Vis studentum.no som: Mobil

Teknologi (sivilingeniør) - Byggeteknikk og arkitektur

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Teknologi (sivilingeniør) - Byggeteknikk og arkitektur

5-årig master i Teknologi (sivilingeniør) - Byggeteknikk og arkitektur

Du kan få jobb som eiendomsansvarlig i større firma, som byggeleder/prosjektleder i entreprenørselskap eller som planlegger på ingeniøreller arkitekt-kontor. Kommuner og fylker trenger mange planleggere, rådgivere og bygningssjefer.

Hva lærer jeg?

I Byggkonstruksjon og arkitektur lærer du å prosjektere og bygge miljøvennlige hus av god kvalitet som beriker stedet eller landskapet. Husbyggingsteknikk gir innsikt i bygningsmaterialene, klimapåkjenninger og ulike byggemåter som gir gode varige konstruksjoner. Du kvalifiseres til å gi gode råd om bygningsvern gjennom kurs i byggadministrasjon, byggforvalting og bygningshistorie. Styrkeberegninger er et omfattende tema i studiet. Du lærer å formgi bygninger og å finne funksjonelle løsninger gjennom kurs i bygningsdesign og arkitektur.

I byggkonstruksjon og treteknologi kombineres teknisk materialkunnskap med innsikt i statikk og konstruksjon. Det gir en unik mulighet til å designe nye og framtidsrettede trekonstruksjoner og byggemetoder. Du får også spesialkurs i trekonstruksjonsteknikk og via kurs i treteknologi lærer du hvordan trevirket er oppbygget, og hva de ulike treslag egner seg til.

 

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse + R1 + R2 + Fysikk 1, eller generell studiekompetanse + 3MX + 2FY, eller 1-årig forkurs for ingeniørutdanning og maritim høyskoleutdanning.

Studiefakta, Tittel m.m

Master

Studiepoeng (ECTS)

300

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

1. januar 2014 ble Norges Veterinærhøyskole (NVH) og Universitetet for miljø-og biovitenskap (UMB) fusjonert til NMBU - Norges miljø- og biovitenskaplige universitet. Veterinærmiljøene flytter inn i nytt bygg på Campus Ås i 2019.

Det "nye" moderne universitetet NMBU sitt mål er å være en sentral aktør innen miljø- og biovitenskapene med vekt på kjerneområdene; biologi, mat, miljø, areal- og naturressursforvaltning med tilhørende estetiske og teknologiske fag.

Universitetet har i dag 5200 studenter, 1700 ansatte og 64 studieprogram fordelt på tre fakulteter:

  • Fakultet for miljøvitenskap og teknologi
  • Fakultet for samfunnsvitenskap
  • Fakultet for veterinærmedisin og biovitenskap

Undervisning og forskning ved skolen omfatter arealplanlegging og eiendomsfag, plantevitenskap, veterinærmedisin, husdyrfag, karttekniske fag, landskapsarkitektur, naturforvaltning, naturvitenskapelige fag, matvitenskap, skogfag, teknologiske fag, økonomi- og ressursforvaltning og akvakultur.

Vis alle utdanninger fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Kontaktinformasjon til Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Chr. M. Falsens vei 1
1430 Ås

Tlf: 67 23 00 00
www.nmbu.no

Beskrivelse og bosted

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!