Vis studentum.no som: Mobil

Diplom­stu­di­et i utøving

Norges Musikkhøgskole

Diplom­stu­di­et i utøving

Studiet retter seg mot spesielt talentfulle musikere som sikter mot en profesjonell solist- eller kammermusikkarriere. Velger du denne muligheten, er du i toppsjiktet av norsk og internasjonalt musikkliv.

Det blir ikke tatt opp nye studenter til dette studiet i 2021.

Du vil over to år få en unik mulighet til å fordype deg i egen utvikling på instrumentet ditt med støtte fra profesjonelle lærere og veiledere fra Musikkhøgskolens internasjonale nettverk. Du vil også få mulighet til å avholde eksamenskonsert med orkester.

Hvis du allerede er på et høyt nivå på ditt instrument, kan dette være en mulighet for deg. Det er også mulig å søke som kammergruppe hvis dere allerede er et etablert ensemble.

Mentorskap

Utbyttet av studiet ligger i en tett oppfølging gjennom et mentorskap fra lærere og relevante fagmiljøer ved Musikkhøgskolen. Du får tid og gode faglige ressurser til å fordype deg i ditt solistiske arbeid.

Spiller du et orkesterinstrument har du mulighet til å søke om praksisplass i Oslo-Filharmonien eller Det Norske Kammerorkester. Det er knyttet et stipend til denne ordningen.

Etter endt studium

Etter endt studium har du en mastergrad og er i stand til å satse videre som solist både nasjonalt og internasjonalt. Du får gjennom diplomstudiet et nettverk du kan videreutvikle og et musikkfaglig springbrett som kan ta deg et steg videre på din karrierevei.

Opptakskrav/Søknad

For opptak kreves bachelorgrad i musikk eller tilsvarende utdanning, med minimum 80 studiepoeng utøvende musikkfag. I tillegg til de formelle opptakskravene gjennomføres opptaksprøver. Det er et svært begrenset antall studieplasser.

Norges Musikkhøgskole

Norges musikkhøgskole 

Norges musikkhøgskole (NMH) er en kunstfaglig og vitenskapelig høgskole med over 750 studieplasser.

Musikkhøgskolen utdanner morgendagens profesjonelle utøvere, kirkemusikere, dirigenter, komponister, musikkteknologer, musikkpedagoger og musikkterapeuter.

Norges største fagmiljøer i musikk

Musikkhøgskolens kvalitet er mulig med svært kompetente fagpersoner. Over 350 årsverk ansatte innen mange sjangre og spesialiseringer sikrer god bredde i undervisning, forskning og formidling. Musikkhøgskolen har derfor sterke fagmiljøer innen utøvende, pedagogiske, teoretiske og skapende musikkfag.

Historien til Norges musikkhøgskolestarter i 1973, men høgskolen har en musikalsk arv tilbake til 1800-tallet, med utgangspunkt i musikerfamilien Lindeman.

Blant Europas beste

Musikkhøgskolen har flotte konsertsaler, lydstudioer, Norges største musikkfaglige bibliotek og Oslos største samling av historiske instrumenter. Lokalene er blant Europas beste og mest moderne  for musikkutdanning. Med velutstyrte spesialrom for undervisning, musikkforskning, kreativitet og musikkutfoldelse gis studenter og ansatte optimale ressurser.

Vis alle utdanninger fra Norges Musikkhøgskole

Kontaktinformasjon til Norges Musikkhøgskole

Norges Musikkhøgskole

Slemdalsveien 11
0369 Oslo

Tlf: 23 36 70 00
Fax 23 36 70 01
www.nmh.no

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!