her møter du en lærer med solid yrkeserfaring og god, faglig kompetanse. Læreren går gjennom fagstoff og oppgaver, og du kan få svar på faglige spørsmål. Får du ikke deltatt på en samling? Du kan når som helst laste ned og spille av opptaket.

4. Deltidsstudent – Kombiner med full jobb

Selv om våre studier har fast progresjon, så er de fleksible. Du kan fint studere hos oss samtidig som du jobber 100 %. Får du ikke deltatt på den ukentlige Skype-samlingen? Last ned og spill av opptaket i etterkant. Som en pekefingerregel kan du regne med å bruke pluss/minus 20 timer pr uke på nettstudier. Tips: Lag ukeplaner med oversikt over alt du skal gjøre; jobb, familie og venner, fritidsaktiviteter OG tid til studiene!

5. Korte, yrkesrettede studier for alle

En fagskoleutdanning er en kort, yrkesrettet utdanning som varer fra ½ til 2 år (fulltid). Utdanningen bygger på videregående opplæring eller tilsvarende realkompetanse. Fagskoleutdanning er et fullverdig alternativ til høyskole- og universitetsutdanning og har en faglig bredde tilsvarende høyskoleutdanning.

6. Egen nettklasse med medstudenter

Som nettstudent får du tilgang til din egen klasse med studenter. Dere starter på studiet samtidig og følger samme progresjon. Det gir grunnlag for et lærerikt miljø. Dere kan drøfte oppgaver og faginnhold – lære av hverandre!

7. Topp moderne verktøy

Som verktøy for nettsamlingene bruker vi Microsoft Skype for Business (tidligere Lync) som gir direkte kontakt mellom deltakerne via nettet med toveis video. Skype for Business består av en rekke muligheter for kommunikasjon og aktivitet.  I videosamtalen vil læreren kunne dele skjermen sin og presentasjoner med deg og resten av klassen. Du kan også delta interaktivt via video, chat eller skjermdeling.

8. Du får fagskolepoeng

Den 1. august 2013 innførte Kunnskapsdepartementet fagskolepoeng for fagskoleutdanning. Det ble gjort for å skape en målbar effekt av utdanningsløpet. 60 fagskolepoeng tilsvarer ett års fulltidsutdanning. Norges Yrkesakademi tilbyr deltidsutdanninger (50 %), ett skoleår hos oss tilsvarer derfor 30 fagskolepoeng. Vi har vektet våre studier med fagskolepoeng. Antall poeng fremkommer i omtalene av studiene.

Den nye fagskolemeldingen som ble fremlagt 2. desember 2016 åpner for at studiepoeng kan være mulig i fremtiden.

9. Få støtte av Lånekassen

Våre nettstudier er offentlig godkjent av NOKUT som fagskoleutdanninger og gir dermed rett til støtte hos Lånekassen. Alle studiene har en studiebelastning på 50 % eller mer og gir 30 fagskolepoeng eller mer.

nettstudier ved norges yrkesakademi

Vis alle utdanninger fra Norges Yrkesakademi

Kontaktinformasjon til Norges Yrkesakademi

Norges Yrkesakademi


Sandakerveien 116
0484 Oslo

Tlf: 46 44 07 00

norgesyrkesakademi.no

Kontakt Norges Yrkesakademi