Bachelor

Bachel­or­stu­di­et i utøving Folke­mu­sikk

Varighet
4 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
4 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Bachel­or­stu­di­et i utøving Folke­mu­sikk

Kandidatstudiet i utøving folkemusikk er et lite studium der alle kjenner alle. Du får en unik mulighet til å gå i ulike kunstneriske retninger, samtidig som du kommer til å lage musikk og være i prosjekter med medstudenter.

Om du vil studere norsk folkemusikk og ser for deg et yrkesliv som musiker innenfor sjangeren, eller med utgangspunkt i denne musikken, er dette studiet for deg.

Kunnskap om tradisjonene

Du vil få undervisning av høy faglig kvalitet, og studiet blir på mange måter formet av hva du ønsker å fordype deg i på ditt hovedinstrument. Du går inn i et godt og unikt miljø, og du vil få mulighet til å møte studenter som jobber med ulike stilarter.

Faglig og kunstnerisk modning

På kandidatstudiet i utøving folkemusikk utvikler du deg på hovedinstrumentet ditt og opparbeider kunnskap om de tradisjonene du ønsker å fordype deg i. Du vil få erfaring og kunnskap om ulike samspillsformer, gehør, arrangering og refleksjon rundt utøvingen din. Og du går inn i et miljø som ønsker å hjelpe deg til å nå dine mål. En faglig og kunstnerisk modning er viktigst for studiet i folkemusikk på Musikkhøgskolen.

Etter endt studium

Etter studiet vil du kunne livnære deg som frilansmusiker i ulike musikalske felt. Ofte blir en karriere som folkemusiker kombinert med komposisjon, faglig publisering, pedagogisk arbeid og annen relevant praksis – som for eksempel musikkproduksjon og utøving på sceniske formidlingsplattformer.

Norges Musikkhøgskole
Slemdalsveien 11
0369 Oslo

Norges musikkhøgskole 

Norges musikkhøgskole (NMH) er en kunstfaglig og vitenskapelig høgskole med over 750 studieplasser. Musikkhøgskolen utdanner morgendagens profesjonelle utøvere, kirkemusikere, dirigenter, komponister, musikkteknologer, musikkpedagoger og musikkterapeuter. Musikkhøgskolens kvalitet er mulig med svært kompetente fagpersoner. Over 350 årsverk ansatte innen mange sjangre og spesialiseringer...

Les mer og vis alle utdanninger ved Norges Musikkhøgskole

Highlights