Vis studentum.no som: Mobil

Årsstudium i kirkemusikk II

Norges Musikkhøgskole

Årsstudium i kirkemusikk II

Som kirkemusiker kjeder du deg sjelden på jobb. På Musikkhøgskolen kan du utdanne deg til kantor, også om orgel er biinstrumentet ditt.

Kirkemusikere og kantorer leder kor, spiller orgel, jobber med barn og synger. Og steker vafler og lærer seg poplåter på klaver. Kirkemusikeren er en av kirkens mest allsidige personer, men har hovedansvar for det musikalske. Kirkemusikk 2 er åpent for alle med en bachelorgrad i utøvende musikk.

Studiet inneholder orgel-/ liturgisk spill, orgelkunnskap, liturgikk, hymnologi og liturgisk sang, orgelimprovisasjon, korledelse eller sang. Du må velge korledelse, dersom du ønsker å få kantorkompetanse. Studiet kan gis som deltidsstudium over to år. Deler av studiet kan også tas som valgenhet i kandidatstudiets 2. avdeling for studenter med tasteinstrument som hovedinstrument.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse og opptaksprøve . Opptaksprøven omfatter:
  • Et selvvalgt program på ca 15 minutter på orgel. Alternativt kan det framføres et selvvalgt program på ca 15 minutter på annet klaverinstrument, med vanskelighetsgrad tilsvarende hurtig sats fra en wienerklassisk sonate
  • En innstudert koral med pedal, alternativt en innstudert koral på annet klaverinstrument
  • En koral prima vista
  • En innstuderingsoppgave
  • Prøve i gehør og teori

Norges Musikkhøgskole

Norges musikkhøgskole 

Norges musikkhøgskole (NMH) er en kunstfaglig og vitenskapelig høgskole med over 750 studieplasser.

Musikkhøgskolen utdanner morgendagens profesjonelle utøvere, kirkemusikere, dirigenter, komponister, musikkteknologer, musikkpedagoger og musikkterapeuter.

Norges største fagmiljøer i musikk

Musikkhøgskolens kvalitet er mulig med svært kompetente fagpersoner. Over 350 årsverk ansatte innen mange sjangre og spesialiseringer sikrer god bredde i undervisning, forskning og formidling. Musikkhøgskolen har derfor sterke fagmiljøer innen utøvende, pedagogiske, teoretiske og skapende musikkfag.

Historien til Norges musikkhøgskolestarter i 1973, men høgskolen har en musikalsk arv tilbake til 1800-tallet, med utgangspunkt i musikerfamilien Lindeman.

Blant Europas beste

Musikkhøgskolen har flotte konsertsaler, lydstudioer, Norges største musikkfaglige bibliotek og Oslos største samling av historiske instrumenter. Lokalene er blant Europas beste og mest moderne  for musikkutdanning. Med velutstyrte spesialrom for undervisning, musikkforskning, kreativitet og musikkutfoldelse gis studenter og ansatte optimale ressurser.

Vis alle utdanninger fra Norges Musikkhøgskole

Kontaktinformasjon til Norges Musikkhøgskole

Norges Musikkhøgskole

Slemdalsveien 11
0369 Oslo

Tlf: 23 36 70 00
Fax 23 36 70 01
www.nmh.no

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!