Vis studentum.no som: Mobil

Påbyggingsstudium i utøving på bachelornivå

Norges Musikkhøgskole

Påbyggingsstudium i utøving på bachelornivå

Kandidatstudiet i utøving - for musikere på høyt nivå

Kandidatstudiet i utøving er innriktet mot utdanning av musikere på høyt nivå. Studiet gir anledning til spesialisering innenfor klassisk kunstmusikk, folkemusikk eller improvisert musikk/jazz. I første avdeling av kandidatstudiet i utøving skal studenten utvikle grunnleggende musikkferdigheter i et relativt fastlagt studieforløp. I andre avdeling av studiet kan man velge ulike spesialiseringer som for eksempel kammermusikk, orkester, samtidsmusikk, musikkteori eller musikkteknologi.

Opptaksprøver

Man har også tre ulike runder med opptaksprøver man skal i gjennom. Den første er hovedinstrument, der egne krav gjelder. Etter det følger prøver i musikkteori og gehør samt innstuderingsoppgave og prima vista spill/-sang. Søkere til klassisk sang må dokumentere ferdigheter i klassisk spill. Det kan også forekomme andre prøver om musikkfaglige ferdigheter.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav er fullført og bestått treårig videregående skole med vitnemål eller realkompetanse. Det er også krav om opptaksprøve. Opptaksprøven omfatter hovedinstrument, innstuderingsoppgave og prima vista-spill/-sang.

Norges Musikkhøgskole

Norges musikkhøgskole 

Norges musikkhøgskole (NMH) er en kunstfaglig og vitenskapelig høgskole med over 750 studieplasser.

Musikkhøgskolen utdanner morgendagens profesjonelle utøvere, kirkemusikere, dirigenter, komponister, musikkteknologer, musikkpedagoger og musikkterapeuter.

Norges største fagmiljøer i musikk

Musikkhøgskolens kvalitet er mulig med svært kompetente fagpersoner. Over 350 årsverk ansatte innen mange sjangre og spesialiseringer sikrer god bredde i undervisning, forskning og formidling. Musikkhøgskolen har derfor sterke fagmiljøer innen utøvende, pedagogiske, teoretiske og skapende musikkfag.

Historien til Norges musikkhøgskolestarter i 1973, men høgskolen har en musikalsk arv tilbake til 1800-tallet, med utgangspunkt i musikerfamilien Lindeman.

Blant Europas beste

Musikkhøgskolen har flotte konsertsaler, lydstudioer, Norges største musikkfaglige bibliotek og Oslos største samling av historiske instrumenter. Lokalene er blant Europas beste og mest moderne  for musikkutdanning. Med velutstyrte spesialrom for undervisning, musikkforskning, kreativitet og musikkutfoldelse gis studenter og ansatte optimale ressurser.

Vis alle utdanninger fra Norges Musikkhøgskole

Kontaktinformasjon til Norges Musikkhøgskole

Norges Musikkhøgskole

Slemdalsveien 11
0369 Oslo

Tlf: 23 36 70 00
Fax 23 36 70 01
www.nmh.no

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!